Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ηνωμένο Βασίλειο: Τοποθέτηση ανεμογεννητριών σε εκατομμύρια φανοστάτες


Engineer

Recommended Posts

Εκατομμύρια φανοστάτες αναμένεται να εφοδιαστούν με ανεμογεννήτριες για την παραγωγή ενέργειας με απευθείας σύνδεση στο εθνικό δίκτυο.

 

Το έργο αποτελεί προϊόν συνεργασίας μεταξύ της τεχνολογικής εταιρείας NVT και της εταιρείας ενέργειας OWN, οι οποίες σχεδίασαν την μικρή ανεμογεννήτρια που θα χρησιμοποιηθεί. Η κοινή πρωτοβουλία θα δημιουργήσει 25 θέσεις εργασίας κατά το επόμενο έτος, ωστόσο ο αριθμός αυτός αναμένεται να ανέλθει σε 300 μέσα σε τρία χρόνια. Οι δύο επιχειρήσεις εκτιμούν πως κύκλος εργασιών μπορεί να ξεπεράσει τις 400 εκατομμύρια λίρες μέσα σε πέντε χρόνια.

 

«Υπάρχουν περίπου δέκα εκατομμύρια φανοστάτες στο Ηνωμένο Βασίλειο και πάνω από το 20% εξ αυτών είναι κατάλληλοι για μετατροπή, κάτι που δημιουργεί τις συνθήκες για μία πολύ επεκτάσιμη επιχειρηματική ευκαιρία με τεράστιες δυνατότητες εξαγωγών», δήλωσε ο Ντέιβιντ Γκόρντον, διευθύνων σύμβουλος της OWN.

 

«Έχουμε ήδη διεξάγει θετικές προκαταρκτικές συζητήσεις με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ υπάρχουν επίσης ενδείξεις ενδιαφέροντος από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, το Μεξικό, την Ιρλανδία και τη Νότια Αφρική», πρόσθεσε.

 

«Πρόκειται για μία θαυμάσια είδηση και γνωρίζω από συναδέλφους από όλο το πολιτικό φάσμα ότι έχουν τις ίδιες θετικές προσδοκίες για το έργο αυτό. Βρίσκεται σε συμφωνία με τις πολιτικές των μεγάλων πολιτικών κομμάτων στη Σκωτία και μπορεί να παραδώσει τόσο καθαρή πράσινη ενέργεια, όσο και σημαντικά οικονομικά οφέλη για τους ιδιωτικούς φορείς και την τοπική αυτοδιοίκηση», δήλωσε με τη σειρά του ο βουλευτής του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας, Ρίτσαρντ Λάιλ. Τα κεντρικά γραφεία της OWN άλλωστε βρίσκονται στην Σκωτία.

 

Πηγή: http://www.naftempor...uria-fanostates

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Εμ βέβαια, εκεί στις ευρώπες έχουν τα γένεια και τα χτένια και τους παίρνει.

Εμείς θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι ανάλογο σε κλίμακα (πχ) κωμόπολης ή δεν το σηκώνει το σύστημα, παράνομο/αντισυνταγματικό κλπ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.