Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΕΦΚΑ και εισφορές


deadlock_gr

Recommended Posts

Καλησπέρα! Έχει κανείς ιδέα μέχρι πότε θα φανεί η υποτιθέμενη παράταση; Έχω και διακανονισμούς εφορία και ΔΕΗ που λήγουν οι δόσεις σήμερα, και αν δεν δώσουν την παράταση τον έναν από τους 2 θα τον φάει η μαρμάγκα...

Link to comment
Share on other sites

Προθεσμία καταβολής εισφορών Μαΐου 2018 Μη Μισθωτών Ασφαλισμένων

Ο ΕΦΚΑ ανακοινώνει ότι, παρατείνεται η προθεσμία καταβολής εισφορών Μαΐου 2018 των Αγροτών, Αυτοαπασχολούμενων και Ελευθέρων Επαγγελματιών έως την Παρασκευή 6.7.2018.

Δικαιώματα και ευεργετήματα που συνδέονται με την καταβολή των εισφορών παραμένουν ενεργά μέχρι την ημερομηνία αυτή (ρυθμίσεις, ασφαλιστική ενημερότητα, ασφαλιστική ικανότητα).

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

On 28/6/2018 at 2:19 ΜΜ, dsworks said:

Συνάδελφοι, υπόψη, τα αναδρομικά του 2013-Α, αυτά που βγήκαν στις 20/6, πριν 8 μέρες δηλαδή,

λήγουν αύριο

Αυτά, πού έχουν αναρτηθεί ρε παιδιά;

Μέχρι το προηγούμενο 2012Β, βγαίνανε στο tsmede.gr στη δεξιά στήλη.

Τώρα μπαίνω εκεί και μου λέει "Δεν έχει εκδοθεί ειδοποιητήριο για το A2018.".

Πού στο καλό να ψάξω, την παλεύουν καθόλου; Έχω κλείσει βιβλία από το 2016, αλλά τα αναδρομικά εκεί μου βγαίνανε "κανονικά"

 

Link to comment
Share on other sites

Παντως αυτό που λέγαμε με μερικούς εδώ για την μη επικοινωνία ΕΦΚΑ-ΤΣΜΕΔΕ να πω ότι, εδώ και 1.5 μηνα δεν πληρώνω ΕΦΚΑ μεχρι νεοτερας (δεν εχω μανα μ') και τραβάει το ΤΣΜΕΔΕ κανονικά την ρυθμισουλα των 100 δώσεων. Οποτε μόνο τα αναδρομικά (μεχρι νεοτερας) με ενδιαφέρουν και τπτ αλλο...

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα. τα τελευταία ειδοποιητήρια του ΕΦΚΑ βγαίνουν λίγο καθυστερημένα, ενδεικτικά τον προηγούμενο μήνα βγήκε  και είχε εξόφληση στα μέσα Ιουνίου...το πλήρωσα κανονικά  στο τέλος του μήνα και φαίνεται εξόφληση κανονικά, υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τις ημερομηνίες? 

σχετικά με τα αναδρομικά τσμεδε δεν έχει βγει κάτι ακόμα στο e-tsmede για το 2013. έλεγαν ότι καταργήθηκαν , τελικά ισχύει κάτι καινούργιο?

Link to comment
Share on other sites

1) Αφού το βλέπεις ότι εξοφλήθηκε τι πρόβλημα να υπάρχει ?

Το πρόβλημα γενικότερα δημιουργείται από το ότι υπάρχει ένας "κουβάς" που ακούει στο όνομα "κωδικός πληρωμής" και εκεί πάνε όλες οι καταβολές.

Από εκεί το σύστημα εφαρμόζοντας την εγκ.21/2018 πάει και εξοφλεί τις διάφορες απαιτήσεις που έχουν δημιουργηθεί. Οπότε, προβλήματα δημιουργούνται από την στιγμή που είτε υπάρχει υπόλοιπο πιστωτικό είτε γίνεται κάποια καταβολή και εμείς θεωρούμε π.χ. ότι εξοφλήσαμε κάποια δόση εκκαθάρισης αλλά στην πραγματικότητα με την εφαρμογή της εγκυκλίου μπορεί ανάλογα την χρονική στιγμή της κατάθεσης είτε να έχει κάνει αυτό που θέλουμε είτε να έχει πάει να εξοφλήσει κάποια άλλη οφειλή. Θέλει ιδιαίτερη προσοχή πότε χρονικά και τι ποσό πάμε καταθέτει κάποιος αν θέλει να εξοφλήσει μόνο την δόση εκκαθάρισης, διότι με την εφαρμογή της εγκυκλίου αν υπάρχουν οφειλές είτε από μήνες εισφορών (που όντως οφείλονται) ή (δεν οφείλονται αν κάποιος έχει κλείσει βιβλία) το ποσό μπορεί --όχι απαραίτητα-- να πάει να εξοφλήσει κάτι άλλο.

2) Αν δεν βλέπεις ειδοποιητήριο, σημαίνει το πιθανότερο ότι οι εισφορές που τότε είχες πληρώσει ήταν αυτές που προβλέπονταν από τον ν.3986/11 και το λιγότερο πιθανό να έχουν κάνει λάθος. Το δεύτερο θα πρέπει να το ελέγξεις αντιπαραβάλλοντας τα ποσά που βλέπεις στο τότε εκδοθέν ειδοποιητήριο με αυτά που θα έπρεπε να έχουν καταβληθεί σύμφωνα με τον ν.3986/11.

Δεν καταργήθηκαν τα αναδρομικά στο σύνολό τους, αλλά μόνο --από 1/1/2016-- ο κλάδος εισφορών που αφορά την "ειδική προσαύξηση"

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Το πιο βασικό το είπε ο baudolino.. Δεν επικοινωνεί τελικά τσμεδε με εφκα όποτε όσοι έχουμε διακανονισμούς κάπου χαλαρώνουμε με αυτό. Από εκεί και πέρα ο κουβάς θα γεμίζει όποτε έχουμε και θελουμε. Αυτή τη φορα πλήρωσα αλλα μάλλον το παω για στάση κανα δίμηνο να βγει το καλοκαίρι και βλέπουμε 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Οσοι εχουν κανει παγια εντολη πληρωμης στην ΕΤΕ, θα συνεχισουν να πληρωνουν καθε μηνα.

Για να σταματησει πρεπει να πατε να κανετε διακοπη της παγιας εντολης.

Αυτο ομως δε σημαινει οτι "τυπικα" δεν ειστε εκτος του διακανονισμου (αν δεν πληρείτε τις προϋποθέσεις παραμονής σε αυτόν)

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Τελικά όσοι μηχανικοί έχουμε εταιρεία (νομικό πρόσωπο) με κλειστά προσωπικά βιβλία (φυσικού προσώπου), μπορούμε να εγγραφούμε στον ΕΦΚΑ - ΟΑΕΕ αντί για ΕΦΚΑ - Τομέας μηχανικών, μιας και αποσυνδέθηκε επιτέλους η ιδιότητα του μηχανικού από το ΤΣΜΕΔΕ? Το έχει ψάξει κανένας περαιτέρω? Είναι πολλά τα λεφτά, Άρη (εισφορές 27,95% από 38%)...

Edited by cv01302
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.