Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ασφαλιστική ενημερότητα και έκδοση Αδειών Δόμησης


RizospastikhPM

Recommended Posts

<<Το χρέος κάποιου προς το δημόσιο τελικά το επωμίζονται οι υπόλοιποι συμπολίτες του>> Εκτός θέματος. H συζήτηση αφορά τα χρέη στο ΤΣΜΕΔΕ και όχι στο δημόσιο. Συζητάμε για την απίθανη αντιμετώπιση των μηχανικών από το ελληνικό κράτος να μην τους επιτρέπει δηλαδή να δουλεύουν αν χρωστούν στο ταμείο τους. Αυτό δεν συμβαίνει σε κανέναν άλλον ελεύθερο επαγγελματία.  

 

<<το γυρίζεις σε μισθωτός ή έστω άνεργος χωρίς όμως χρέη>> Για εξήγησε μας πως θα γίνει αυτό; Σβήνουν τα χρέη όταν το γυρίσιες μισθωτός ή δηλώσεις άνεργος;;

Κουφαθήκαμε πάλι σήμερα....

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 154
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μη παίζουμε με τις λέξεις, και τα ασφαλιστικά ταμεία δημόσιοι φορείς είναι αφού τα λεφτά τους εξυπηρετούν τις ανάγκες ολόκληρων κοινωνικών ομάδων και τυχόν ελείμματα μοιράζονται σε όλους.

 

Η αλλαγή πλεύσης πρέπει να γίνεται προτού δημιουργηθούν χρέη. Γι' αυτό λέω ότι το σύστημα πρέπει να σε σταματάει αμέσως και κακώς άργησε τόσο να θυμηθεί την ασφαλιστική ενημερότητα. Τώρα τα πράγματα είναι δύσκολα και για τους οφειλέτες αλλά και για τους υπόλοιπους που πληρώνουν περισσότερα. Ίσως εσκεμμένα το άφησαν έτσι για να κερδοσκοπήσουν και να μαζέψουν από τον καθένα όσο πιο πολλά μπορούν, κρατώντας ζωντανές επιχειρήσεις που θα δουλεύουν μόνο για να αποπληρώνουν και για να μην έχουν όλο τον κόσμο αυτό να ψάχνει για θέσεις εργασίας που απαιτούν σοβαρότερα μέτρα για να δημιουργηθούν.

 

Αν υπάρχει τόση βεβαιότητα ότι δεν υπάρχει επιστροφή (συμφωνώ απόλυτα), τα χρέη σίγουρα μόνο θα διογκώνονται και είναι ένας λόγος παραπάνω για δραστικά μέτρα.

Edited by georgios_m
Link to comment
Share on other sites

..η προσδοκία ότι μελλοντικά θα βρεις τα λεφτά να ξεχρεώσεις σε εγκλωβίζει μέρα με τη μέρα και πιο βαθιά, οπότε κάποιος πρέπει να σε φρενάρει αμέσως μόλις προκύπτει η οποιαδήποτε οφειλή στο κράτος.

 

Ευχαριστούμε για την υπόδειξη, μας υποχρέωσες όλους αλλά και τον κάθε έναν ξεχωριστά και όλοι θα ψάχνουμε πλέον για συνεργείο φρένων!

Αν είσαι επίσημα συμβεβλημένος με κάποιο συνεργείο-δηλαδή είσαι ο κάποιος που πρέπει…- παρακαλώ να μας το δηλώσεις, δεν θα θεωρηθεί διαφήμιση, ώστε να πάμε όλοι ομαδικά και να επιτύχουμε της ειδικής έκπτωσης μιας και θα πάμε ολόκληρο τσούρμο παρείσακτων μπαταχτσήδων και κακοπληρωτών.

 

.Στην τελική καλό του κάνεις ενός επαγγελματία αν τον "κλείσεις" πριν χρεωκοπήσει. Τα δικά του λεφτά (και η ψυχική υγεία) σώζονται.

 

Πάλι ευχαριστούμε αυτή τη φορά όμως για την μέγαλο-καρδία σου. Τι μεγαλείο ψυχής πρέπει να διαθέτει κανείς και σε τι βαθύ στοχασμό να έχει περιπέσει ώστε η αγαθότητά του να επιθυμεί την καλή ψυχική υγεία όλων, κλείνοντάς τους πριν χρεωκοπήσουν και στέλνοντάς τους στον παράδεισο, όσων συναδέλφων  τυγχάνει να χρωστούν στο τόσο σε όλους μας αγαπητό και αξέχαστο πρώην ΤΣΜΕΔΕ. Εγώ πολλές φορές ακόμα το βλέπω στον ύπνο μου (ασπρόμαυρα όμως), δηλαδή βλέπω καμιά φορά την άρτια εξυπηρέτηση που μας παρείχε τόσα χρόνια αλλά και την απλότητα και την ταχύτητα των διαδικασιών που αναγκαστικά μας ενέπλεκε…προκειμένου να μπορούμε να δουλέψουμε τα χαϊβάνια και να τους πληρώνουμε ζεστά κάθε φορά τις εισφορές και τους άλλους πόρους που άνθρωπος δεν ξέρει που πήγαν, ακόμα τα ψάχνουμε….

