Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΕΦΚΑ και εισφορές


deadlock_gr

Recommended Posts

Τον περασμένο Νοέμβριο αντιμετώπισα πρόβλημα ασφαλιστικής ικανότητας ενώ είχα καταβάλει τις εισφορές στον ΕΦΚΑ και απευθύνθηκα στον ΕΦΚΑ μέσω email με το παρακάτω κείμενο:

Επισημαίνεται ότι η προστασία της υγείας  και η μέριμνα του κράτους για την υγεία των πολιτών είναι συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα όλων των πολιτών, συμπεριλαμβανομένου αυτών που έχουν καταβάλλει δεκάδες χιλιάδες ευρώ στους Ασφαλιστικούς Οργανισμούς. Παρακαλώ να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες διορθώσεις, ώστε η ασφαλιστική ικανότητα να ενημερώνεται το αργότερο εντός 24ώρου από την πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών διαφορετικά να με ενημερώσετε εγγράφως με ποια νομική βάση στερείται την πρόσβαση στην υγεία επί 15 μέρες μετά την εξόφληση των οφειλών; 

Το ερώτημα μου διαβιβάστηκε στο ΤΣΜΕΔΕ και μια υπηρεσία του ΕΦΚΑ και δυστυχώς ποτέ δεν έλαβα απάντηση. Η ασφαλιστική ενημερότητα διορθώθηκε, αλλά όχι το πρόβλημα καθώς το αντιμετώπισα ξανά πριν από μερικές μέρες. Οπότε προώθησα το ίδιο ερώτημα στον διοικητή του ΕΦΚΑ....Δεν έχω λάβει ακόμα απάντηση... Επειδή κανείς στο ΤΣΜΕΔΕ δεν απαντούσε στα δεκάδες τηλεφωνήματα μου και επειδή το βρίσκω τριτοκοσμικό να πρέπει να πάω στο ΤΣΜΕΔΕ για να γίνει αυτό που θα έπρεπε να έχει γίνει αυτόματα σε κάθε ευνομούμενη χώρα,  προώθησα  παραπάνω το ίδιο ερώτημα. Απάντηση στο ερώτημα μου δεν πήρα, αλλά η ασφαλιστική ικανότητα διορθώθηκε. Δυστυχώς, από ότι κατάλαβα αν δεν κάνουμε κάτι συλλογικά θα  αντιμετωπίσουμε ξανά το ίδιο πρόβλημα σε ένα χρόνο...

Link to comment
Share on other sites

@ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ τα είπες όλα ολοσωστα. Μήπως μέσα από αυτό το φόρουμ να μαζευτούμε όσοι έχουμε το ίδιο πρόβλημα και να δούμε μήπως  προωθήσουμε το κείμενο στο Τσμεδε ή οτιδήποτε άλλο;

Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημα είναι γενικότερο, το γνωρίζουν...

"Στελέχη του ΕΦΚΑ μιλούν για τεχνικά προβλήματα εξαιτίας των οποίων εμφανίζονται ως οφειλέτες άνθρωποι που έχουν πληρώσει. .... Στην πράξη, προκύπτει ότι το πρόβλημα είναι πολύ πιο βαθύ από απλώς «τεχνικό».... ... έχει ήδη αναδείξει ο Δικηγορικός σύλλογος Αθηνών ... Εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του δικηγορικού σώματος για την ανωτέρω παράνομη μαζική στέρηση ασφαλιστικής ικανότητας από ασφαλισμένους που έχουν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους προς τον ΕΦΚΑ, πολλοί από τους οποίους αντιμετωπίζουν χρόνιες παθήσεις ή έχουν εισαχθεί σε θεραπευτήρια ή σε κάθε περίπτωση χρήζουν περιθάλψεως"

Κάτι που θα έπρεπε να έχει κάνει και το ΤΕΕ ... (ένα χωρατό έκανα 8))

Για το όλο κείμενο δημοσίευμα δείτε εδώ

Edited by georgegaleos
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

έτσι ακριβώς.

εδώ έχουμε αρχίσει να συνηθίζουμε στις λογικές

"θα σας στείλουμε ειδοποιητήρια τα οποία θα είναι λάθος, αλλά δεν πειράζει...τα επόμενα θα είναι σωστά...και μετά θα έρθει μια πρώτη εκκαθάριση η οποία θα είναι έτσι ....και αν χρειαστεί θα έρθει και μια δεύτερη εκκαθάριση η οποία θα είναι αλλιώς...."

σαν κεντρική ιδέα και σαν σκεπτικό μπορεί ο ΕΦΚΑ να είναι πράγματι σωστός αλλά στην υλοποίηση (και δεν μιλάω για το τεχνικό του θέματος τόσο πολύ) τα κάνανε χάλια και έχουμε ακόμα....

