Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΕΦΚΑ και εισφορές


deadlock_gr

Recommended Posts

48 λεπτά πριν, laxanos said:

Να προσθέσω οτι ο λογιστής μου οταν του ειχα πει για τη χρέωση-προμήθεια 2 ευρω μηνιαιως στον οψεως της εθνικης απο το Σεπτέμβρη του 2019 μου ειχε πει οτι αυτο δεν το περναμε κάπου.

Αν κρίνω από τη λογική των λογιστών που έχω συνεργαστεί παλιά, το κρίνουν ψιλολόι που δεν αξίζει τον κόπο να το περάσουν αυτοί.

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, MHD said:

edit2: @georgegaleos εσύ που σαι ειδήμονας στα λογιστικά τα τέλη προσαυξήσεις (εφκα) πως τα καταχωρούμε και την προμήθεια τραπέζης ; (στην ξεχωριστή στήλη με τις ΔΑΠΑΝΕΣ ΧΩΡΙΣ δικαίωμα ΕΚΠΤΩΣΗΣ ;)

Στα βιβλία η στήλη "ΔΑΠΑΝΕΣ ΧΩΡΙΣ δικαίωμα ΕΚΠΤΩΣΗΣ", το "δικαίωμα ΕΚΠΤΩΣΗΣ" αναφέρεται στον ΦΠΑ και όχι στο αν εκπίπτει η δαπάνη (ως καθαρή αξία) στην φορολογία εισοδήματος.
 
Για το άλλο που ρωτάς θα σου πω πως τα έχω (εγώ) καταχωρίσει (χωρίς να είναι προτροπή, αλλά η άποψή μου), διαβάζοντας τις αναλυτικές ανα κωδικό οδηγίες του Ε3 που έχει εκδώσει η ΑΑΔΕ)

Εχω προσπαθήσει να έχω το βιβλίο πάρα πολύ κοντα στην λογική του πίνακα Ζ του Ε3, οπότε στο τέλος του χρόνου φτιάχνω μία συγκεντρωτική "Κατάσταση Δεδομένων" (έσοδα και έξοδα) όπου αναφέρω το που πάνε τα ποσά του βιβλίου στο Ε3 και ειδικότερα στους κωδικούς του πίνακα Ζ.
Με βάση αυτή την κατάσταση φτιάχνω ένα "Φύλλο Μερισμού Εξόδων", όπου διαχωρίζω τα έξοδά μου σε άμεσα και έμμεσα για να τα μεταφέρω στον πίνακα Δ.

Οπότε για αυτό που ρωτάς, δηλαδή για τα "Τέλη/προσαυξήσεις/πρόστιμα & προμήθεις" έχω φτιάξει μια στήλη στα βιβλία με τίτλο: "Διάφορα λοιπά έξοδα με ΦΠΑ 0% / Προμήθειες-Φόροι-Τέλη" και τα καταχωρώ εκεί και σε συνδιασμό με τους δυο παραπάνω πίνακες έχω:

α) "Τέλη/προσαυξήσεις/πρόστιμα" δεν εκπίπτουν φορολογικά. Στο Ε3 τα καταχωρώ σε Ζ2(488), Δ9(423) --τα θεωρώ ως έμμεσα έξοδα--, πίνακα αναμόρφωσης κωδ.2005 και  ΣΤ(443)

β) "Προμήθεις" εκπίπτουν φορολογικά. Στο Ε3 τις καταχωρώ σε Ζ2(486), πάνε αυτόματα στον Δ14(428) πάλι ως έμμεσα έξοδα.

 

image.png

image.png

Edited by georgegaleos
  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

δεν είχα δηλώσει συμψηφισμό στην εκκαθάριση του 2019, οπότε περίμενα όλο το ποσό στην Εθνική. Σήμερα καταβλήθηκαν στην Εθνική μόνο τα 864,03. 204ευρώ γιατί κρατήθηκαν; ξέρει κανείς; έχει συμβεί σε κανέναν άλλον να μην του έχει έρθει όλο το ποσό ως επιστροφή;

υ.γ. 204ευρώ πλήρωνα κάθε μήνα λόγω κάτω 5ετίας, που τελείωσε τον Οκτώμβρη, ενώ πλέον έρχεται 288.Screenshot_1.png.44f6dcdd5e2408a15921a393df1572fd.png

 

Screenshot_2.thumb.png.580cb4d6700d7b6fc1f473259c9716dd.png

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα και χρόνια πολλά,

Δεύτερος μήνας στη σειρά που δεν γίνεται συμψηφισμός. Τελευταία μέρα σήμερα για πληρωμή και δεν έχω καθόλου όρεξη να τους κάνω το χατίρι. 

