Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ΕΦΚΑ και εισφορές


deadlock_gr

Recommended Posts

Εως τη Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019 παρατείνεται η προθεσμία καταβολής εισφορών Μαΐου 2019 των Αγροτών, Αυτοαπασχολούμενων και Ελεύθερων Επαγγελματιών.

Η παράταση είναι επιβεβλημένη καθόσον η έκδοση εισφορών Μαΐου συνδέεται μηχανογραφικά με την εκκαθάριση ασφαλιστικών εισφορών έτους 2018, η οποία είναι ήδη σε εξέλιξη.

Την ίδια ημερομηνία θα πραγματοποιηθεί η καταβολή της εισφοράς μέσω άμεσης χρέωσης τραπεζικού λογαριασμού (πάγια εντολή).

Δικαιώματα και ευεργετήματα που συνδέονται με την καταβολή των εισφορών παραμένουν ενεργά μέχρι την ημερομηνία αυτή (ρυθμίσεις, ασφαλιστική ενημερότητα, ασφαλιστική ικανότητα).

Link to comment
Share on other sites

10 hours ago, Billy_Huge said:

Εως τη Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019 παρατείνεται η προθεσμία καταβολής εισφορών Μαΐου 2019 των Αγροτών, Αυτοαπασχολούμενων και Ελεύθερων Επαγγελματιών.

Η παράταση ...

 

ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ !!!!!!!!!!! ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, 

@Billy_Huge, υποθέτω ότι δεν το πήρες copy-paste από την επίσημη πηγή που αναφέρεται και στο forum όπου αναφέρει ότι:

"Ο ΕΦΚΑ ανακοινώνει ότι, παρατείνεται η προθεσμία καταβολής εισφορών Μαΐου 2019 των Αγροτών, Αυτοαπασχολούμενων και Ελεύθερων Επαγγελματιών έως την Δευτέρα 15.07.2019."

 

αλλά από κάποια sites όπου (απ' ότι είδα) δεν αναφέρεται (στα περισσότερα) η πηγή.

 

Η ημερομηνία Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019 αφορά, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΦΚΑ

την ημερομηνία "...προθεσμίας υποβολής των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (Α.Π.Δ.) & της καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών, για την ασφάλιση μελών ή/και διαχειριστών εταιρειών μορφής Ο.Ε., Ε.Ε., Ε.Π.Ε. και Ι.Κ.Ε., μισθολογικών περιόδων 06/2018-03/2019, έως τη Δευτέρα, 29/07/2019. "

 

Edited by georgegaleos
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα. Να ρωτήσω κάτι πιο διαδικαστικό. 

1) Έχω οφειλές όλο το '19 και τους τελευταίους μήνες του '18. Και θέλω να τα πληρώσω τώρα όλα μαζί (χωρίς διακανονισμό). Πληρώνω όλο το ποσό με τον ίδιο κωδικό πληρωμής και τελειώνω? Απλά και η τελευταία εισφορά έχει λήξει. Να περιμένω να βγει μήπως του Μαϊου και να τα πληρώσω όλα μαζί?

2) Επειδή δεν ξέρω τι ακριβώς γίνεται στην εκκαθάριση (που γίνεται τώρα), να περιμένω να ολοκληρωθεί και πληρώσω μετά τα χρωστούμενα ή καλύτερα τώρα πριν ολοκληρωθεί (για να μην έχω τυχόν προσαυξήσεις)?

Link to comment
Share on other sites

Δεν θα ήμουν τόσο σίγουρος όπως ο @Directionless, και θα αιτιολογήσω τον λόγο.

Θα το πάω σε άλλο επίπεδο !!!!!! όχι τόσο εξωπραγματικό ... αρκεί να δούμε πότε "ανεβαίνουν" τα ειδοποιητήρια γενικότερα και τι ημερομηνίες έχουν, συνήθως ημερομηνία (μια δύο μέρες) πριν το δούμε στην καρτέλα μας (χαρακτηριστικά έχω κρατήσει δύο ίδια εκκαθαριστικά του 2017 με ημερομηνίες έκδοσης 8/5/2018 και 27/6/2018)

Δεδομένου ότι δεν γνωρίζεις το αποτέλεσμα του εκκαθαριστικού (χρεωστικό/πιστωτικό/μηδενικό) και η χρονική στιγμή της κατάθεσης που θες είναι "περίεργη" βλέπω να υπάρχουν οι παρακάτω πιθανές περιπτώσεις:

1) αν όντως ΔΕΝ έχει υπολογισθεί το εκκαθαριστικό και κάνεις κάποια κατάθεση, όταν γίνει ο υπολογισμός του θα ληφθεί υπόψη η κατάθεση οπότε ανάλογα θα προκύψει το εκκαθαριστικό χωρίς πιθανές προσαυξήσεις είτε χρεωστικό (οπότε πληρώνεις ανάλογα τις δόσεις του) είτε πιστωτικό (οπότε ή τα αφήνεις μέσα ή τα ζητάς ως επιστροφή) είτε μηδενικό (οπότε σου είναι αδιάφορο) 

