Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΕΦΚΑ και εισφορές


deadlock_gr

Recommended Posts

Just now, terry said:

Προσωπικά σκέφτομαι να πληρώσω τα αναδρομικά, όλα μαζί να τελειώνουμε. 20Ε+20Ε κάθε μήνα, μόνο χαμένος χρόνος είναι.

μήπως είσαι σε λάθος νήμα ??? :ph34r: Αυτά που λες αφορούν το ΕΤΕΑΕΠ. Δες εδώ.

Link to comment
Share on other sites

Το ξέρω Γιώργο, Για τα αναδρομικά του ΕΤΕΑΕΠ αναφερόμουν, που έπρεπε και αυτές να έρθουν με άλλο ειδοποιητήριο, έτσι να γεμίζουμε pdf...

Link to comment
Share on other sites

@terry, για να μην μπερδέψουμε τα νήματα-συζητήσεις θα σου απαντήσω (sorry :grin:) στο νήμα σχετικό με το ΕΤΕΑΕΠ. Δες εδώ.

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα. Γνωρίζει κανείς τι ακόμη εκκρεμεί απο το ΕΦΚΑ (π.χ εγκυκλιος..) ώστε να εφαρμοστεί ο νόμος 4578 περι μείωσης ασφαλιστικων εισφορων στους μισθωτούς μηχανικούς (μείωση εισφορών του κλάδου πρόνειας) ;  

Link to comment
Share on other sites

Σίγουρα εκκρεμεί το αρχικό ζητούμενο, δηλαδή ο υπολογισμός των εισφορών με βάση το προηγούμενο έτος. Αυτό σημαίνει ότι μετά την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης, θα πρέπει να αποστέλλεται απευθείας το ποσό προς τον ΕΦΚΑ, προκειμένου και αυτός να προχωρήσει σε εκκαθάριση εντός του έτους. Αυτό όπως καταλαβαίνεις και εσύ, ουδέποτε προχώρησε (είχαν πει πχ ότι οι εισφορές του 2017 θα υπολογιζονταν με βάση τα εισοδήματα 2015 και 2016). Αντ' αυτού όλο το 2017 έτρεξε με τις εισφορές του 2015 και όλο το 2018, με αυτές του 2016. 

Σε ο,τι αφορά το ερώτημα περί αποδέσμευσης, νομίζω ότι το μόνο που εκκρεμεί είναι η εξέταση της κάθε αίτησης που έχει υποβληθεί προς το ΤΣΜΕΔΕ, προκειμένου να επαναϋπολογιστούν τα οφειλομενα (φαντάζομαι ότι για κάποιους από τους αιτούντες, υπάρχει η περίπτωση κλειστων βιβλίων που δεν έχει ληφθεί υπόψη).

Αυτά ξέρω και αυτά έχω καταλάβει μέχρι στιγμής.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν μπόρεσα να κρατηθώ... με το κλείσιμο με θύμισες μάρτυρα που καταθέτει στο δικαστήριο...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

On 26/3/2019 at 4:41 ΜΜ, georgegaleos said:

Μήπως .... καλώς-κακώς να τα δεχόμαστε ... οι αυτοαπασχολούμενοι ..... που δεν μας είχε γίνει η (ξ)εκκαθάριση (????? !!!!!!!!)

Κάτω από όλες τις επιλογές του κόκκινου πλαισίου εμφανίζει το παρακάτω .... 

Οπότε άιντε να βγάλουμε-τυπώσουμε άλλο ένα ακόμη "Ειδοποιητήριο Εκκαθάρισης 2017" για την συλλογή :grin: .... εν αναμονή (μην ξεχνιόμαστε) της έκδοσης αυτού του Φεβρουαρίου ....

 

 

2.jpg

Καλησπερα κι απο εμενα. Αν μπορεσει καποιος να βοηθησει θα ημουν ευγνωμων! Μου εμφανιζει κι εμενα η σελιδα το παραπανω μηνυμα αλλα οταν γυρισω στην αρχικη σελιδα του ΕΦΚΑ με δειχνει ανασφαλιστη. Εχει καμια σχεση το ενα γεγονος με το αλλο (οτι δηλαδη η υπηρεσια δεν ειναι διαθεσιμη). Ειμαι νεα μηχανικος και πληρωνω καθε μηνα τις εισφορες που μου ερχονται. Και χτες πηγα σε εναν γιατρο και ο εοπυυ με εδειχνε ανασφαλιστη με αποτελεσμα να μην μπορει να μου γραψει τις εξετασεις ουτε να αιτιολογησει την επισκεψη. Παρακαλω βοηθεια!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.