Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ΕΦΚΑ και εισφορές


deadlock_gr

Recommended Posts

Σκέψου ότι τουλάχιστον στο δημόσιο έχουν αέρα 2 μήνες (Δεκέμβρη βάζουν του Οκτώβρη). Οπότε υπομονή...

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Το ποσό έχει εμαφανισθεί στις εισφορές εκεί που έχει τους μήνες, αλλά ως ΜΗΝΙΑΙΑ ΑΠΑΙΤΗΣΗ και όχι ακόμα το πληρωτέο, αφού κάποιοι έχουν ακόμη το πιστωτικό στην καρτέλα τους από από την εκκαθάριση του 2019, αφού είχαν πληρώσει όλο το ποσό πριν την σχετική ενημέρωση του ότι μπορούσαν να καταβάλλουν το ποσό του Οκτωβρίου μειωμένο κατά το πιστωτικό.
Οπότε αναμονή να ενημερωθεί και ως ειδοποιητήριο με το πληρωτέο.
 

  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

Και μάλλον δεν θα έχει καμιά κοβιντ-έκπτωση για τον Νοέμβρη αφού εμφανίζει στις μηνιαίες απαιτήσεις το πλήρες ποσό ε?

Link to comment
Share on other sites

Νομικά δεν γνωρίζω να σου πω.
Αλλά ως μηνιαία απαίτηση εισφοράς είναι το ποσό της μηνιαάις εισφοράς που προκύπτει εξαιτίας της επιλογής ασφαλσιτικής κατηγορίας που έχουμε κάνει.
Πληρωτέο είναι η απαίτηση του ποσού που προκύπτει υπολογίζοντας στην παραπάνω απαίτηση και τυχόν πιστωτικά/χρεωστικά υπόλοιπα, επιβαρύνσεις από προσαυξήσεις που οφείλονται σε προηγούμενες εκπρόθεσμες καταβολές, αναδρομικά.
π.χ. πολλοί είδαν στον 10ο/2020 και κάποιες προσαυξήσεις στο ειδοποιητήριο.
Στην καρτέλα στον ΕΦΚΑ στην ανάλυση της μηνιαίας εισφοράς φαίνονταν μόνο το ποσό ποσό του 10ου. Ενώ η προσαύξηση φαίνονταν στον μήνα από τον οποίο είχε προέλθει.
Οπότε στο ειδοποιητήριο υπήρχε τόσο η μηνιαία απαίτηση εισφοράς όσο και το πληρωτέο που λάμβανε υπόψη και την προσαύξηση. Για αυτ'ό έκανα και την συγκεκριμένη παρατήρηση/επισήμανση εδώ, κυρίως στο να μην βιαστούν κάποιοι να πληρώσουν.

Αλλά επειδή μάλλον δεν εννοείς αυτη την διαφορά, επαναφέρω το ερώτημά σου.

52 minutes ago, gktpgeue said:

Τι διαφορά έχει νομικά, η μηνιαία απαίτηση, από το πληρωτέο; 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Έχοντας επιλέξει συμψηφισμό του πιστωτικού υπολοίπου που προέκυψε από την εκκαθάριση του 2019, δεν βλέπω στην απαίτηση του Νοέμβρη να τον έχουν λάβει υπόψη. Συμβαίνει και σε άλλους; Πότε σκοπεύουν να τα συμψηφίσουν; Πόσο θαρρούν ότι αντέχουμε; Εκτός κι αν έχουν στο μυαλό τους ότι αφού οι δόσεις για τα χρεωστικά εκκινούν Μάρτη θα κάνουν και τους συμψηφισμούς τότε...

Edited by env_eng
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, env_eng said:

Έχοντας επιλέξει συμψηφισμό του πιστωτικού υπολοίπου που προέκυψε από την εκκαθάριση του 2019, δεν βλέπω στην απαίτηση του Νοέμβρη να τον έχουν λάβει υπόψη.

Το ποσό της απαίτησης του Νοεβρίου, είναι συγκεκριμένο και εξαρτάται από  την ασφαλιστική κατηγορία που έχει επιλεχθεί και όχι από την ύπαρξη ή όχι κάποιου πιστωτικού.

Το αν θα συμπεριλάβουν το πιστωτικό στον υπολογισμό θα φανεί στο ειδοποιητήριο στο "ΠΛΗΡΩΤΕΟ ΠΟΣΟ". Για αυτό και δεν έχει ακόμη εμφανισθεί στις οφειλές κάποιο ποσό. 

Επίσης αν το συμπεριλάβουν θα διαγραφεί και από την καρτέλα "Καταβολές-Πιστωτικά Υπόλοιπα" και θα εμφανισθεί στο ειδοποιητήριο εκεί που αναφράφει "ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ"

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Όπως έχω γράψει σε άλλο θέμα, βγήκαν επιτέλους οι εισφορές μου (νέος μηχανικός κάτω της 5ετίας, έναρξη το Φεβρουάριο του 2020) και προφανώς με έβαλαν στην 1η κατηγορία ασφάλισης και όχι στην ειδική, αφού δεν μπορούσα να επιλέξω τότε (στην ουσία μέχρι και τώρα ήμουν ανασφάλιστος). 

220€ λοιπόν μέχρι τον Ιούνιο και 288€ από τον Ιούλιο και μετά (απ' ότι βλέπω προστέθηκαν επικουρικό και εφάπαξ). Ξέρω σίγουρα ότι οι κλάδοι κύριας σύνταξης και υγείας είναι χαμηλότεροι στην ειδική κατηγορία, ξέρουμε εάν ισχύει κάτι αντίστοιχο και για επικουρικό/εφάπαξ; Τους κυνηγάω στα τηλέφωνα, στα κεντρικά στην Αθήνα δε το σηκώνουν, αντιθέτως στο παράρτημα του ΤΣΜΕΔΕ στην Θεσσαλονίκη ήταν πολύ εξυπηρετικοί και έχουν διαβιβάσει το αίτημα μου για διόρθωση της κατηγορίας. Ημερομηνία εμπρόθεσμης πληρωμής είναι η 31/12 και μου φαίνεται θα κάνω πρωτοχρονιά ακούγοντας elevator music στο helpdesk του ΕΦΚΑ, αν γνωρίζει κάτι κάποιος συμπάσχων παρακαλώ ας απαντήσει.

Link to comment
Share on other sites

Μην κάνεις την ίδια ανάρτηση με άλλα λόγια και σε άλλο νήμα διότι μάλλον θα μπερδέψεις και όσους θέλουν να σου απαντήσουν και εσύ θα ψάχνεις απαντήσεις για την ίδια ερώτηση σε δύο διαφορετικά νήματα.

30 minutes ago, anasgeor said:

Ξέρω σίγουρα ότι οι κλάδοι κύριας σύνταξης και υγείας είναι χαμηλότεροι στην ειδική κατηγορία, ξέρουμε εάν ισχύει κάτι αντίστοιχο και για επικουρικό/εφάπαξ;

Δεν ισχύει κάποια ειδική κατηγορία στο επικουρικό/εφάπαξ για τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους.

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.