2) αν έχει ήδη εκδοθεί (οπότε θα υπάρχουν κατά πάσα πιθανότητα προσαυξήσεις) (θεωρώ ότι αυτό έχει γίνει και θα το δεις όταν ανέβει στον λογαριασμό μας τι ημερομηνία θα έχει) και απλά να μην έχει κοινοποιηθεί στον λογαριασμό μας στον ΕΦΚΑ.,

2.1) και είναι χρεωστικό και κάνεις κάποια κατάθεση, πιθανόν μέρος της κατάθεσης αυτής να πάει να εξοφλήσει μέρος ή όλο το ποσό του χρεωστικού εκκαθαριστικού (ποσό+προσαυξήσεις), οπότε πάλι να "λείπουν" χρήματα/να έχεις οφειλές.

2.2) και είναι πιστωτικό (και να ζητήσεις πίσω τα χρήματα) και να έχεις κάνει την κατάθεση, στην περίπτωση αυτή θα έχεις καταθέσει παραπάνω χρήματα οπότε σταδιακά αυτά τα παραπάνω χρήματα που θα έχεις καταθέσει θα πάνε να αποπληρώνουν μελλοντικές εισφορές.

2.3) και είναι πιστωτικό (και να αφήσεις τα χρήματα προς συμψηφισμό) και να έχεις κάνει την κατάθεση, στην περίπτωση αυτή θα έχεις καταθέσει και παραπάνω χρήματα και θα έχουν μείνει μέσα του πιστωτικού οπότε σταδιακά αυτά τα παραπάνω χρήματα που θα έχεις καταθέσει συν αυτά του συμψηφισμού θα πάνε να αποπληρώνουν μελλοντικές εισφορές.

Συμπέρασμα κατ' εμέ:

Μία κατάθεση την ιδιαίτερη αυτή χρονική στιγμή θεωρώ:

δεν θα δημιουργήσει κάποιο θέμα μόνο αν όντως ΔΕΝ έχει υπολογισθεί το εκκαθαριστικό, αλλιώς

ή θα ψάχνεις να δεις τι πήγε και εξόφλησε η κατάθεση αυτή αν έχει υπολογισθεί το εκκαθαριστικό και είναι χρεωστικό (αλλά δεν το έχουμε δει ακόμη)  (περίπτωση 2.1)

ή αν έχει υπολογισθεί το εκκαθαριστικό και είναι είναι πιστωτικό (αλλά δεν το έχουμε δει ακόμη) θα έχεις καταθέσει χωρίς λόγω παραπάνω ποσό (περιπτώσεις 2.2 και 2.3)

Οπότε αποφασίζεις και πράττεις.


 

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Αν είναι να γίνει συμψηφισμός για μελλοντικές εισφορές στη χειρότερη, τότε οκ. Το θέμα είναι να μην χάσω χρήματα... Πότε αναμένεται πάντως να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση?

Επίσης, είχα γραφτεί ΤΕΕ ακριβώς στην περίοδο που ξεκίνησε το ΕΦΚΑ. Δεν μου ήρθε ποτέ λογαριασμός από το ΤΣΜΕΔΕ, αλλά στις οφειλές  μου στο ΕΦΚΑ φαίνεται ότι χρωστάω 2 μήνες στο ΤΣΜΕΔΕ. Αυτό τώρα πως το πληρώνω? Στις μηνιαίες εισφορές μου δεν φαίνεται πούθενα. Μόνο ηλεκτρονικά πηγαίνοντας στις "Οφειλές" μου εμφανίζεται, χωρίς να έχει κάποιο κωδικό πληρωμής (όπως έχουν οι οφειλές του ΕΦΚΑ).

Edited by Σάββας Δρόσος
Link to comment
Share on other sites

Φοβάμαι ότι θα πρέπει να τραβήξεις το μαρτύριο της επίσκεψης στο ΤΣΜΕΔΕ, προκειμένου να σου τυπωσουν το έντυπο οφειλών.

Δεν υπάρχει ενημέρωση σχετικά με την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκκαθάρισης δυστυχώς. 

Αυτό με τον κωδικό πληρωμής πάντως, ισχύει. Χρωστούσα όλο το 2018 και το πλήρωσα με τον ίδιο κωδικό (σε δόσεις) αρχές του 2019.

Link to comment
Share on other sites

Απ' ότι βλέπω προχωράει η εκκαθάριση για το 2018, αλλά μόνο στην Αρχική σελίδα όπου έχει ήδη εμφανίσει την 1η Δόση Εκκαθάρισης με το ποσό και με ημερομηνία εμπρόθεσμης καταβολής της την 30/8/2019.

Ακόμη βεβαία δεν έχει εμφανίσει την τρέχουσα του Μαΐου.

 

1.jpg

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Την τρέχουσα Μαΐου θα μας τη χαρίσει ο... νέος λέει που νοιάζεται για τους αυτοαπασχολούμένους μηχανικούς.....

Κοιτάτε μη σκάσει κάνα χιλιάρικο εισφορά Μαΐου και ψαχνόμαστε.....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.