Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Σύστημα προβολής


anka

Recommended Posts

Καλησπέρα.

Θέλουν σε γραφείο με το οποίο συνεργάζομαι να πάρουν οθόνη προβολής (για φωτορεαλιστικά video, σχέδια κλπ) και υπάρχει δίλημμα ανάμεσα σε σύστημα προβολής με προτζέκτορα και οθόνη τηλεόρασης (αρκετών ιντσών).

Χωρίς να τα ξέρω πολύ καλά, έχω την εντύπωση οτι:

Το πρώτο έχει το μειονέκτημα οτι απαιτεί συσκότιση και επίσης θα ήθελαν να αποφύγουν τον projector γιατί μπορεί να μπει μόνο στην οροφή και τους φαίνεται κάπως αντιαισθητικό (η αίθουσα έχει τζαμαρία στις 2 πλευρές και είναι ορατή προς τον χώρο υποδοχής).

Από την άλλη οι οθόνες τηλεόρασης έχουν ζωηρότερα χρώματα (αλήθεια; ) αλλά αλλοιώνουν το σχήμα αυτού που προβάλλεται (κάτι που έχει σημασία όταν προβάλεις κατόψεις-σχέδια).

Τρίτη επιλογή θα ήταν μια μεγάλη οθόνη υπολογιστή αλλά δεν έχω δει πάνω από 30''. Που νομίζω είναι μικρή για προβολές. Η αίθουσα δεν είναι πολύ μεγάλη, περίπου 4*4μ.

 

Έχει κανείς σχετική εμπειρία;

 

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 22
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

κοιταξε για τηλεοραση.μεγάλη. 40-42 inch.

εχουν βγει κάτι καλες με πολύ μεγάλη αντίθεση 50000 αλλάκαι πολύ ακριβές.

όταν είδα εικόνα από κοντά έπαθα πλακα.

πηγαινε σε ένα κατάστημα να τις δεισ από κοντά σε λειτουργία και αποφασίζεις

Link to comment
Share on other sites

47" LCD με Full HD (1920*1080), 100Ηz. DVB, HDMI, USB, αντίθεση 1:50.000 θα βρεις με 966€ την LG-6000!!! Ψάξε στο Skroutz.

 

Αν προτιμάς Samsung θα πρότεινα την 46" LE46Α786 πάλι Full HD, 100Hz κλπ, με αντίθεση 1:2.000.000!!! Είναι τεχνολογίας LED γι αυτό και αυτή η αντίθεση. Θα τη βρεις με 1.648€ στο Skroutz.

 

Στις ίδιες διαστάσεις θα βρεις πιο φθηνές τις Plasma αλλά έχουν τουλάχιστον διπλάσια κατανάλωση ενέργειας. Το καλό όμως είναι ότι έχουν και πολύ καλύτερη φωτεινότητα. Οι καλές Plasma είναι το ίδιο ακριβές με τις LCD. Θα πρότεινα κάτι σε Panasonic Viera πχ στις 50"

 

Οι βιντεοπροβολείς δεν είναι ανάγκη να είναι στην οροφή. Το μείον τους είναι το υψηλό κόστος για κάποιον με Full HD και υψηλή αντίθεση ενώ μεγάλο είναι και το κόστος αντικατάσταση της λάμπας.

 

Σε γραφεία με τέτοιους χώρους βλέπω συνήθως μεγάλες ΤV.

Link to comment
Share on other sites

Για παρουσίαση αρχιτεκτονικής σύνθεσης με φωτορεαλισμό κ.λπ. σε γραφείο, θα πρότεινα τηλεόραση. Έχω προτζέκτορα για τον ίδιο σκοπό, τον χρησιμοποιώ, αλλά δεν είμαι ευχαριστημένος από την απόδοσή του πια. (Για την εποχή που τον είχα πάρει -2002- ήταν καλός, σήμερα όμως έχει ξεπεραστεί). Και αν δεν μπει στην οροφή (εγώ δεν τον έχω βάλει στην οροφή) είναι πια δύσχρηστος. Εκτός αυτού στην οροφή είναι πράγματι αντιαιασθητικός. Προτείνω τηλεόραση (κάτι που θα κάνω και εγώ σε ανθηρότερες οικονομικές καταστάσεις).