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

On 10/3/2019 at 7:44 ΜΜ, georgegaleos said:

@youla, αν υπάρχει διάθεση και χρόνος ενημέρωσε μετά την αποκατάσταση της ικανότητας ποια διαδικασία ακολούθησες...είτε το άφησες και ενημερώθηκε από μόνη της ... είτε έκανες κάτι άλλο ...
 

Από την Τρίτη είχα ξεκινήσει  ξεκίνησα τα τηλέφωνα προς ΤΣΜΕΔΕ μήπως μου απαντήσουν, όπως είχα δει σε περσινό post εδώ, αλλά δεν...

Σήμερα είδα ότι ενημερώθηκε η ασφαλιστική ικανότητα αλλά μόνο μέχρι τέλος Μαΐου. Το ίδιο φαίνεται και την κόρη μου που είναι ανήλικη.

Ο γιος που έχει κλείσει τα 18 φαίνεται ανασφάλιστος. Το ίδιο και πέρυσι αλλά με ένα τηλέφωνο μου το είχαν φτιάξει με την πρώτη όταν ενημέρωσα ότι είναι φοιτητής (δεν θυμάμαι αν είχα κάνει κάτι παραπάνω).

Εντωμεταξύ στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ (ΗΔΙΚΑ)  φαίνονται οι πληρωμές μου που έγιναν μέσα φεβρουαρίου αλλά ακόμα δεν έχουν περαστεί στην εξόφληση. Quel bordel (να το πω κομψά).

Captture.PNG

Link to comment
Share on other sites

Άρα φαίνεται ότι εφαρμόζεται η Φ.40021/οικ.9491/737/28-2-2019 όπου αναφέρει:
"...στους μη μισθωτούς ασφαλισμένους του ΕΦΚΑ χορηγείται ασφαλιστική ικανότητα με τη συμπλήρωση τουλάχιστον δύο (2) μήνες ασφάλισης κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος {2018), ή κατά το τελευταίο δωδεκάμηνο πριν την ημερομηνία προσέλευσης ή επέλευσης του ασφαλιστικού κινδύνου και εφόσον έχουν καταβάλλει τις ελάχιστες ασφαλιστικές εισφορές που προβλέπονται από τις διατάξεις του ν.4387 /2016 και τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις ή σε περίπτωση ύπαρξης οφειλής, αυτή έχει εξοφληθεί ή ρυθμιστεί και τηρείται η εξόφληση των δόσεων. Στην τελευταία αυτή περίπτωση η ασφαλιστική ικανότητα ανανεώνεται ανά μήνα." 
 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Όμως @georgegaleos άλλο το να ενημερώνεται ανά μήνα και άλλο να ενημερώνεται 13/3 για Μάρτιο και να χάνεις τον μισό μήνα.

Θεωρητικά αν κάποιος χρειαστεί οτιδήποτε ιατρικό και δεν μπορεί να το έχει επειδή εμφανίζεται ανασφάλιστος (ενώ έχει πληρώσει), θα ήθελα πολύ να πέσουν μερικές καταγγελίες, μηνύσεις, συλλογικές αγωγές ή οτιδήποτε και να ταρακουνηθεί λίγο το θέμα. (Αυτά βέβαια τα βλέπεις σε ταινίες του χόλιγουντ. Εδώ, χαιρέτα μας τον πλάτανο (να το πω επίσης ευγενικά).

 

Link to comment
Share on other sites

Δεν θα διαφωνήσω ....

Παρεμπιπτώντος οι

13 minutes ago, youla said:

Quel bordel

:grin:

από μαι πρόχειρη ματιά που έριξα έχουν συμπαθητική για τα γούστα μου μουσική ...

Επίσης τι μου θύμησες με το

9 minutes ago, youla said:

θα ήθελα πολύ να πέσουν μερικές ...., μηνύσεις

 

Καλό σκ.

Link to comment
Share on other sites

@georgegaleos :lol:

(Punk group λέει ε; Όλο και κάτι μαθαίνουμε. Άρα μπορώ να βρίζω ελεύθερα λέγοντας "τίποτε, για ένα συγκρότημα λέω...")

Edited by youla
Link to comment
Share on other sites

Καλώς τα δεχθήκαμε !!!!!

Από εδώ

http://www.eteaep.gov.gr/web/

ή από απευθείας από εδώ

https://www.idika.org.gr/EteaepServices/

μπαίνουμε πλέον για να εκτυπώνουμε τα ειδοποιητήρια εισφορών ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥ & ΕΦΑΠΑΞ.

Εχω ανοιξει και θέμα σχετικό εδω, οπότε μόλις εγκριθεί καλό είναι να συνεχίσουμε εκεί.

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.