Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΕΦΚΑ και εισφορές


deadlock_gr

Recommended Posts

14 ώρες πριν, kokoleko1 said:

Πόσα από αυτά τα αποθεματικά προήλθαν από μισθωτή εργασία και εισφορές εργοδοτών και πόσα από Ελευθέριο Επάγγελμα; Η απάντηση εδώ κι εδώ

 

13 ώρες πριν, kokoleko1 said:

Μέχρι και 1ο/16 οι μισθωτοί (μαζί με τις εργοδότικές εισφορές) είχαν δώσει περισσότερα από τους ΕΕ, και όντας περίπου οι μισοί σε πλήθος. Άρα, ανα μισθωτό αντιστοιχεί πολύ μεγαλύτερο ποσό εισφορών από ότι για τους ΕΕ.

Οι κρατήσεις των ΕΕ επί των μελετών και των έργων δεν μετείχαν στο αποθεματικό?

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

12 ώρες πριν, georgios_m said:

Εσείς πάτε να συγκρίνετε συντάξεις θεωρώντας ότι ο μισθωτός ιδιωτικού τομέα είναι μόνιμος και θα λαμβάνει μόνιμα τις εκάστοτε εισφορές. Τί σημαίνει αυτό; Δηλαδή να προβλέπει ο νόμος την πιθανότητα ότι ο μισθωτός μπορεί να αλλάξει εργοδότη ή ότι θα απολυθεί και ότι θα μειωθεί η σύνταξή του έτσι κι αλλίως;

 

10 ώρες πριν, georgios_m said:

Ναι, τα κράτη συνήθως παρεμβαίνουν σιγοντάροντας και κάποιους επιλεκτικά ανάλογα με την επικρατούσα πολιτική ιδεολογία και τις κοινωνικές ανάγκες, άλλοτε ήπια και άλλοτε πιο ριζοσπαστικά. Ε! τότε μισή ντροπή δική μας - μισή ντροπή του κράτους.

Αν ισχύσει πλήρως το κριτήριο της ισότητας-αναλογικότητας θα έπρεπε πχ να καταργηθεί και το αφορολόγητο. Γιατί να αφαιρεθεί; Το σωστό είναι το αφορολόγητο να προστεθεί σε αυτούς που δέν το έχουν και να μήν μπλέκεται με τις εισφορές σύνταξης. Να έχουν και οι ΕΕ εισφορές όπως οι μισθωτοί. Άλλο κουβά γεμιζουν οι εισφορές και σε άλλον επεμβαίνει το αφορολόγητο. Αποτελεί δημοσιονομικό μέτρο προστασίας των χαμηλών εισοδημάτων και όλοι πρέπει να το έχουν. Να έχουν αφορολόγητο και οι ΕΕ. Δέν βλέπω το λόγο να μήν έχουν. Επίσης δέν είναι δίκαιο με πρόσχημα ότι δέν έχουν αφορολόγητο, να μειώθούν οι εισφορές των ΕΕ και μετά να πάει το κράτος και να μειώσει και το αφορολόγητο των μισθωτών. Δηλαδή οι μισθωτοί 2 φορές ριγμένοι.

Ως προς το δεύτερο, έχε υπόψη ότι όλες οι αλλαγές αυτές γίνονται με στόχο την τελική αύξηση της απασχόλησης και μάλιστα της πλήρους. Να άλλη μία "αδικία". Γιατί να μην εφαρμοστεί αναλογικά και στην μερική; Και τί σχέση έχει αυτό με το θέμα μας; Έτερον εκάτερον.

 

9 ώρες πριν, Faethon11 said:

Οι κρατήσεις των ΕΕ επί των μελετών και των έργων δεν μετείχαν στο αποθεματικό? Όλες οι κρατήσεις + εισφορές των ΕΕ ήταν μία η άλλη με τις εισφορές μισθωτών+εργοδοτών. Το θέμα είναι ότι οι μισθωτοί ήταν οι μισοί από τους ΕΕ. Οι κατακεφαλήν εισφορές των μισθωτών είναι περισσότερες από των ΕΕ. Οπότε οι μισθωτοί μηχανικοί θα έπρεπε να πάρουν και μεγαλύτερες, διπλάσιες, συντάξεις επί τσμέδε, παρόλα αυτά έπαιρναν την ίδια σύνταξη με τους ΕΕ μηχανικούς.

