Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αδιανόητα επίπεδα ακτινοβολίας στη Φουκουσίμα – 6 χρόνια από την πυρηνική καταστροφή


Engineer

Recommended Posts

«Αδιανόητα», χαρακτήρισαν Ιάπωνες ειδικοί τα επίπεδα ακτινοβολίας στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα – Daiichi , με μετρήσεις στα 530 sieverts την ώρα, στο εσωτερικό του αντιδραστήρα 2, ενώ αρκούν 5 sieverts για να σκοτώσουν σε ένα μήνα όσους ανθρώπους και δόση των 10 sieverts θεωρείται μοιραία εντός εβδομάδων. Το προηγούμενο ρεκόρ ακτινοβολίας ήταν στα 73 sieverts.

 

Η εταιρεία εκμετάλλευσης Tokyo Electric Power (Tepco), παραδέχτηκε ότι είναι τα υψηλότερα επίπεδα ακτινοβολίας από την τριπλή καταστροφή αντιδραστήρων του πυρηνικού εργοστασίου, το Μάρτιο του 2011 όταν ένα τεράστιο τσουνάμι έπληξε τη βορειοανατολική ακτή της Ιαπωνίας λόγω σεισμού 9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με απολογισμό 18.500 νεκρούς και 160.000 εκτοπισμένους.

 

https://pbs.twimg.co...pg&name=386x202

 

Οι νέες μετρήσεις, εντείνουν τις πιέσεις στην Tepco να αρχίσει τον παροπλισμό του εργοστασίου, διαδικασία που αναμένεται να διαρκέσει περίπου τέσσερις δεκαετίες.

Η TEPCO αποκάλυψε επίσης ότι εντοπίστηκε τρύπα στο μεταλλικό πλέγμα κάτω από το δοχείο πίεσης του αντιδραστήρα 2, που πιθανότατα δημιουργήθηκε από πυρηνικά καύσιμα που έλιωσαν.

 

Η απομάκρυνση της «μαύρης μάζας» λιωμένων ράβδων ουρανίου συνιστά πρόκληση χωρίς προηγούμενο στην ιστορία της πυρηνικής ενέργειας.

Τον Δεκέμβριο του 2016, η ιαπωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το εκτιμώμενο κόστος διάλυσης του εργοστασίου και απολύμανσης,μαζί με τις αποζημιώσεις έχει διογκωθεί στα 150 δισ. δολάρια, σχεδόν διπλάσιο από τις εκτιμήσεις του 2011, όταν συνέβη το χειρότερο μετά το Τσέρνομπιλ, πυρηνικό ατύχημα.

 

Πηγή: http://www.ert.gr/ad...iki-katastrofi/

 

και https://www.theguard...e-2011-meltdown

 

Click here to view the είδηση

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.