 

.Ο λογικός άνθρωπος δεν επιτρέπει στον εαυτό του να χρωστάει λεφτά.

Η αλλαγή πλεύσης πρέπει να γίνεται προτού δημιουργηθούν χρέη.

 

Εδώ θέλει προσοχή, έχουμε να κάνουμε με την λογική και χρειάζονται πιο ριζοσπαστικά μέτρα. Κλείσιμο λοιπόν όλων των σχολών μηχανικών στη χώρα από εδώ και στο εξής και απαγόρευση εισόδου σε όσους τελειώνουν μηχανικοί στο εξωτερικό για τα επόμενα 10 χρόνια, μετά το ξανά-βλέπουμε με την ησυχία μας το μέτρο της πρόληψης.

 

.Aν υπάρχει τόση βεβαιότητα ότι δεν υπάρχει επιστροφή (συμφωνώ απόλυτα), τα χρέη σίγουρα μόνο θα διογκώνονται και είναι ένας λόγος παραπάνω για δραστικά μέτρα.

 

Έχεις τίποτα ιδέες υπ’ όψη σου, έχεις σκεφτεί κάτι πιο συγκεκριμένο γι’ αυτά τα …δραστικά μέτρα που προτείνεις και δεν μας τα λες? Πες τα κι αυτά να ξέρουμε που πατάμε στα ίσια.

Γιατί για να είναι δραστικά τα μέτρα που λες, θα πρέπει να είναι μια κι έξω, δηλαδή όσους χρωστάνε να τους ρίχνουμε είτε σε κανένα ασβεστόλακκο ή σε ομαδικό τάφο για να ησυχάσουμε μια και καλή με δαύτους.

Αν δεν μας νοιάζει πάλι τόσο η ησυχία μας θα μπορούσαμε μόνο να τους στειρώνουμε ώστε τουλάχιστον να μην πολλαπλασιάζονται και μαγαρίζουν τον χώρο όπου τυγχάνει να ζουν οι ''λογικοί'' και τους χαλάνε την ράτσα και την πιάτσα.

 

ΥΓ. Ο τονισμός της λέξης ''τυγχάνει'' δεν είναι τυχαίος. Τυγχάνει να μην χρωστάμε και τυγχάνει να χρωστάμε. Δεν έχει να κάνει τίποτα με την λογική αν τελικά βρίσκεσαι απο την από πάνω ή απο την κάτω. Η ζωή κάνει κύκλους. :shock:

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Ο λογικός άνθρωπος δεν επιτρέπει στον εαυτό του να χρωστάει λεφτά. Εάν το γραφείο δε βγαίνει, το κλείνεις και το γυρίζεις σε μισθωτός ή έστω άνεργος χωρίς όμως χρέη. Κι αν στο μέλλον η κατάσταση φτιάξει το ξανανοίγεις.

 

Από http://www.enikos.gr/society/516023/proedros-tee-ston-realfm-978-pano-apo-to-80-ton-mixanikon-xrosta-

«Οι μηχανικοί είμαστε περίπου 110 χιλιάδες, γύρω σε 65 με 70 χιλιάδες –αυτό αλλάζει- είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, 30 χιλιάδες είναι οι μισθωτοί και περίπου 10 χιλιάδες οι δημόσιοι υπάλληλοι. Από αυτούς τους περίπου 70 χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες-μηχανικούς, οι 68 χιλιάδες χρωστάνε εισφορές. Ποσοστό πάνω από το 95%», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Στασινός και πρόσθεσε:

«Το ποσό που χρωστάνε είναι περίπου 880 εκατ. ευρώ. Από αυτούς ρυθμίσεις έχουν μόνο για τα 80 εκατ. δηλαδή περίπου 12 χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες. Άρα, πάνω από το 80%, αυτή τη στιγμή, δεν μπορούν να ασκήσουν επάγγελμα, διότι στο επάγγελμά μας, ίσως το μοναδικό στην Ελλάδα, για να ασκήσεις ελεύθερο επάγγελμα πρέπει να είσαι ασφαλιστικά ενήμερος. Δηλαδή, για να εκδώσεις μία οικοδομική άδεια σου ζητάνε ασφαλιστική ενημερότητα από την πολεοδομία, άρα δεν μπορείς να την εκδώσεις όσο χρωστάς».

 

 

 

Μας λες με λίγα λόγια  οτι το 80%+ των μηχανικών δεν είναι λογικοι άνθρωποι και σου φαίνεται  φυσιολογικό?