Link to comment
Share on other sites

... ναι..ναι.. αλλά ανενεώθηκε το λεκτικό ... πρόοδος ... που δεν έγραφε τίποτε ως πληροφόρηση .. και μάλιστα η ενημέρωση έγινε και σε όλους τους μήνες από όπου προέκυψε το πιστωτικό .. ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙ !!! και θα κάνω πλέον ξέγνιαστη ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ...

image.thumb.png.889e8838c43e708e790443848f8ce9b2.png

 

 

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σας, Χρόνια πολλά και καλή χρονιά να έχετε με υγεία. Θα  ήθελα να ρωτήσω το εξής.

Πηγαίνοντας να πληρώσω Ετεαεπ μου βγάζει οτι δεν έχω επιλέξει ασφαλιστική κατηγορία.

πατώντας εκεί γράφει οτι <<σύμφωνα με τα στοιχεία που δηλώνετε δεν προκύπτει εγγραφή σας στο Μητρώο επικουρικής αφάλισης και εφάπαξ παροχών>>

Αφού κανονικά πληρώνω Ετεαεπ και τα τρέχοντα (πλέον μέσω του ΕΦΚΑ, αλλά και τα αναδρομικά 2017, 2018. Πρέπει να κάνω κάποια ενέργεια?

Η ασφαλιστική κατηγορία δεν δηλώνεται στον ΕΦΚΑ? Για να δηλώσω ασφαλιστική κατηγορία (1η φυσικά) που κάνω την αίτηση?? σκέφτομαι να δηλώσω χειροκίνητα, να μην το αφήσω να δηλωθεί αυτόματα η 1η κατηγορία. Δείτε τις φώτο.

ευχαριστώ

ETEAEP-2.jpg

ETEAEP.jpg

Edited by tzitzikas
Link to comment
Share on other sites

Μια χαρά στο βγάζει. Η δήλωση γίνεται (και για ΚΣ+ΥΗΕΙΑ καθώς για επικ+εφάπαξ) μέσα από την εφαρμογή του ΕΦΚΑ.

image.png.45c3bd297925bf2f81690b85105febed.png

Προσωπικά δεν άφησα να δηλωθεί αυτόματα η επιλογή.

Edited by georgegaleos
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

On 31/12/2020 at 12:09 ΜΜ, georgegaleos said:

Μια χαρά στο βγάζει. Η δήλωση γίνεται (και για ΚΣ+ΥΗΕΙΑ καθώς για επικ+εφάπαξ) μέσα από την εφαρμογή του ΕΦΚΑ. Προσωπικά δεν άφησα να δηλωθεί αυτόματα η επιλογή.

Καλημέρα, Έκανα έναρξη αρχές Δεκεμβρίου και σήμερα βγάζει ότι δεν προκύπτει υποχρέωση ασφάλισης. Τι πρέπει να κάνω, για να υπαχθώ στην ειδική ασφαλιστικά κλάση των νέων;

image.thumb.png.ab25a52a33206eb2184d86e404e8365a.png

Edited by aaaa1940
Link to comment
Share on other sites

43 λεπτά πριν, aaaa1940 said:

Καλημέρα, Έκανα έναρξη αρχές Δεκεμβρίου και σήμερα βγάζει ότι δεν προκύπτει υποχρέωση ασφάλισης. Τι πρέπει να κάνω;

image.thumb.png.ab25a52a33206eb2184d86e404e8365a.png

Η υποχρέωση θα σου εμφανισθεί μάλλον με την έκδοση του ειδοποιητήριου του Δεκεμβρίου.

Link to comment
Share on other sites

4 λεπτά πριν, venezia said:

Η υποχρέωση θα σου εμφανισθεί μάλλον με την έκδοση του ειδοποιητήριου του Δεκεμβρίου.

Αυτό υποψιάστηκα κι εγώ. Λογικά θα πάρει μήνες. Άρα δεν θα μπορώ να υπαχθώ στην ειδική ασφαλιστικά κλάση των νέων; Πρέπει να πάω στο τμεδε Αθήνας στην Παλαιών Πατρών Γερμανού;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.