Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΕΦΚΑ και εισφορές


deadlock_gr

Recommended Posts

25 λεπτά πριν, georgegaleos said:

Κατ' αρχήν με έχεις μπερδέψει. Στο παρόν νήμα αναφέρεσαι ότι έχεις υπαχθεί στην ρύθμιση της παρ. 9 του άρθρου 39, δηλαδή είσαι ΜΟΝΟ ελ. επαγγελματίας που έχεις ενταχθεί στην παραπάνω ρύθμιση ενώ εδώ αναφέρεις το άρθρο 38 το οποίο έχει σχέση με μισθωτή εργασία και αυτά που αναφέρω εκεί σχετικά με τις εισφορές και την εκκαθάριση έχουν να κάνουν είτε με παράλληλη ασφάλιση (δηλ. μισθωτή εργασία και ελ. επάγγελμα, είτε μόνο με μισθωτή εργασία είτε με μισθωτή ως συνέχεια από διακοπή δραστηριότητας.

Τέλος πάντων όπως και νά 'χει σε αυτό που ρωτάς σε αυτό το νήμα, θεωρώ ότι τα συνεισπραττόμενα από τον ΕΦΚΑ 10€ υπέρ του ΟΑΕΔ, είναι υποχρέωση του ασφαλισμένου ελ. επαγγελματία που έχει υπαχθεί στην ρύθμιση της παρ. 9 του άρθρου 39 και το ποσό αυτό το καταβάλλει εκείνος με ανάλογο ειδοποιητήριο.

 

 

 Ευχαριστώ για την απάντηση !

Και ναι η υπαγωγή είναι στο 39 ! Οπότε θα πρέπει να παρακολουθώ τα ειδοποιητήρια για την καταβολή του ποσού υπέρ ΟΑΕΔ.

Link to comment
Share on other sites

Just now, christopografow said:

τα ειδοποιητήρια

το ειδοποιητήριο της εκκαθάρισης (όχι τρέχοντα) σύμφωνα με αυτά που αναγράφουν οι εγκύκλιοι, στο οποίο λογικά αν είσαι π.χ. όλο το έτος στην ρύθμιση θα εμφανισθούν μόνο 120€ υπέρ ΟΑΕΔ. Ακόμη και αν κατά λάθος πληρώσεις κάποιο ποσό στον κωδικό RF τρέχοντος ειδοποιητηρίου του έτους --ενώ είσαι για όλο το έτος στη ρύθμιση-- θα συμψηφισθεί με τις εισφορές υπέρ ΟΕΑΔ (120€) και ανάλογα θα προκύψει πιστωτικό, μηδενικό ή χρεωστικό εκκαθαριστικό [αφού πρακτικά λειτουργούν σαν έναν τραπεζικό αλληλόχρεο λογαριασμό με ΙΒΑΝ το RF !!! ... αλλά την εκκαθάριση κατά τρόπο και χρόνο την αποφασίζει ο άλλος (ΕΦΚΑ)]

Τονίζω ότι όλα τα παραπάνω είναι με βάση την δική μου ερμηνεία. Το τι γίνεται ή θα γίνει στην πράξη δεν το γνωρίζω.

Link to comment
Share on other sites

https://www.capital.gr/oikonomia/3405923/sta-252-euro-ton-mina-oi-eisfores-gia-tous-parallila-apasxoloumenous-epaggelmaties

Kαλώς τα δεχτήκαμε. Άρα πλέον όποιος έχει το μπλοκάκι και κόβει σε πάνω από 2 εργοδότες (δηλαδή όλοι μας) ή είναι μέτοχος σε ΟΕ-ΕΕ 252+10+70=332 η κατώτατη!! Εύγε παλικάρια.

Edited by NeckBreaker
Link to comment
Share on other sites

Έχω την εντύπωση πως αφορά αυτούς που έχουν σχέση με Ο.Ε. κλπ, ή που είναι παράλληλα μισθωτοί, και όχι αυτούς που απλά κόβουν ΑΠΥ ή ΔΠΥ σε 10 εργοδότες.

Edited by ntanos
Link to comment
Share on other sites

Αν και δημοσίευμα ... και έχουμε πήξει από αλλαγές στα αρχι(-κά) (-δια)τυπωθέντα στον τύπο  .... θα πω κι εγώ κάτι:

Αναφέρει:

"Όρος για την απαλλαγή τους από ασφαλιστικές εισφορές για τις άλλες, πλην της μίας, επαγγελματικές δραστηριότητες, θα είναι η καταβολή εισφορών ύψους 252 ευρώ/μήνα υπέρ της κύριας σύνταξης και της υγείας."

Κάποια ρητορικά ερωτήματα, έτσι για να περνά η ώρα !!!

1) Τι εννοεί το δημοσίευμα ως δραστηριότητα ? Την ύπαρξη ενός ΚΑΔ στρην εφορία ή περισσότερων ?

2) Αν όχι και εννοεί π.χ. εργοδότες (ιδιωτική πελατεία, ΑΦΜ Ιδιωτών ή/και εταιρική πελατεία, ΑΦΜ εταιρικά), το πλήθος τους πως θα διαπιστώνεται εκ των προτέρων ?

έχω κι άλλα ... αλλά μάλλον θα περιμένω το νομοσχέδιο ...

Link to comment
Share on other sites

Γιώργο για το πρώτο εκτιμώ ότι εννοούν να έχει κανείς 2 ΚΑΔ. Επί νόμου Κατρούγκαλου ένα από τα πιο συχνά ερωτήματα (τουλάχιστον στην επαρχία) ήταν τι γίνεται αν κάποιος ασκεί παράλληλα και αγροτική δραστηριότητα. Πχ έκανες λάδι. Αν πήγαινες να το  πουλήσεις στο ελαιοτριβείο έπρεπε (αν θυμάμαι καλά) να πληρώσεις και επιπλέον εισφορά.

Link to comment
Share on other sites

Την ίδια ώρα η Σαλούρου γράφει άλλα https://www.euro2day.gr/news/economy/article/2003587/asfalistiko-pos-tha-asfalizontai-ta-mplokakia.html

Τό χουνε κάψει από τις πολλές διαρροές εκεί στο υπουργείο και καίνε και τα τζιμάνια τους δημοσιογράφους. Μέχρι να δούμε τη διαβούλευση θα βάλουνε ΕΦΚΑ και στους εξωγήινους...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@NeckBreaker, την καλησπέρα μου, ας λάβουμε γαι την πληρότητα !!!!! και έναν Κατσαγιάνη όπου γράφει "Στα "σκαριά" δραστική αλλαγή στις εισφορές υγείας😁

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.