 

Τοσα χρόνια (ακόμη και τώρα)  ασφαλιζόταν η ιδιότητα χρεωνόσουν έκλεινες δεν έκλεινες τα βιβλιία και η διαγραφή από το ΤΕΕ δεν ήταν τόσο εύκολη και γρήγορα όπως τώρα. Ένας χρόνος ανεργίας  έφτανε για μηχανικο δεκαετάις να μαζέψει οφειλές 4.000+  που τοκίζονται

 

νομίζεις οτι όλοι οι μπλοκάκηδες των 1000 ευρω/μήνα περίπου τόσα χρόνια  δεν ήθελαν να γίνουν μισθωτοί?

Μάλλον δεν έχεις επαφή με την αγορά εργασίας....

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Βασικά εγώ θα ήθελα να μάθω την ηλικία του (εγώ είμαι 51), αν εργάζεται ως αυτοαπασχολούμενος, υπάλληλος, μπλοκάκιας, κατασκευαστής ή μελετητής (εγώ είμαι αυτοαπασχολούμενος μελετητής και κατασκευαστής ιδιωτικών έργων) ώστε να αντιληφθώ, όσο μπορώ, το background  που έχει για να δω πόσο θα πρέπει να δίνω σημασία σε αυτά που λέει....

Edited by Faethon11
Link to comment
Share on other sites

Η βασική ερώτηση είναι πρώτα από όλα αν δουλεύει ο άνθρωπος η αν απλά φιλοσοφεί περί πάντως αντικειμένου.. Μετά συζητάμε αυτό το μυθικό αν γυρνάει κανεις εύκολα τον διακόπτη σε μισθωτό, άνεργο, τυχοδιώκτη, παίκτη survivor μεχρι να περάσει η μπόρα και βλέπουμε...

 

 

Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

 

νομίζεις οτι όλοι οι μπλοκάκηδες των 1000 ευρω/μήνα περίπου τόσα χρόνια  δεν ήθελαν να γίνουν μισθωτοί?

Μάλλον δεν έχεις επαφή με την αγορά εργασίας....

 

 

Ένας τέτοιος μπλοκάκιας (όπως εγώ) στο τσμέδε γράφτηκε μόνο εφόσον απαιτήθηκε από αυτή τη δουλειά που βρήκε των 1000 ευρώ με την οποία πληρώνει και τις εισφορές του και έχει μηδενικό χρέος. Για δικό του γραφείο και δικές του δουλειές δε το σκέφτεται καν. Εξ άλλου εάν απολυθεί, θα διαγραφτεί αυθημερόν και θα ξαναπιάσει τις δουλειές που έκανε και πριν (πλύσιμο πιάτων, διανομές, σκάψιμο), ή θα κοιτάξει στον οαέδ για κανα πρόγραμμα, οτιδήποτε άλλο τελοσπάντων, φτάνει να μη γράφει εισφορές χωρίς να υπάρχει μια σίγουρη πηγή χρημάτων. Εμένα αυτή είναι η επαφή μου με την αγορά εργασίας και συγνώμη αν στεναχώρησα κάποιον με χρέη, από κει και πέρα το αποτέλεσμα δείχνει τη λογικότητα της επιλογής του καθενός.

Link to comment
Share on other sites

Το ίδιο λέμε τι δεν αντιλαμβάνεσαι?

Εσύ ήσουν τυχερός και δεν έμεινς άνεργος από την δουλειά των 1000 ευρώ (που σε αναγκασαν να γραφτείς στο ΤΣΜΕΔΕ όπως και τους υπολοίπους)

ή έμεινες άνεργος και τα πλήρωναν οι γονείς σου)

άλλοι δεν ήταν το ίδιο τυχεροί κα ισε χρόνο dt μάζεψαν χρέος αφού δεν μπορούσαν να διαγραφούν άμεσα από το ΤΕΕ/ΤΣΜΕΔΕ

 

τι δεν καταλαβαίνεις από το παραπνω ?

Συναδελφε αντί να λές οτι δεε ήτνα λογικό το σύστημα τόσα χρόνια που χρέωνε ΑΝΕΡΓΟΥΣ ανθρώπους μας λες οτι δεν ήταν λογικο το 80% των συνεδέλφων....

Δεν μιλάμε για "κάποιους" με μπλοκάκι μιλάμε για το 80% του συνόλου ....

 

Πιστεύεις οτι το 80% των συναδελφων σου δεν ειναι λογικοί άνθρωποι?

 

Μάλλον απλά πηγαίνεις απ΄οτο ειδικό (την περίπτωση σου ) στο  γενικό . Όπως διδαχθήκαμε στο πολυτεχνείο αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικά λάθη.

Edited by ZaXoYs
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Εάν δεν υπήρχε η δυνατότητα συσσώρευσης οφειλών θα σε διαγράφανε μόνοι τους και έτσι δε θα υπήρχε ούτε αυτό το πρόβλημα, αλλά εμείς τώρα μιλάμε για την ενημερότητα όσων διατηρούν βιβλία, ειδικά όταν θέλουν να προχωρήσουν σε έκδοση άδειας ή να πάρουν λεφτά από το κράτος.

Edited by georgios_m
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.