Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΕΦΚΑ και εισφορές


deadlock_gr

Recommended Posts

12 ώρες πριν, kokoleko1 said:

αυτοί που είναι κανονικοί μισθωτοί και όχι ΕΕ ή με μπλοκάκι. Αυτοί πρέπει να γνωρίζουν τί παίζει με τους νόμους για τις εισφορές των ΕΕ ή των μπλοκάκιδων.

μια χαρά γνωρίζουν, όπως επίσης γνωρίζουν και το μεγαλύτερο ρίσκο που αναλαμβάνει ο ΕΕ και ο μπλοκάκιας να μην πάρει τελικά καμία αμοιβή. εάν δε το γνώριζαν δε θα ήταν τόσο δύσκολο να βρει κανείς μια μισθωτή εργασία ή να μπει στο δημόσιο, που θεωρητικά είναι η χειρότερα αμοιβόμενη δουλειά μηχανικού, επιστήμονα ή και τεχνίτη ακόμα...

Τάσο: το θέμα ο κοκολέκο νομίζω το θίγει επειδή τον ανησυχεί ο τυχόν ανταγωνισμός μιας μισθωτής θέσης από έναν αλεξιπτωτιστή που έρχεται με μπλοκάκι. αν τα μπλοκάκια γίνουν ακόμα πιο ευέλικτα θα φάνε μερικές ακόμα θέσεις μισθωτών, μαζί με τα κεκτημένα δικαιώματα (ωράριο, άδειες κλπ).

Τέλος, ο λόγος που ο υπουργός δεν έχει ασχοληθεί καθόλου με τις συντάξεις είναι το ότι η κοινωνία διψάει για ελαφρύνσεις στον παρόντα χρόνο, ανεξαρτήτως των συνεπειών τους αργότερα. Και της προσφέρει λοιπόν αυτό που ζητάει. Τα υπόλοιπα (πχ ανώτερες κλάσεις κλπ) μπορεί και οι ίδιοι να μη τα έχουν σκεφτεί ακόμα, θεωρώντας απίθανο να τα επιλέξει κάποιος.

Link to comment
Share on other sites

https://www.euro2day.gr/news/economy/article/1707940/85-anatropes-stis-eisfores-kyrias-asfalishs-ygeias.html

Υπήρξαν οι "κατάλληλες" διαρροές και για το ζήτημα των συντάξεων. Φυσικά αν ισχύσει κάτι τέτοιο θα υπάρξουν μαζικές προσφυγές καθώς φαίνεται ότι το υπουργείο σκέφτεται (ή διαρρέει) να διατηρήσει τον συντάξιμο μισθό ως το 20% των εισφορών της ΚΣ σε πλήρη αντίθεση με όσα αποφάσισε το ΣΤΕ. Ας αναμένουμε να δούμε και το νομοσχέδιο.

Link to comment
Share on other sites

Quote

 Το κατώτατο επίπεδο εισφορών κύριας σύνταξης καθορίζεται στα 155 ευρώ, ύψος που σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας οδηγεί μετά από 30 έτη ασφάλισης, σε σύνταξη της τάξης των 588,37 ευρώ, λαμβάνοντας υπόψη τα ποσοστά αναπλήρωσης του νόμου Κατρούγκαλου και συνυπολογίζοντας την εθνική σύνταξη. Το συνολικό ποσοστό αναπλήρωσης ανέρχεται σε 75,92%.

εμάς μας ενδιαφέρει τι θα πάρει στα 40 χρόνια 

 

@NeckBreaker

αποκλείεται να είναι ο Νέος Νόμος αντίθετος στις αποφάσεις του ΣτΕ, όλοι οι Υπουργοί αυτό λένε ακόμα και σήμερα ο Μηταράκης το επιβεβαίωσε.

 

 

 

Quote

1. Νέες εισφορές επαγγελματιών και αγροτών

Από 1η/1/2020 ή 1η/10/2019 θα ισχύσει το νέο σύστημα εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους και τους αγρότες (δηλ. τους ασφαλισμένους των τέως ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ, ΟΓΑ), στη βάση των προσφάτων αποφάσεων του ΣτΕ.

