Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ένας ωραίος τρόπος να σε απολύσουν...


Samdreamth

Recommended Posts

Ανοίγω αυτό το θεματάκι για να σας πω λίγο τον πόνο μου....

 

Κυριακή απόγευμα, και ενώ έχω γυρίσει Θεσ/κη από μια εκδρομή χτυπάει το κινητό. Είναι το αφεντικό μου στην γραμμή και μου αρχίζει:

 

"Ξέρεις, πρέπει να διακόψουμε την συνεργασία μας. Ε, να, 1) έχω παραπάνω άτομα στο γραφείο, 2) δεν έχω κάποιο αντικείμενο να σου δώσω, 3) οι δουλειές δεν πάνε καλά κλπ δικαιολογίες.... "

 

Με απέλυσε παιδιά μέσω τηλεφώνου!!!!!!! Τόσο "άντρας" και τόσο "επαγγελματίας" είναι... Και για το πόσο ευσταθούν οι παραπάνω 3 δικαιολογίες του, σας λέω τα εξής:

 

1) Μια κοπέλα θα έφευγε την Τρίτη. Η κοπέλα φέρθηκε σαν κυρία, του το είπε ένα μήνα νωρίτερα και μάλιστα της ζήτησε να κάτσει και παραπάνω γιατί έχει πολλή δουλειά στο γραφείο... Εμένα με απέλυσε Κυριακή βράδυ, ενώ ήξερε ότι από την Τρίτη θα είναι μείον ένα άτομο..

 

2) Εγώ είμαι μηχανολόγος. Παρόλα αυτά, πέρα από κάτι λίγα (2 μελέτες υδροηλεκτρικών και 2 ηλεκτρολογικές μελέτες) ΔΕΝ μου έδινε να κάνω τα μηχανολογικά. Τι εννοώ? Ο τύπος ασχολείται με υδραυλικές μελέτες (δημοσίων έργων κατά βάση). Σε κάθε μελέτη έχει Η/Μ. Αυτά τα έκανε ή ο γιος του (πολιτικός μηχανικός - χωρίς πτυχίο) ή μια κοπέλα (τοπογράφος) ή τα έδινε έξω. Είχε πράγματα να μου δώσει να κάνω και όμως δεν το έκανε.. Δηλαδή έχεις κάποιον και δεν του δίνεις δουλειά στο αντικείμενό του... Πράγματα να τρελαίνεσαι δηλαδή!!!

 

3) Όσο για το αν πάνε οι δουλειές καλά, εδώ ας γελάσω.. Όλα τα άτομα του γραφείου δεν του στοιχίζαμε όσο τα ταξίδια του. Και να μην πω για κάτι προσφορές που έτυχε να δω. Μιλάμε για μελέτες εκατομμυρίων ευρώ...

 

Τι να πω ρε παιδιά... Έμεινα στα καλά καθούμενα χωρίς δουλειά....

Αλλά αν είναι να εργάζομαι για τέτοιους ξεφτιλισμένους ανθρώπους να μου λείπει... Θέλεις να είσαι σωστός και επαγγελματίας στη δουλειά σου και ξαφνικά πέφτεις σε τέτοιους απατεώνες και λες τι γίνεται..

 

Συγνώμη αν σας κούρασα αλλά ήθελα να τα πω και γω κάπου. Έτσι, για να ξέρετε και τι άνθρωποι υπάρχουν στο επάγγελμά μας...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 40
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

μου έχει τύχει ακριβώς το ίδιο, χρόνια πριν, Παρασκευή μεσημέρι γυρνώντας απο Πολεοδομία για δουλειά του γραφείου που δούλευα, τηλεφωνώ να ενημερώσω ότι όλα ΟΚ και μου λένε πολύ ωραία, αλλά ξέρεις πρέπει να λήξει η συνεργασία γιατί δεν έχουμε δουλειά. Άστα είναι κάτι περιπτώσεις......

Link to comment
Share on other sites

Πόσο καιρό δούλευες;

Και μόνο ότι στο είπε μέσω τηλεφώνου τα λέει όλα.

Στην περίπτωση της Έυης ήταν ακόμη πιο ύπουλος .......περίμενε να τελειώσει η δουλειά του και μετά να το πει.Στο στόμα το είχε έτοιμο Έυη και περίμενε να πάρεις την οικοδομική άδεια για να στο πει.

Link to comment
Share on other sites

evaki, μάλλον πετύχαμε και οι 2 κάτι αφεντικά.... τι να πω....

 

spy1551, 6 μήνες είχα στην δουλειά...

 

Τι να πω βρε παιδιά... Έχει όμως κάτι άτομα στο επαγγελμά μας....

Σας ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις σας..

Link to comment
Share on other sites

Samdreamth είμαι σιγουρός οτι κατι τρεχει. ισως μετα απο μερικες μερες ή βδομαδες θα εχει φερει άλλο ατομο στην δουλεια. Οσο για το τηλεφωνο που λες σε αλλους εχει γινει απολυση με μηνυμα στο κινητο!!!!!

