Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΕΦΚΑ και εισφορές


deadlock_gr

Recommended Posts

Μιας και ξεκίνησα αυτό thread, ήθελα να εκφράσω την απογοήτευσή μου που άνθρωποι ανώτατης εκπαίδευσης δεν καταλαβαίνουν αυτονόητους κανόνες συμπεριφοράς στο διαδίκτυο.

 

Έχουμε ένα thread σε ένα forum που έχει ένα συγκεκριμένο θέμα και μία συγκεκριμένη ερώτηση. Στο μυαλό αρκετών, η αρχική ερώτηση μετατράπηκε σε "Οποιος έχει ερώτηση για το ΕΦΚΑ ή θέλει να κράξει να το κάνει σε αυτό εδώ το thread". Μετά από 80 άσχετα posts, το thread κατέληξε Τείχος των δακρύων. Μόνο για πρώην που σας παράτησαν δε γράψατε εδώ μέσα.

 

Η αυτονόητη συμπεριφορά είναι να φτιάξετε άλλο thread και να περιμένετε τις απαντήσεις σας εκεί.

 

Προσωπικά κάνω διακοπή παρακολούθησης για να προλάβω μη μου έρθουν και emails με συνταγές μαγειρικής.

  • Upvote 1
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

Επειδή θεωρώ, ότι η αναφορά του deadlock_gr είναι "έμμεση" προσβλητική αναφορά κυρίως προς εμένα (μιας και εγώ έχω σχεδόν το πλήθος των αναρτήσεων σε αυτό έχοντας δώσει, κυρίως, απαντήσεις σε θέματα, συναδέλφων, που εκφράστηκαν εντός αυτού), θα πρότεινα στους moderators να τροποποιήσουν κάπως το τίτλο του νήματος, ώστε να μην παραπέμπει σε τόσο γενικό θέμα, ενημερώνοντας, σε κάθε περίπτωση πριν την αλλαγή, τον φίλο "συνάδελφο"[1] μιας και έχει ξεκινήσει αυτός το θέμα. 

 

Θεωρώ ότι --αν κάνω λάθος πείτε μου-- οι περισσότεροι από εμάς συνδυάζουμε-συσχετίζουμε την/τις κάθε φορά τελευταία/-ες ανάρτηση/-εις στα νήματα με το τίτλο του νήματος πριν κάνουμε κάποια ανάρτηση, και όχι κάθε φορά ανάγνωση του κειμένου της πρώτης ανάρτησης, προκειμένου να είμαστε εντός θέματος. Ίσως το τελευταίο θα ήταν πιο ορθό αλλά χωρίς ιδιαίτερη ουσία αν ο τίτλος δεν ήταν τόσο γενικός αλλά παρέπεμπε εύστοχα στο περιεχόμενο.

 

Την ίδια προτροπή θα πρότεινα και στον φίλο deadlock_gr να κάνει, χρησιμοποιώντας το πλήκτρο "Αναφορά" που βρίσκεται στο κάτω δεξιά μέρος της δημοσίευσης, προς τους διαχειριστές, να τροποποιήσουν τον τίτλο του νήματος καθ' υπόδειξή του ώστε να αποφεύγονται αναρτήσεις, έτσι ώστε να μην έχουμε το: "Μετά από 80 άσχετα posts, το thread κατέληξε Τείχος των δακρύων".

 

Την καλημέρα μου.

 

[1] Το "συνάδελφο" το θέτω εντός εισαγωγικών διότι δεν έχει ενημερώσει το προφίλ του με την ιδιότητά του, ως οφείλει από τους κανόνες συμμετοχής στο forum.

 

 

edit:

Προσωπικά με έναν τίτλο θέματος που θα άνοιγα π.χ. "Διαδικασίες εγγραφής σε Πολυτεχνική σχολή" και με κείμενό μου σχετικά με την εγγραφή στο ΑΠΘ στους Πολιτικούς μηχανικούς" δεν θα με ξένιζε και δεν θα έγγραφα προσβλητικά σχόλια σε όσους έκαναν αναρτήσεις σχετικά με εγγραφές σε πολυτεχνικές σχολές άλλων περιοχών ή/και άλλων ειδικοτήτων των πολυτεχνικών σχολών.

Αντίθετα θα εξέφραζα ίσως (λέω ίσως) τις ενστάσεις μου (μη προσβλητικού περιεχομένου) αν οι παραπάνω αναρτήσεις γίνονταν κάτω από τίτλο θέματος "Διαδικασίες εγγραφής στην Πολυτεχνική σχολή των Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ".

Οπότε σκόπιμο είναι, και προτείνω στον φίλο deadlock_gr, οι τίτλοι, κάθε φορά των μελλοντικών θεμάτων του, να είναι πιο περιγραφικοί και ουσιώδεις, όπως σχετικά αναφέρεται και στους κανόνες συμμετοχής στο forum.

Edited by georgegaleos
  • Upvote 6
Link to comment
Share on other sites

συνάδελφοι,

δεν χρειάζεται να δημιουργούνται παρεξηγήσεις από μικροπράγματα.

 

δεν είναι δυνατόν σε ενα νήμα να μην υπάρχουν παραπομπές και συζητήσεις και για άλλα θέματα.

