Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΕΦΚΑ και εισφορές


deadlock_gr

Recommended Posts

Σωστό και αυτό, προκύπτει από την ίδια παραπάνω απόφαση (παρακάτω), αλλά και από την Εγκ. ΕΦΚΑ 17/2017)

"Σας γνωρίζουμε ότι με την παρ. 9 του αρ. 39 του ν. 4387/2016, ρυθμίζεται η ασφάλιση των προσώπων της παρ. 1 του ίδιου άρθρου που αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών και για τους οποίους προκύπτει ότι το εισόδημά τους προέρχεται από την απασχόληση σε ένα ή και δύο πρόσωπα (φυσικά και νομικά)."

Edited by georgegaleos
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ κατ'αρχάς και τους δύο.
Δηλαδή: Σύμβαση στον οργανισμό με υπαγωγή στο Άρθρο 39 Παρ.9 + 2 ΠΕΑ των 50ευρώ με ΑΠΥ στον Κο Γιάννη και την Κα Μαρία = Τέλος η δυνατότητα υπαγωγής στο Άρθρο 39 Παρ.9
Σωστά? 

Από την άλλη σκεφτόμουν ότι σύμφωνα με την Φ 80000/οικ. 5547/248/ 2017: (Παρ.2)
"Ειδικότερα, εφόσον το εισόδημα προέρχεται από την άσκηση διαρκούς -και όχι ευκαιριακής- επαγγελματικής δραστηριότητας, και μόνο από την απασχόληση σε ένα ή και δύο πρόσωπα (φυσικά και νομικά), προκύπτει ουσιαστικά αποκλειστικότητα ως προς το/τα πρόσωπο/α που αποδέχεται/ονται τις σχετικές υπηρεσίες"
Δεν ξέρω, σκεφτόμουν ότι είναι λίγο ακραίο με 2 ΑΠΥ για 2 ΠΕΑ να χάνεις το Άρθρο 39 Παρ. 9. Όπως είπε και ο georgios_m είχα την εντύπωση ότι το όριο των 2 εργοδοτών είχε να κάνει με διαρκή απασχόληση και όχι με απλή παροχή υπηρεσιών για κάποια ευκαιριακή εργασία.

Edited by Roy_Hobbs
Link to comment
Share on other sites

Σωστά. Διαλέγεις μόνο ένα από τα δύο: είτε το άρθρο 39, είτε τα ΠΕΑ.

Από την άλλη, Άρθρο 39 σημαίνει πιθανή καθυστέρηση σύμβασης, οπότε μπορεί και να κερδίζεις από τη μη υπαγωγή σ' αυτό... δηλαδή ο λόγος που το χρειαζόσουν (το να μη χρωστάς τις εισφορές μέχρι να αρχίσουν να σου μπαίνουν λεφτά) πάλι να μην ικανοποιείται.. γιατί ο εργοδότης απλά δε θα τολμήσει να σε προσλάβει μέχρι να έχει να δώσει λεφτά και στον ΕΦΚΑ.. ενώ εσύ δίνοντας πίστωση τον δεσμεύεις (ειδικά αν είναι οργανισμός) και μπορεί μεν να αργήσεις να τα πάρεις αλλά ο χρόνος έχει αρχίσει να μετράει. 

Αυτό που πραγματικά είναι ακραίο είναι η απώλεια τoυ προνομίου φορολογίας μισθωτού αν κάνεις κι ένα ΠΕΑ ή ένα μεροκάματο με κανονική πρόσληψη. Αλλά κι αυτά βασίζονται στη λογική της διάκρισης των ρόλων για να βρίσκουν δουλειές περισσότεροι άνθρωποι και με καλύτερες αμοιβές ανά αντικείμενο όταν δε θα έχουν την ευχέρεια να συμπληρώνουν τη μία με την άλλη. Διότι καταλήγουμε να δουλεύουμε το πρωί στην εταιρεία με μισό μισθό και το απόγευμα να κάνουμε ΠΕΑ μισοτιμής ελπίζοντας στο τέλος ότι το άθροισμα θα είναι ίσο με έναν ολόκληρο (που σιγά μην είναι).. βέβαια και οι βάσει νόμου καλύτερες αμοιβές αυξάνουν και τη δυστοκία των εργοδοτών-πελατών στο να δίνουν δουλειές και αυτό τελικά μπορεί να αφαιρεί περισσότερες θέσεις εργασίας.. 

Edited by georgios_m
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Για όσους ενδιαφέρονται......

Προαιρετική ασφάλιση Ελλήνων υπηκόων και ομογενών εγκατεστημένων σε χώρες της αλλοδαπής, σύμφωνα με τα άρθρα 1 και 4 του ν. 1469/1984, όπως ισχύει

https://www.efka.gov.gr/el/egkyklioi-kai-genika-eggrapha/dasph-32875715920-06-2019

Edited by gelastos
Link to comment
Share on other sites

ΕΦΚΑ, στην εκκαθάριση εμφανίζεται: "Η Υπηρεσία προσωρινά δεν είναι διαθέσιμη καθώς είναι σε εξέλιξη η διαδικασία εκκαθάρισης ασφαλιστικών σας εισφορών έτους 2018".

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.