Αποζημιωση δικαιούστε;

Link to comment
Share on other sites

2) Εγώ είμαι μηχανολόγος. Παρόλα αυτά, πέρα από κάτι λίγα (2 μελέτες υδροηλεκτρικών και 2 ηλεκτρολογικές μελέτες) ΔΕΝ μου έδινε να κάνω τα μηχανολογικά. Τι εννοώ? Ο τύπος ασχολείται με υδραυλικές μελέτες (δημοσίων έργων κατά βάση). Σε κάθε μελέτη έχει Η/Μ. Αυτά τα έκανε ή ο γιος του (πολιτικός μηχανικός - χωρίς πτυχίο) ή μια κοπέλα (τοπογράφος) ή τα έδινε έξω. Είχε πράγματα να μου δώσει να κάνω και όμως δεν το έκανε.. Δηλαδή έχεις κάποιον και δεν του δίνεις δουλειά στο αντικείμενό του... Πράγματα να τρελαίνεσαι δηλαδή!!!δουλειά....

αυτή η τακτική ακολουθείται όταν δεν θέλουν να μάθεις τη δουλεια

 

απορία:

και δεν εμφανίστηκες Δευτέρα πρωί να τα πείτε και από κοντά;;;;;

με ηρεμία: "χαιρετε, ήρθα από κοντά να συζητήσουμε αυτά που μου είπατε στο τηλέφωνο"

φάντης μπαστούνης

 

αν έχει και άκποιον πελάτη ή συνεγάστη από κοντά ακόμη καλύτερα!!!

Link to comment
Share on other sites

Και ύστερα βγαίνουν κάτι Κύρτσοι (βλέπε "αδέσμευτος" τύπος) και κάτι άλλοι καλοβολεμένοι τυχοδιώκτες και αναρωτιούνται με απορία γιατί θέλει όλος ο κόσμος να μπει στο Δημόσιο. Που να πάει δηλαδή ? στη ζούγκλα και την ανασφάλεια του ιδ. τομέα ? μάλλον όλοι αυτοί ψάχνουν για νέους σκλάβους γιατί καλοσυνήθησαν στις αυτοκρατορικές θέσεις των αφεντικών.

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα παιδιά.Μπράβο για το φόρουμ.Το θέμα είναι να μην γίνουμε και εμείς σαν αυτούς αν ποτέ γίνουμε αφεντικά.Παράδειγμα προς αποφυγή.

Link to comment
Share on other sites

Δεν μου έχει τύχει μόνο μία φορά. Όταν είσαι με ΑΠΥ τότε είναι πολύ εύκολο να σου πουν ευγενικά δεν σε χρειάζομαι άλλο, ευχαριστώ για την συνεργασία μας θα σε ξαναειδοποιήσω όταν..., σε εκτιμούσα ως άνθρωπο τώρα σε εκτιμώ και σαν μηχανικό αλλά δεν μπορω...., ΕΧΩ μία θέση για σένα διευθυντής εργοταξίου(στην ακρη κόσμου) η οποία οποία είναι όμως πολύ απαιτητική(και εσύ είσαι μόλις 2 χρόνια στο επάγγελμα) και μάλλον δεν θα τα καταφέρεις.

Όλα αυτά τα έχω ακούσει. Γι αυτό προσπαθώ να στηρίξω το γραφείο που άνοιξα. Γιατί δεν γουστάρω τέτοια. Μου γυρνάει το κεφάλι.

Link to comment
Share on other sites

gio, μου είπαν τα κορίτσια από τη δουλειά ότι σήμερα εμφανίστηκε νέο άτομο στο γραφείο...

Να λέω δηλαδή και πάλι καλά που δε μου έστειλε και μήνυμα δηλαδη!!!

Αποζημίωση φυσικά και ΔΕΝ δικαιούμαι γιατί είμαι με Α.Π.Υ.

 

myri, ο τύπος ταξιδεύει κάθε μέρα και βρίσκεται λίγες φορές από το γραφείο... Εξάλλου μετά από αυτό δεν είχα καμία διάθεση να ξαναδώ τα μούτρα του...

 

GeorgeS, πίστεψε με ότι και γω δεν έχω την καλύτερη γνώμη για το δημόσιο.. Με αυτά που γίνονται όμως το σκέφτομαι πολύ σοβαρά...

 

dinakis, εννοείται παράδειγμα προς αποφυγή... Θέλω να πιστεύω ότι δεν θέλει να κάνει κάποιος σε υφιστάμενό του αυτά που έπαθε...

 

alf, πόσο δίκιο έχεις... Γιατί αυτό ακριβώς μου είπε: "Αν σε χρειαστώ θα σε ξαναφωνάξω!"

 

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.