Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ΕΦΚΑ και εισφορές


deadlock_gr

Recommended Posts

@dred_13, @gmangina86 ΜΗΝ επαναλαμβάνετε στα posts σας το αμέσως προηγούμενο post.

Ενημερωθείτε από τους κανόνες συμμετοχής.

5. Δεν κάνουμε διαδοχικές δημοσιεύσεις στο ίδιο θέμα.

  • Αποφεύγουμε τις διαδοχικές δημοσιεύσεις σε ένα θέμα και χρησιμοποιούμε την "επεξεργασία" για να τροποποιήσουμε το περιεχόμενο ή να προσθέσουμε κάτι στις δημοσιεύσεις μας.
  • Μπορούμε να τροποποιήσουμε τις δημοσιεύσεις μας σε χρόνο εντός δύο (2) ημερών. Αφού έχει παρέλθει αυτό το χρονικό διάστημα, επικοινωνούμε με τους αρμόδιους συντονιστές ή υπέρ-συντονιστές.
19 hours ago, KONSTANTINOSALEX said:

Σχετικά με τον ΕΦΚΑ, λήφθησαν υπόψη οι εισφορές αυτές για το 2018 (οι οποίες δηλώθηκαν στον κωδικό 517 του Ε3 του 2016)? [1]

Αντίστοιχα και για το 2019? [2]

Η' ο ΕΦΚΑ ακόμα διαβάζει μόνο τις εισφορές των ΕΕ που φορολογούνται με βάση τους μισθωτούς (με συμπληρωμένα στοιχεία δηλαδή στον πίνακα 4 του Ε1 και όχι μόνο στο πίνακα Γ2 του Ε1).

Μήπως κατά την εκκαθάριση θα επιλυθούν τυχόν διαφορές?

[1] Ναι, επί 85%. Και όταν γίνει η εκκαθάριση ---για να εκδοθεί το ειδοποιητήριο εκκαθάρισης ασφαλιστικών εισφορών 2018--- θα ληφθούν υπόψη οι καταβλητέες του 2017 επί 85%. Τις καταβλητέες του 2017 μπορείς να τις δεις από το ειδοποιητήριο εκκαθάρισης ασφαλιστικών εισφορών 2017.

[2] Αρχικά και πριν την εκκαθάριση ασφαλιστικών εισφορών 2019, έχουν ήδη ληφθεί --είναι αποτυπωμένες στα ειδοποιητήρια του 1ου/2019-- υπόψη οι καταβλητέες του 2017 στο 100%. Τις καταβλητέες του 2017 μπορείς να τις δεις από το ειδοποιητήριο εκκαθάρισης ασφαλιστικών εισφορών 2017.
Και όταν γίνει η εκκαθάριση ---για να εκδοθεί το ειδοποιητήριο εκκαθάρισης ασφαλιστικών εισφορών 2019--- θα ληφθούν υπόψη οι καταβλητέες του 2018 στο 100%. Τις καταβλητέες του 2018 θα μπορείς να τις δεις από το ειδοποιητήριο εκκαθάρισης ασφαλιστικών εισφορών 2019 ... του χρόνου...

[3] Το ποσό των εισφορών που έχει ληφθεί υπόψη για τον υπολογισμό των εισφορών του Ιαν'19 στα ειδοποιητήρια που έχουν εκδοθεί είναι σωστό (έχει ληφθεί το καταβλητέο του 2017). Το θέμα έχει να κάνει με το ποσό της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Δες εδώ, το πρόβλημα στα ειδοποιητήρια του Ιανουαρίου 2019 είναι συγκεκριμένο. 

Edited by georgegaleos
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Να ρωτήσω κ εγώμετην σειρά μου..Με οφειλή όλο το 2018 κ εξόφληση μονο γου ειδοποιητηριου του 1ου του 2019 μπορώ να κάνω κάτι να απανακτησω ασφαλιστικη ικανότητα? Απο τα γραφεία του ΟΑΕΕ μου ειπαν ότι πρέπει να εξοφλήσω όλο το ποσόν. Αν καταθέσω τώρα 2 μήνες οφειλής ακόμη ώστε να συμψηφιστούν με οφειλές του 2018 δεν θα φαίνεται ότι εχω πληρώσει τους 3 μήνες πριν την λήξη της ασφάλειας μου? Εννοώ πάντα να καταθέσω τώρα το ποσό πριν βγει το εκδοτηριο του Φεβρουαρίου..Τι λέτε εσείς? Εχω και παιδί μέσα και δεν ξέρω τι να κάνω...

Link to comment
Share on other sites

Μην είσαι σίγουρος ότι το ποσό που κατέθεσες θα πάει να εξοφλήσει το Ιαν '19.

