Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ειδοποιητήριο ΕΦΚΑ με κανονικές εισφορές και κλειστά βιβλία...


pmark

Recommended Posts

Kostasiour κατέθεσα την αίτηση όπως είπα στο τοπικό παράρτημα ΤΣΜΕΔΕ και από εκεί και πέρα δε θα τους πω πώς θα κάνουν τη δουλειά τους. Είναι υποχρεωμένοι να την κάνουν. Γι' αυτό πληρώνονται άλλωστε.

Επίσης, μου φάνηκε περιττό που έκανα την αίτηση διότι:

α) η παύση εργασιών φαίνεται στο taxisnet και για να μπεις στο site του εφκα κάνεις εξουσιοδότηση από taxisnet. (με άλλα λόγια θα έπρεπε να υπήρχε αυτόματη ενημέρωση στοιχείων)

β) η μισθωτή εργασία μου ως μηχανικός φαίνεται στο site του εφκα (συγκεκριμένα φαίνεται στο πεδίο Ασφαλισμένοι->Μισθωτοί->Ατομικός λογαριασμός ασφάλισης)

Άρα από τα παραπάνω κατευθείαν έπρεπε απλά να σταματήσει η έκδοση ειδοποιητηρίων ως αυτοαπασχολούμενος και να γίνει η εκκαθάριση αν πραγματικά χρωστάω κάτι ή μου χρωστάει ο efka.

Βέβαια, εννοείται πως κατέθεσα τελικά την αίτηση (όπως έκαναν και άλλοι συνάδελφοι που διάβασα σε προηγούμενα posts). 

Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει συνεννόηση. Δηλαδή, με το τοπικό παράρτημα ΤΣΜΕΔΕ δε βγάζω άκρη, με το κεντρικό ΤΣΜΕΔΕ στην Αθήνα δε μπορώ να επικοινωνήσω διότι δεν το σηκώνει κανείς σε κανένα τηλέφωνο (παρεμπιπτόντως υπάρχει κάποιο τηλέφωνο στο κεντρικό ΤΣΜΕΔΕ που το σηκώνει κάποιος υπάλληλος;;;;;;;; )και με τα κεντρικά του ΕΦΚΑ στο τηλ 1555 δε μπορούν να με βοηθήσουν όπως μου είπε η υπάλληλος. 

 Kostasiou πότε έκανες αίτηση και πότε σου διαγράφηκαν τα ειδοποιητήρια; Μήπως όντως ισχύει αυτό που λέει ο george24;

Link to comment
Share on other sites

Θέλω να ελπίζω ότι για τις δόσεις της εκκαθάρισης θα ακολουθήσουν, ότι και για τα λάθος ειδοποιητήρια, δηλαδή να μην τα πάνε στο ΚΕΑΟ.

Πάντως μου κάνει εντύπωση πως ένα τόσο σημαντικό θέμα δεν έχει αναδειχθεί πουθενά σαν είδηση.

Νομίζω ότι το ξέρουμε μόνο εμείς και κανένας άλλος.

Link to comment
Share on other sites

Την αίτηση την έκανα Σεπτεμβριο. Οι οφειλες εξαφανίστηκαν με την εκκαθαριση που εγινε την προηγουμενη εβδομαδα.

Ειμαι μισθωτος πριν το 2017 και το 2016 δεν ειχα εισοδηματα απο ΕΕ οποτε η περιπτωση μου ηταν απλη, απλα διαγραφη.

Καποια email που εχουν ποσταρει στο θεμα αυτο ειναι τα παρακατω πάντως.
 

Παράθεση

 

[email protected]

[email protected] (γενική διεύθυνση εισφορών)

[email protected]

[email protected] (διεύθυνση εισφορών μισθωτών)

[email protected] (διεύθυνση εισφορών μη μισθωτών)

[email protected]

[email protected]

 

 

Link to comment
Share on other sites

Σ' ευχαριστώ για τα emails που ανέφερες kostasiour. Θα στείλω μήνυμα και σε αυτά τα emails και μακάρι να τελειώσει για όλους κάποτε αυτός ο γραφειοκρατικός παραλογισμός. 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλους τους συναδέλφους.

Παρακολουθώ το συγκεκριμένο θέμα τα τελευταία 2 χρόνια αναμένοντας την περιβόητη εκκαθάριση. Έχω κλειστά βιβλία από 31/12/2014. Από τότε εργάστηκα κάποια διαστήματα ως μισθωτή.

