Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

"Διαγραφή από το ΤΕΕ και ρευματοδότηση-κλείσιμο οικοδ. αδείας"


Recommended Posts

Καλημέρα.

Ρωτάω αυτό που γράφω και στον τίτλο του θέματος. Έχω οριστεί ως επιβλέπων της υλοποίησης των μελετών των η/μ εγκαταστάσεων σε ένα κτίριο με άδεια του 2012. Σκοπεύω να διαγραφώ σύντομα από ΤΕΕ-ΤΣΜΕΔΕ (θα πάρει κοντά στους τέσσερις μήνες η διαδικασία) και θέλω να ξέρω τι γίνεται τώρα με τις άδειες για οριστική σύνδεση με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας.

Μέχρι την ολοκλήρωση της διαγραφής μου, δεν θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στην οικοδομή ώστε να κλείσει η οικοδομική άδεια. Στο μεταξύ θα επιβλέπω, αλλά δεν γνωρίζω εάν συνεχίζουμε να δίνουμε στο τέλος υπεύθυνη δήλωση ολοκλήρωσης των εργασιών ή αν υπογράφουμε στον έλεγχο του ελεγκτή δόμησης. Και αν ναι, όντας διαγραμμένος από τα μητρώα του ΤΕΕ, καθώς ως ημερομηνία διαγραφής αφού παρθεί η απόφαση από την διοικούσα του ΤΕΕ λογαριάζεται η ημερομηνία διαγραφής από τα μητρώα της διεύθυνσης τεχνικών έργων, εάν έχω το δικαίωμα να υπογράψω ή αν αλλιώς θα πρέπει να παραιτηθώ και να γίνει αλλαγή επιβλέποντα.

 

Αν γνωρίζει κάποιος ας απαντήσει.

Ευχαριστώ.

Edited by panos-vicious
Link to comment
Share on other sites

Πάνο

δες εδώ την εγκ εδώ

http://ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=cAOQF6iocTM%3d&tabid=777&language=el-GR

 

δες και το Ν 4030/11 άρθρο 7 παρ 11-12

 

11. Οι επιβλέποντες μηχανικοί σφραγίζουν το πιστοποιητικό πληρότητας που προβλέπεται στο άρθρο 3 του ν. 3843/2010 (Α΄ 62) και διενεργείται η τελευταία αυτοψία.
Μετά την τελευταία αυτοψία, εκδίδεται από την Υ.ΔΟΜ. το Πιστοποιητικό Ελέγχου Κατασκευής (Π.Ε.Κ.) και ενημερώνεται ηλεκτρονικά η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και ο κύριος του έργου για να διατυπώσει τυχόν αντιρρήσεις.
12. Μετά την έκδοση του Πιστοποιητικού Ελέγχου Κατασκευής, για τη σύνδεση με τα δίκτυα κοινής ωφελείας υποβάλλεται από τον ιδιοκτήτη αίτηση στην Υ.ΔΟΜ., η οποία ελέγχει τα αποδεικτικά κατάθεσης αμοιβών και κρατήσεων των επιβλέψεων των μηχανικών και θεωρεί την άδεια δόμησης.

 

Δες το  πιστ πληρότητας άρθρου 3 Ν 3843/10

3. Πιστοποιητικό Πληρότητας: το πιστοποιητικό που εκδίδεται από τους αρμόδιους για την τήρηση της Ταυ− τότητας Κτιρίου μηχανικούς, στο οποίο βεβαιώνεται από αυτούς με δήλωσή τους η συμπλήρωση των στοιχείων που περιλαμβάνονται σε αυτό. Το πιστοποιητικό φέ− ρει μοναδικό αριθμό, που δίνεται από το Ηλεκτρονικό Μητρώο που τηρείται στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

 

Έχε επίσης υπόψη σου ότι χρειάζεται και ΠΕΑ 

 

και τα ξαναλέμε

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Σ' ευχαριστώ.

Απ' ό,τι καταλαβαίνω, αφού χάνω την άδεια άσκησης, δεν μπορώ να υπογράψω το  πιστοποιητικό πληρότητας. Η αμοιβή επίβλεψης είχε κατατεθεί με την έκδοσης της άδειας (όχι δόμησης, αλλά την παλιά οικοδομική άδεια). Πάω για επιστροφή της και παραίτηση.

Για το ΠΕΑ ξέρω. Άλλωστε είχα εκπονήσει και την ΜΕΑ.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...
On 9/2/2017 at 5:30 ΜΜ, ΚΑΝΑ said:

3. Πιστοποιητικό Πληρότητας: το πιστοποιητικό που εκδίδεται από τους αρμόδιους για την τήρηση της Ταυτότητας Κτιρίου μηχανικούς, στο οποίο βεβαιώνεται από αυτούς με δήλωσή τους η συμπλήρωση των στοιχείων που περιλαμβάνονται σε αυτό. Το πιστοποιητικό φέρει μοναδικό αριθμό, που δίνεται από το Ηλεκτρονικό Μητρώο που τηρείται στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

Υπάρχει κάποιο υπόδειγμα αυτού του "πιστοποιητικού πληρότητας";

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.