Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΕΦΚΑ και εισφορές


deadlock_gr

Recommended Posts

6 minutes ago, Tasos P said:

και την εποχή του ΤΣΜΕΔΕ πληρώναμε πολύ περισσότερα από αυτά που πληρώναμε με τον Νόμο κατρούγκαλου αλλά επειδή ήταν καλές οι συντάξεις το θεωρούσαμε λογικό.

... λογικό θεωρώ ότι το θεωρούσαμε (πέραν των ορθών λόγων αυτών ... που μάλλον (νομίζω) ήταν στο πολύ πίσω του μυαλού μας)... διότι και δουλειές υπήρχαν ... και οι αμοιβές ήταν σε πολύ καλύτερα επίπεδα ... οπότε έμενε να ψωνίσεις για να φας... το ψυγείο είχε λόγω ύπαρξης. Άλλο είναι να δίνεις για εισφορές 4.000-5.000 από τα 30.000€ που παλαιότερα π.χ. είχες  και άλλο να δίνεις τα 4.000-5.000 ... από το άδειο ψυγείο... όποτε χρονικά και αν υπάρχει(-ξει) αυτό.

 

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

@georgegaleos

 

η οικονομία δεν είναι δυνατόν να παραμείνει υποτονική για πάντα, όλες οι χώρες με παρόμοια προβλήματα κάποια στιγμή ανέκαμψαν.

 

Edited by Tasos P
  • Downvote 3
Link to comment
Share on other sites

16 ώρες πριν, Tasos P said:

το θέμα είναι να μας πούνε και πόση σύνταξη θα πάρουμε, αυτό είναι το ζητούμενο,

Σε αυτή τη χώρα, ό,τι και να σου πουν, ανά πάσα στιγμή έρχεται ένας νέος και το αλλάζει. Προσωπικά αποφάσισα ότι πρέπει στον προγραμματισμό της ζωής μου να εντάξω ατομική αποταμίευση/επένδυση σε κάθε περίπτωση που κάνω "καλή" χρονιά ό,τι και να λένε αυτοί.

Edited by voxson
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

19 ώρες πριν, Tasos P said:

δεν μίλησε για σύνδεση αλλά συνδυαστικά,

εντάξει οι πολιτικοί μιλάνε περίπλοκα και δημιουργούνται παρεξηγήσεις. 

 

Πως δεν μίλησε για σύνδεση ? Όταν λέει οτι το θέμα των εισφορών θα το δούμε συνολικά μαζί με την μείωση του ποσοστού φόρου ,τότε επέτρεψε μου να σκεφτώ, οτι σκοπεύουν τις αυξήσεις που θα υπαρξουν στο ασφαλιστικό για τα μικρα και μεσαια εισοδηματα, να τις πλασάρουν σε σύνδεση με την μείωση των συντελεστών φόρου.Και για να μην σου χαλάσω το χατήρι θα το πλασάρουν οχι με σύνδεση, αλλά συνδιαστικά με την μείωση της φορολογίας.

Θα βγούν λοιπόν και θα πούν οτι αθροιστικά σε τόσο εισόδημα, πλήρωνες συνολικά για φόρους και εισφορές τόσο με τον νόμο του Κατρούγκαλου , ενώ τώρα θα πληρώνεις τόσο.

Ουσιαστικά νομίζω ότι θα χρησιμοποιήσουν την μείωση της παρανοικής φορολογίας της προηγούμενης κυβέρνησης, για αυξήσουν στον πολύ κόσμο τις εισφορές.

Μια περιέργεια πάντως την έχω σχετικά με το κριτήριο με το οποίο θα εντάσσεται ο ΄κόσμος στις κλάσεις, γιατί αν το πανε με τα χρόνια ,τότε ο νόμος θα πάει άκλαφτος.Για μένα ένας τρόπος θα ήταν το κριτήριο του καθαρού κέρδους.Δηλαδή απο τόσο μέχρι τοσο  καθαρό κέρδος (και αφού έχουν αφαιρεθεί οι εισφορες τις προηγούμενης χρονιάς απο το εισόδημα)..... ασφαλιστική εισφορά τόσο.Κάνεις 3-4 κλάσεις με αυτόν τον τρόπο και τελειωνει η ιστορία.Βέβαια ο κ.Βρούτσης είναι πολυ δύσκολο εώς αδύνατο, να εφαρμόσει το συγκεκριμένο κριτήριο. 

 

 

Edited by dimitris11140
Link to comment
Share on other sites

Στο ebanking της eurobank μπορούμε να πληρώσουμε τον ΕΦΚΑ με πιστωτική της eurobank σε 12 άτοκες δόσεις ανεξαρτήτως ποσού! Δυστυχώς δεν ισχύει και για το ΕΤΕΑΕΠ. 

Προμήθεια 0,3 ανά συναλλαγή. 

Link to comment
Share on other sites

Από ότι φαίνεται πάμε για αύξηση των ελάχιστων. Έχει κανείς ιδέα για τι ποσό μιλάμε; Θα είναι τουλάχιστον λιγότερο από το τέλος επιτηδεύματος που έταξαν πως θα καταργηθεί (αν ακόμα ισχύει κι αυτό...); Διότι όσον αφορά μισθωτούς με μπλοκάκι που βρίσκονται στο αφορολόγητο, νομίζω δεν υπάρχει άλλο περιθώριο για μείωση φόρου.

Link to comment
Share on other sites

Και αυτό που ακούγεται,  πως οι κλάσεις θα είναι προαιρετικές,  μάλλον μούφα είναι. Υποχρεωτικό το βλέπω ανά κάποια έτη ασφαλιστικής ζωής.... 

 

Link to comment
Share on other sites

κανονικά με το νέο συνταξιοδοτικό θα πρέπει να υπάρξουν και πίνακες υπολογισμού των συντάξεων για να δούμε το ύψος της πλήρους σύνταξης με 40 χρόνια ασφάλισης.

τα 185 ή 220 ή 280 ευρώ/μήνα  δεν λένε τίποτα αν δεν μας πούνε και πόσο θα είναι η πλήρης σύνταξη.

Edited by Tasos P
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

δυστυχώς το ευρύ κοινό δε δουλεύει για να χτίσει μια καλή σύνταξη αλλά για να ταϊσει τα παιδιά του. 20 ευρώ το μήνα είναι αρκετά για να κλείσουν μερικές ακόμα χιλιάδες μπλοκάκια και πιθανώς και οι επιχειρήσεις που τα απασχολούν.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.