 

δεν νομίζω ότι κάποιος από εμάς θα μπερδευτεί

 

απλά να μην χαλάμε τις καρδιές μας και να υπάρχει κατανόηση και ανοχή και όλα θα πάνε καλά.

Edited by πετρος748
Link to comment
Share on other sites

Πέτρο καλημέρα,

προσωπικά δεν "χαλάστηκα", απλά "η κατανόησή και η ανοχή και όλα θα πάνε καλά" εκφράστηκε με την ανάρτησή μου, που παρεμπιπτόντως .... ήταν εκτός θέματος 8-) ... όπως και αυτή τώρα  :grin:.

Και το σταματάω εδώ για να μην βγούμε εκτός θέματος.

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Φίλτατε deadlock η μορφή σου είναι λίγο ακατανόητη, ειδικά με τόσο γενικό τίτλο θέματος. Ωστόσο δεν υπάρχει λόγος να συνεχιστεί το ζήτημα. (offtopic) 

Edited by sarcs
Link to comment
Share on other sites

Στον ΕΦΚΑ, ασφαλιζονται τα μελη των εταιρειων συμφωνα με το παρακατω:

 

γ. Μέλη ή μέτοχοι Οργανισμών, κοινοπραξιών ή κάθε μορφής εταιρειών που, μέχρι σήμερα, υπάγονται στην ασφάλιση του ΟΑΕΕ.

 

 

Συμφωνα με το ίδιο εδάφιο, δεν θα επρεπε να ασφαλιζονται και τα μελη των κοινοπραξιων?

Στα δημόσια έργα είναι πολυ συνηθισμενο το φαινομενο να δημιουργουνται κοινοπραξιες για την κατασκευη καποιου εργου. Τα μελη των κοινοπραξιων θα επρεπε να ασφαλιζόνται και στον ΟΑΕΕ?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

καλησπέρα. Σήμερα μπήκα στην πλατφόρμα του ΕΦΚΑ για να πληρώσω τον μήνα και μου αναφέρει στην πρώτη σελίδα οτι υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές (συνημμένο). Μέχρι πρόσφατα (τον περασμένο μήνα που είχα ξαναμπεί) δεν έλεγε κάτι. Στο άλλο συνημμένο γράφει οτι έχω ληξιπρόθεσμες οφειλές προς ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ 5.529,32 €!!! το οποίο μάλιστα έχει ημερομηνία πληρωμής ως 3/10/2017! και αφορά Ληξιπρόθεσμες Οφειλές έως 31/12/2016. Εγώ έχω πληρώσει κανονικά όλα τα έτη (το 2016 το πλήρωσα κανονικά τα 2 ειδοποιητήρια 2.510,70€ το Α' 2016 και 2.270,70€ το Β' 2016). Το 2015 το είχα σε εκρεμμότητα όλο και το είχα σε 12 δόσεις και η 12 δόση πληρώθηκε (όλες με πάγια εντολή στην εθνική πλην της 1ης δόσης που πληρώθηκε στα γκισε) στις 30/9/2017. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχει γραφεί αυτό το ποσό ως ληξιπρόθεσμη οφειλή. Σε τι αναφέρεται, γιατι δεν έχω κάποια τέτοια εκρεμμότητα. Εχει κανείς κάτι παρόμοιο? Τι μπορεί να είναι? Και μάλιστα να έχει λήξει η προθεσμία? Ευχαριστώ προκαταβολικά

post-3546-0-87387600-1509292438_thumb.jpg

post-3546-0-91021100-1509292449_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Γεια σας συναδελφοι

 

Ειμαι νεος ηλεκτρολογος μηχανικος και ενδιαφερομαι να εργαστω σαν ελευθερος επαγγελματιας.

Τι φορολογικες και ασφαλιστικες (εφκα) υποχρεωσεις εχω?

Ποιος ειναι ο καλυτερος τροπος να δουλεψω αρχικα για μικροτερη οικονομικη επιβαρυνση;

 

Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Επειδή, ως νέος όπως αναφέρεις, σκέφτεσαι να απασχοληθείς ως ελεύθερος επαγγελματίας, θα σου πρότεινα, σε κάθε περίπτωση αρχικά να απευθυνθείς σε κάποιον λογιστή προκειμένου να μην βρεθείς προ δυσάρεστων καταστάσεων.

 

Μπορώ να σου αναφέρω πολλά (όπως πολλά στα ερωτήματά σου θα βρεις και στο forum) αλλά δεν θα το κάνω διότι στην αρχική αυτή φάση που βρίσκεσαι (ακόμα και ως σκέψη όπως το θέτεις) το θεωρώ (προσωπική μου άποψη) παρακινδυνευμένο διότι μπορεί να οδηγηθείς σε λάθος συμπεράσματα ή/και αποφάσεις και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα σου δημιουργηθούν πολλά περισσότερα ερωτήματα-απορίες παρά απαντήσεις-λύσεις.

 

Απευθύνσου σε κάποιον ειδικό να σε καθοδηγήσει τουλάχιστον στα πρώτα χρόνια της ενασχόλησής σου ως ελεύθερος επαγγελματίας.

 

Καλή συνέχεια.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.