 

Edited by kokoleko1
Link to comment
Share on other sites

Οι ελάχιστες εισφορές  (1η "κλάση") θα ανέρχονται, σύμφωνα με το βασικό σενάριο, γύρω στα 180 ευρώ/μήνα  πχ για έως 10 ή 15 έτη ασφάλισης (σ.σ. αντιστοιχεί κοντά στο 20,2% επί του μέσου μικτού μισθού των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, όπως σημειώνουν υπηρεσιακά στελέχη του Υπ. Εργασίας στο Capital.gr).

Οι εισφορές  κύριας ασφάλισης (και υγείας) θα κλιμακώνονται στα 220 ευρώ ή σύμφωνα με άλλες πληροφορίες ακόμα και στα 280 ευρώ/μήνα  κλπ. 

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι είναι αναπόφευκτο να αυξηθούν οι εισφορές μιας και με τον νόμο Κατρούγκαλου το 80% έδινε 185 ευρώ τον μήνα και το υπόλοιπο 20% από περισσότερα έως και πολύ περισσότερα. Τώρα που το  20% από 500-600 ευρώ τον μήνα θα δίνει 220 π.χ. θα πρέπει το υπόλοιπο 80% να καλύψει το έλλειμμα...

Link to comment
Share on other sites

 

Απο το 21:00 και μετά μας λεει ο κ.Βρούτσης που πάει το πράγμα.

Αποσυνδέει την ασφαλιστική εισφορά απο το εισόδημα ,αλλά κανει και μια σύνδεση του νέου ασφαλιστικού με την επέρχομενη μείωση φόρου του εισοδήματος ........ Μιλάμε για αποσύνδεση που θα έχει μέσα σύνδεση.

 

Edited by dimitris11140
Link to comment
Share on other sites

δεν μίλησε για σύνδεση αλλά συνδυαστικά,

εντάξει οι πολιτικοί μιλάνε περίπλοκα και δημιουργούνται παρεξηγήσεις. 

 

Edited by Tasos P
Link to comment
Share on other sites

Σε σχέση με το βιντεάκι από το 21:00 και μετά ....

Πόσο μπροστά ήμουν !!!!!!!!!! με αυτό που είχα γράψει πριν κάποιες ημέρες (εκτός αν ερμηνεύω λάθος το σκεπτικό του)

On 10/7/2019 at 8:03 AM, georgegaleos said:

Αλλά κατά την γνώμη μου θεωρώ ότι θα αυξηθούν οι εισφορές πατώντας στο ότι "σας μειώσαμε την φορολογία περίπου 90€ τον μήνα" ... οπότε μια αύξηση κατά το ίδιο ποσό θα είναι μία η άλλη ...Μακάρι να διαψευσθώ...

Αλλά δεν άκουσα να πει κάτι για τα "φορολογικά μπλοκάκια" που θα πληρώσουν την νύφη όπως είχα πει..!!!!!! με το σκεπτικό αυτό .... και "στο τέλος της ημέρας" (δανείζομαι λόγια του υπουργού) μάλλον δεν θα είναι οι χαρούμενοι της ημέρας αφού θα δουν να μειώνεται το διαθέσιμο εισόδημά τους.

Edited by georgegaleos
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

το θέμα είναι να μας πούνε και πόση σύνταξη θα πάρουμε, αυτό είναι το ζητούμενο,

αν αυξήσουν τις εισφορές αλλά οι συντάξεις επανέλθουν σε κάποια παλαιότερα επίπεδα τότε πάμε καλά, και την εποχή του ΤΣΜΕΔΕ πληρώναμε πολύ περισσότερα από αυτά που πληρώναμε με τον Νόμο κατρούγκαλου αλλά επειδή ήταν καλές οι συντάξεις το θεωρούσαμε λογικό.

πάντως αν το πάρεις αναλογικά περισσότερα πληρώναμε με τον νομο κατρούγκαλου γιατί στο τέλος θα παίρναμε 800 ευρώ σύνταξη

  • Upvote 1
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.