Link to comment
Share on other sites

Στο γραφείο μου έχω βάλει μια lcd 32" (2000:1 ~1328χ768 ) όχι καλής εταιρείας με πολύ μέτριες αποδόσεις αλλά φθηνή (~450€) και πραγματικά κάνω την δουλειά μου πολύ άνετα. Στην αρχή σκεφτόμουν για εγκατάσταση προτζέκτορα, τα μειονεκτήματα που αναφέρει όμως camelot σε συνδυασμό με τον μικρό χώρο με οδήγησαν στην επιλογή της τηλεόρασης.

 

Για την ιστορία όμως κοίταξε και εδώ το inviroom :smile:

Link to comment
Share on other sites

Και εγώ με τη σειρά μου να πω οτι παλαιότερα θα προτιμούσα προτζέκτορα αλλά με τις τεχνολογικές εξελίξεις και διευκολύνσεις σίγουρα θα κοιτούσα για μια αξιοπρεπούς μεγέθους οθόνη plasma και τα σχετκά.

Link to comment
Share on other sites

Ψηφίζω προτζέκτορα. Το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι η πολύ μεγάλη εικόνα, που σε περιπτώσεις παρουσίασης κτιρίου είναι πολύ εντυπωσιακή. Υπάρχουν σημερα προτζέκτορες με μεγάλη φωτεινότητα (δεν χρειάζεται συσκότιση) και μπορόύν να σου δώσουν πολύ καλή εικόνα 120" αντί για τις 50" μιας τηλεόρασης. Εξάλου, αν ο ήλιος πέφτει κατευθείαν στην οθόνη, τότε και η τηλεόραση χρειάζεται συσκότιση.

 

Δες τις επιλογές της Canon που προσφέρουν έξτρα ερυγώνιους φακούς ή τηλεφακούς για κοντινή ή μακρυνή τοποθέτηση. Το κόστος είναι όσο μιας καλής οθόνης plasma 50".

 

Σχολιάζοντας τις τιμές αντίθεσης της εικόνας πρέπει να πω οτι οι συγκρίσεις πρέπει να γίνονται με βάση τις ίδιες μετρήσεις, δηλαδή σταθερή ή δυναμική αντίθεση. Μια τιμή 1.000:1 σταθερής αντίθεσης είναι καλή για προτζέκτορα. Μια τιμή φωτεινότητας 2.500-3.000 lumen είναι επίσης πολύ καλή.

 

Ο προτζέκτορας έχει δύο επιλογές τοποθέτησης: μπροστά από τους θεατές ή πίσω από τους θεατές. Η επιλογή εξαρτάται από το μέγεθος του χώρου και από τη διαθέσιμη θέση. Αν ο χώρος είναι μεγάλος, μπορεί να μπει μπροστά με ευρυγώνιο φακό και μάλιστα σε γραφείο και όχι στην οροφή. Διαφορετικά μπαίνει πίσω με τηλεφακό. Μπορεί επίσης να τοποθετηθεί χαμηλώτερα από τη νοητή οριζόντια της οθόνης αφού διορθώνει τη κατακόρυφη τραπεζοειδή παραμόρφωση και προβάλει ορθογώνια εικόνα.

 

Οι λυχνίες έχουν ένα κόστος αλλά πλέον έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Ήθελα να ρωτήσω τι γνώμη σας για το θέμα της χρήσης προτζέκτορα (σε συνδυασμό με tv-tuner) για προβολή τηλεοπτικών προγραμμάτων. Τι λέτε, είναι καλύτερο από το να αγοράσει κάποιος μια τηλεόραση;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.