Από 1/1/2017 λαμβάνω τα λανθασμένα ειδοποιητήρια του ΕΦΚΑ. Γεγονός που αποδεικνύει ότι για τον υπολογισμό των εισφορών δεν έλαβαν υπόψη τα εισοδήματα του 2016,  ούτε καν του 2015, αλλά του 2014. 

Τώρα, λοιπόν, που έγινε η "επιτυχημένη" εκκαθάριση, σβήστηκαν τα ποσά των οφειλών από τους μήνες που εργαζόμουνα ως μισθωτή, αφήνοντας ένα υπόλοιπο 10 € ανά μήνα, ενώ για τους μήνες που ήμουν άνεργη με κλειστά βιβλία παραμένουν οι οφειλές ως είχαν πριν την εκκαθάριση. Δηλαδή ενημερώθηκε το σύστημά τους μόνο για την εργασία μου ως μισθωτή. Και φυσικά με διευκολύνουν με δόσεις! 

Το αστείο είναι ότι τον Μάϊο του 2018 άνοιξα ξανά τα βιβλία μου, οπότε φανταστείτε πόσο θα δυσκολευτεί το σύστημά τους να εγκληματιστεί στα νέα δεδομένα μου, διορθώνοντας και τα παλιά!! Τα σωστά πλέον ειδοποιητήρια που έρχονται από τον Μάϊο και θα έπρεπε να τα πληρώνω, δεν τα πληρώνω, φοβούμενη ότι θα γίνει πληρωμή των παλαιότερων λανθασμένων ειδοποιητηρίων, και άντε μετά να βγάλω άκρη...

Έχω απευθυνθεί πολλές φορές στο ΤΣΜΕΔΕ Θεσσαλονίκης, οι οποίοι μου είπαν να στείλω email στο [email protected] με την αίτηση για διαγραφή οφειλών προς το ΕΦΚΑ, το οποίο και έκανα πριν από ένα χρόνο. Από τότε μου λένε να περιμένω. 

Πιστεύετε ότι θα βοηθούσε να έστελνα και άλλα email σε διευθύνσεις από τις προαναφερόμενες λίστες?

 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, είδα και εγώ επιτέλους την εκκαθάριση. Υπενθυμίζω, έχω κλείσει βιβλία από Νοέμβριο του 2016.

Το θετικό είναι ότι για το 2017, το εκκαθαριστικό είναι μηδενικό.

Τα αρνητικά είναι ότι το εκκαθαριστικό με αναφέρει ακόμα ως μισθωτό - παράλληλα αυταπασχολούμενο και ότι τα λάθος ειδοποιητήρια για όλο το 2017 εξακολουθούν να είναι αναρτημένα (αλλά παρόλα αυτά στην εκκαθάριση λέει οφειλή 0 ...)

Για το 2018 μου εκδιδουν μηδενικά ειδοποιητήρια κάθε μήνα ... 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Κανείς δεν έχει πάρει ακόμα, περιμένουν να δούνε μήπως βρεθούν θύματα να δηλώσουν συμψηφισμό με μελλοντικές οφειλές μέχρι 31 Δεκέμβρη και από Γενάρη μπας και βάλουν τις επιστροφές..

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, μετά από χρόνια στο εξωτερικό και με κλειστά βιβλία στην εφορία από 31/12/2015, και έχοντας κανει όλες τις απαραίτητες  ενεργειες,  συνεχίζουν και μου εκδίδουν ειδοποιητηρια μέχρι και σημερα!

Γνωρίζετε αν και πότε αυτές οι ληξιπροθεσμες οφειλές, θα περάσουν στο ΚΕΑΟ?

Ευχαριστω!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Έχω κλείσει βιβλία εφορία από Μάρτιο 2018 και έχω κάνει αίτηση να συνεχίσω προεραιτικά την ασφάλισή μου έκτοτε, η οποία δεν έχει προχωρήσει.  Σε συζήτησή μου περί αυτού τέλη Δεκεμβρίου με τον διευθυντή του Τμήματος Ασφάλισης, μου ανέφερε ότι θα αναθέσουν σε εταιρία μηχανογράφησης όλα τα θέματα που αφορούν κλειστά βιβλία στην εφορία  και παρόμοια ζητήματα, με στόχο πολλά από τα θέματα  συνέχισης/διακοπής ασφάλισης να κλείσουν τον Φεβρουάριο του 2019. Αν και με τα όσα διαβάζω εδώ μέσα πολύ αμφιβάλλω ότι ισχύει, θεώρησα σωστό να το αναφέρω ως ενδεχόμενο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.