Θεωρώ, είμαι σχεδόν σίγουρος, αλλά ότι οτιδήποτε ποσό καταθέτεις θα πηγαίνει να εξοφλεί παλαιότερες χρονικά απαιτήσεις που έχεις δημιουργήσει, ξεκινώντας από την την πιο παλαιά χρονικά απαίτηση που έχεις δημιουργήσει. Οι οποίες θεωρώ ότι πρέπει πλέον να έχουν συγχωνευθεί ως ποσά στις 5 δόσεις του εκκαθαριστικού που έχει εκδοθεί για το 2017. Οπότε θεωρώ ότι πρακτικά θα ξεκινήσουν οι όποιες καταβολές κάνεις να εξοφλούν σταδιακά την 1η, 2η κ.ο.κ έως και την 5η δόση κλπ κλπ τις οφειλές που τώρα δημιουργείς δηλαδή τον Ιαν '19.

Έχει βγει και σχετική εγκύκλιος για τον τρόπο που γίνονται οι εξοφλήσεις σε σχέση με τα ποσά που καταθέτουμε.

Επίσης έχει βγει και η σχετική Φ. 40021/οικ.9491/737/28-02-2019 όπου νομίζω ότι έχουν (εν μέρει) δίκιο για αυτό που σου λένε να "να εξοφλήσεις όλο το ποσόν" διότι από την παραπάνω σχετική καταλαβαίνω ότι υπάρχει και η δυνατότητα το να τα βάλεις σε ρύθμιση, όπως γράφει στο 1 στην δεύτερη παράγραφο "... ή σε περίπτωση ύπαρξης οφειλής, αυτή έχει εξοφληθεί ή ρυθμιστεί και τηρείται η εξόφληση των δόσεων. Στην τελευταία αυτή περίπτωση η ασφαλιστική ικανότητα ανανεώνεται ανά μήνα ."

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

On 1/3/2019 at 1:42 ΜΜ, ntanos said:

Ο κλάδος ΕΦΚΑ-ΕΤΑΑ (τέως ΤΣΜΕΔΕ) είναι ότι χειρότερο έχω αντιμετωπίσει ποτέ μου στο ελληνικό δημόσιο. Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό. Καταρχάς μιλάμε για χώρο που εξυπηρετεί εργαζόμενους πολίτες 11:00-13:00 οπότε όλα τα άλλα είναι περιττά ότι και να πούμε.

Αν ένας φορέας επικαλείται έλλειψη προσωπικού σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, πρέπει να απεργήσει και να μην ξανανοίξει μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά του. Μιλώντας ανοικτά, προφανώς και δεν ισχύει η άνω προϋπόθεση και για αυτό δεν διαμαρτύρονται έντονα στο κεντρικό κράτος.

Πρέπει να γίνει κάτι σοβαρό για να τελειώσει το άνω περιγραφόμενο τσίρκο. Συνάδελφοι πρέπει να σκεφτούμε τι θα κάνουμε.

Συμφωνώ απόλυτα. Το ασφαλιστικό και η επαφή με το ΤΣΜΕΔΕ(που ΣΠΑΝΙΑ εξυπηρετείσαι, και σε ξεφορτώνονται με μισόλογα,ανακρίβειες και υπεκφυγές!) έχει καταντήσει αηδία.

Link to comment
Share on other sites

Θα μας τρελάνουν, ελ.επαγγελματίες με πληρωμένες κανονικά τις εισφορές με βγάζει ανασφάλιστο ! 

 

Βομβαρδίστε τους με mail στο [email protected] 

Link to comment
Share on other sites

Μήπως έκανες έναρξη από το 2017 και μετά; Ή μήπως ήσουν ταυτόχρονα και μισθωτός και σταμάτησες να είσαι μισθωτός από το 2017 και μετά;

Edited by leftkox
Link to comment
Share on other sites

Για ενημέρωση και σε συνέχεια αυτό που είχα αναφέρει εδώ με τον κωδ.307-308, και της αναβάθμισης που κάνανε σήμερα όπου δεν μπορούσες να μπεις (είχαν και σχετικό μήνυμα όταν πήγαινες να μπεις) ανάρτησαν στα μηνύματα αφού μπούμε με τους κωδικούς το παρακάτω.

1.jpg

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

3 ώρες πριν, leftkox said:

Μήπως έκανες έναρξη από το 2017 και μετά; Ή μήπως ήσουν ταυτόχρονα και μισθωτός και σταμάτησες να είσαι μισθωτός από το 2017 και μετά;

 

Είμαι ελ. επαγγελματίας από το 2010 χωρίς να ήμουν ποτέ μισθωτός .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.