πάνε να καλύψουν τα ποσά που χάθηκαν από τις μικρές εισφορές του ΝΚ

 

https://www.capital.gr/oikonomia/3395891/se-treis-doseis-to-neo-asfalistiko-olo-to-xronodiagramma-gia-eisfores-kai-suntaxeis

Edited by Tasos P
Link to comment
Share on other sites

11 ώρες πριν, Tasos P said:

η σύνταξη θα υπολογίζεται των εισφορών οι οποίες ΔΕΝ θα υπολογίζονται βάση του εισοδήματος όπως έλεγε ο ΝΚ (Νομος Κατρούγκαλου)

και με πολύ υψηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης, τουλάχιστον απ οτι λένε μέχρι τώρα, σύνταξη = εισφορές x 5 x %αναπλήρωσης + εθνική σύνταξη, όπως δηλαδή και ο "κατρούγκαλος".

τι συζητάς εδώ; προσωπικές απόψεις καταθέτω

μιλάμε τόσες μέρες και ακόμα δεν έχεις πει καθαρά την άποψη σου. πιό ξεκάθαρα δέν γίνεται

το μόνο που έχεις πει καθαρά είναι οι εισφορές να υπολογίζονται βάση του εισοδήματος, να υπολογίζονται με τα ίδια κριτήρια οι εισφορές για μισθωτούς και ΕΕ  λέω, ζητάω πολλά;;;

λες επίσης ότι οι "φτωχοί" δεν θα πρέπει να επωφελούνται από  τις εισφορές των "πλουσίων" αλλά θέλεις οι "πλούσιοι" να πληρώνουν πολλά βάση των εισοδημάτων τους.  Αφού δεν θα ωφεληθεί ο "φτωχός" εσένα τι σε νοιάζει πόσα θα πληρώσει ο "πλούσιος"; σου απάντησα σε άλλο σχόλιο.

Αν γίνει αυτό που λες το σύστημα θα καταρρεύσει διότι με τις τεράστιες εισφορές των πλουσίων θα βγουν κάτι συντάξεις της τάξεως των 30000 ευρώ το μήνα, το σύστημα στην παραμικρή κρίση θα αποσταθεροποιηθεί. Γι' αυτό ο Νέος Νόμος τους βάζει όλους ισε συγκεκριμένες κλάσεις που είναι λίαν προβλέψιμες και εφικτές οι συντάξεις. το ΣΤΕ είπε ότι το σύστημα δεν ειναι ανταποδοτικό και συμφωνώ. Πρέπει οι τεράστιες συντάξεις να πάνε στις τεράστιες εισφορές για να υπάρχει ανταποδοτικότητα.

 

 

9 ώρες πριν, georgios_m said:

μια χαρά γνωρίζουν, όπως επίσης γνωρίζουν και το μεγαλύτερο ρίσκο που αναλαμβάνει ο ΕΕ και ο μπλοκάκιας να μην πάρει τελικά καμία αμοιβή. εάν δε το γνώριζαν δε θα ήταν τόσο δύσκολο να βρει κανείς μια μισθωτή εργασία ή να μπει στο δημόσιο, που θεωρητικά είναι η χειρότερα αμοιβόμενη δουλειά μηχανικού, επιστήμονα ή και τεχνίτη ακόμα... το δημόσιο το σιχαίνομαι.

Τάσο: το θέμα ο κοκολέκο νομίζω το θίγει επειδή τον ανησυχεί ο τυχόν ανταγωνισμός μιας μισθωτής θέσης από έναν αλεξιπτωτιστή που έρχεται με μπλοκάκι. αν τα μπλοκάκια γίνουν ακόμα πιο ευέλικτα θα φάνε μερικές ακόμα θέσεις μισθωτών, μαζί με τα κεκτημένα δικαιώματα (ωράριο, άδειες κλπ). αν έχει τα προσόντα και την εμπειρία και κάνει ότι και ο άλλος και είναι και φθηνότερος, ας πάει να του πάρει την θέση του μισθωτού. Αξιοκρατικά πράγματα.

Τέλος, ο λόγος που ο υπουργός δεν έχει ασχοληθεί καθόλου με τις συντάξεις είναι το ότι η κοινωνία διψάει για ελαφρύνσεις στον παρόντα χρόνο, ανεξαρτήτως των συνεπειών τους αργότερα. Και της προσφέρει λοιπόν αυτό που ζητάει. Τα υπόλοιπα (πχ ανώτερες κλάσεις κλπ) μπορεί και οι ίδιοι να μη τα έχουν σκεφτεί ακόμα, θεωρώντας απίθανο να τα επιλέξει κάποιος. Γιαυτό δέν θα πάμε μπροστά. Της αρπαχτής είμαστε όλοι. Αυξήσεις στις εισφορές και μειώσεις στις συντάξεις έπρεπε να κάνανε σταδιακά από το '80 και όχι τώρα.

