Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Έκδηλο το ενδιαφέρον της Κομισιόν για τη νέα πυρηνική μονάδα στη Βουλγαρία


Engineer

Recommended Posts

Το θέμα της κατασκευής της νέας πυρηνικής μονάδας στη Βουλγαρία συνεχίζει να συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον στη Βουλγαρία, εν μέσω της προεκλογικής περιόδου. Άλλωστε, είναι στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης σε σχέση με τον ενεργειακό τομέα, στον απόηχο της κρίσης επάρκειας ισχύος.

 

Υπό αυτό το πρίσμα, ως σημαντική αξιολογείται η χθεσινή παρέμβαση της Κομισιόν, που ουσιαστικά σηματοδοτεί ότι το ζήτημα βρίσκεται εντός του πλαισίου ενδιαφέροντος της ΕΕ σε σχέση με την αναμόρφωση του ενεργειακού τομέα, ιδίως σε ό,τι αφορά το περιφερειακό επίπεδο, με δεδομένες και τις γεωπολιτικές συνιστώσες του ζητήματος.

 

Χθες, σε συνέντευξή του στην Βουλγαρική Εθνική Ραδιοφωνία, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, αρμόδιος για θέματα Ενεργειακής Ένωσης, Μάρος Σέφτσοβιτς δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να προσφέρει στην Βουλγαρία ανάλυση εμπειρογνωμόνων σχετικά με την ανάγκη κατασκευής νέας πυρηνικής μονάδας παραγωγής ενέργειας.

 

Ο Σέφτσοβιτς υπογράμμισε ότι η απόφαση για την κατασκευή του έργου ανήκει στο κράτος και ότι η Κομισιόν μπορεί να δώσει την γνώμη της για την αναγκαιότητα κατασκευής, εξετάζοντας τις ανάγκες του κράτους, της ευρύτερης περιοχής και ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Οι ειδικοί της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος μπορούν να εξηγήσουν ποιες είναι οι ανάγκες του τομέα της ενέργειας και πώς μπορούν να εκσυγχρονιστούν, δήλωσε ο Σέφτσοβιτς.

 

Πηγή: http://energypress.g...a-sti-voylgaria

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.