 

Edited by kokoleko1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ο νόμος Κατρούγκαλου έπερνε μεγάλες εισφορές από όσους είχαν μεγάλα εισοδήματα, γι' αυτο τον καταργεί. Με τον καινούριο τα μεγάλα εισοδήματα θα πληρώνουν το ίδιο με τα μικρά. Κανένας πλούσιος ανθρωπος δεν είναι ηλίθιος να επιλέξει υψηλά ασφάλιστρα αφού γνωρίζει α) ότι η σύνταξη που θα πάρει σε κάμποσα χρόνια θα είναι ανύπαρκτη, β) ότι δεν του χρειάζεται η συνταξη καθώς θέλει να είναι διευθύνων σύμβουλος στην επιχείρηση του μέχρι να πεθάνει.

Μόνο ο μικρομεσαίος ηλίθιος μπορεί να παρασυρθεί και να επιλέξει ανώτερη κλάση ασφάλισης που πιστεύει τον κάθε ψέυτη πολιτικό που του τάζει μαλακίες για όταν θα πάρει σύνταξη. Ακριβώς τα ίδια λένε και οι θρησκείες: δώσε τα υπάρχοντα σου για καλό σκοπό και θα ανταμοιφθείς στην επόμενη ζωή, οι παπάδες (και οι λοιποί των άλλων θρησκειών) ανταμοίβονται σε ετούτη τη ζωη απ τα υπάρχοντα που εσύ τους χαρίζεις τώρα.

Σύνταξη για τη γενιά μου δεν θα υπάρξει διοτι το Ελληνικό κράτος είναι πτωχευμένο. Οι ασφαλιστικές μας εισφορές θα φύγουν προς τους δανειστές μας. Η τεράστια περιουσία του ΤΣΜΕΔΕ που είναι;

 

 

 

 

 

Edited by nikoskourtis
Link to comment
Share on other sites

2 ώρες πριν, kokoleko1 said:

να υπολογίζονται με τα ίδια κριτήρια οι εισφορές για μισθωτούς και ΕΕ  λέω, ζητάω πολλά;;;

αν γίνει αυτό πιστεύεις ότι οι μισθωτοί θα βγουν κερδισμένοι;

 

2 ώρες πριν, nikoskourtis said:

Η τεράστια περιουσία του ΤΣΜΕΔΕ που είναι;

 ο ΕΦΚΑ εδωσε στο ΤΜΕΔΕ όλα τα περιουσιακά στοιχεία του πρώην ΤΣΜΕΔΕ τα οποία δημιουργήθηκαν από τις εισφορές των ασφαλισμένων αλλά επειδή το ΤΜΕΔΕ δεν είναι πλέον Συνταξιοδοτικό Ταμείο οι ασφαλισμένοι μηχανικοί δεν μπορούν να επωφεληθούν, 

έτσι έχει η κατάσταση αυτήν την στιγμή 

Link to comment
Share on other sites

19 λεπτά πριν, Tasos P said:

αν γίνει αυτό πιστεύεις ότι οι μισθωτοί θα βγουν κερδισμένοι; Αν γίνει αυτό θα πληρώνουν όλοι για το ίδιο εισόδημα το ίδιο ποσό για εισφορές και για ίδιες εισφορές θα παίρνουν την ίδια σύνταξη, δέν θα υπάρχουν κερδισμένοι και χαμένοι. Όλοι το ίδιο θα είναι και απλά αυτοί με τις τεράστιες εισφορές θα πρέπει να πάρουν και τις τεράστιες συντάξεις ώστε να υπάρχει η ανταποδοτικότητα που ζητάει το ΣΤΕ. Το ερώτημα είναι γιατί δεν έχει γίνει ήδη αυτό και ακόμα το συζητάμε. Ποιοί πάνε κόντρα στην αξιοκρατία;;;

 

Edited by kokoleko1
Link to comment
Share on other sites

προφανώς οι μισθωτοί είναι διαφορετική κατηγορία εργαζομένων από τους ΕλΕπ.

διαφορετικά ρίσκα, διαφορετικό commitment και διαφορετική συμμετοχή στην Εθνική Οικονομία.

και αντιμετωπίζονται ανάλογα

 

Link to comment
Share on other sites

αυτό μπορεί να διαβαστεί και αλλιώς: ότι η συνεισφορά των ελ/επ είναι μικρή και πρέπει να ενισχυθεί!

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.