Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ειδοποιητήριο ΕΦΚΑ με κανονικές εισφορές και κλειστά βιβλία...


pmark

Recommended Posts

Άκυρο το μήνυμά μου, προφανώς διέκοψες βιβλία αλλά δεν είσαι ούτε μισθωτός, σωστά;

 

Σωστά, δεν είμαι ούτε μισθωτός, ούτε ελ. επαγγελματίας

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που καταλαβαίνω για την περίπτωσή σου είναι ότι προς το παρόν πληρώνεις όντως το μίνιμουμ που λέει (σαν να ήσουν ΕΕ - όπως γινόταν και παλιά επι ΤΣΜΕΔΕ), αλλά στην τελευταία φράση λέει ότι θα το καταργήσουν αυτό πλέον και δεν θα πληρώνουν όσοι δεν έχουν ανοιχτά βιβλία (όχι ασφάλιση λόγω ιδιότητας δηλ)

Edited by thanos501
Link to comment
Share on other sites

Επιτέλους, κάπως, κάτι έγινε.

Μπράβο σε όλους τους συναδέλφους οι οποίοι με emails, αγωγές, εξώδικα και γνωστοποιήσεις σε δημοσιογράφους και κανάλια κάτι κατάφεραν εν τέλει.

 

ΥΓ: όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως, κλαίω από συγκίνηση.

ΥΓ2: τελικά καλώς συμβούλευαν οι λογιστές (και η κοινή λογική) να μην πληρωθούν τα ειδοποιητήρια.

ΥΓ3: άντε με το καλό να θεσπιστεί και επίδομα ανεργίας για τους αυτοαπασχολούμενους Μηχανικούς (βέβαια, ας έχουμε δουλειά και αχρείαστο να είναι), για να μην πηγαίνει στο βρόντο το 10€ράκι υπέρ ΟΑΕΔ!

Edited by Ghostrider
Link to comment
Share on other sites

"Τέλος, σας γνωρίζουμε ότι επίκειται κατάργηση της υποχρεωτικής υπαγωγής στην ασφάλιση του πρώην ΕΤΑΑ - ΤΣΜΕΔΕ λόγω ιδιότητας με νομοθετική ρύθμιση."

 

Αμήν και πότε!

 

Σύμφωνα με παράγραφο γ), στις περιπτώσεις μελών του ΤΕΕ που δεν ασκούν καμία επαγγελματική δραστηριότητα (είτε ως μισθωτοί είτε ως μη μισθωτοί), αυτήν τη δεδομένη στιγμή καταβάλλονται ασφαλιστικές εισφορές αυτοαπασχολούμενου.

Aντιλαμβάνομαι πως θα παύσει να προβλέπεται η υποχρεωτική υπαγωγή των μελών του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (μηχανικοί, αρχιτέκτονες κ.λπ.), ανεξάρτητα εάν ασκούν ή όχι το επάγγελμα, στην ασφάλιση του πρώην ΕΤΑΑ - ΤΣΜΕΔΕ, συνεπώς και στον ΕΦΚΑ. Άρα αν δεν υπάρχει λόγος να υπάγεσαι στον ΕΦΚΑ, έστω και αν είσαι μέλος του ΤΕΕ, δε θα είσαι υπόχρεος ασφαλιστικών εισφορών.

Ορθώς το καταλαβαίνω;

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι το θέμα ξεκαθάρισε με την εγκύκλιο ...έπρεπε να μαζευτούν όλοι οι ανεπάγγελτοι αερολόγοι για να διευκρινίσουν τα προφανή ...

ότι δηλαδή συνεχίζει να ισχύει η ασφαλιστέα ιδιότητα για τους μηχανικούς αλλά πρόκειται να καταργηθεί... γιατί προφανώς ΕΙΝΑΙ ΟΝΕΙΔΟΣ για τη χώρα ένας μηχανικός να μη γράφεται στο ΤΕΕ για να μην τον χρεώνουν με ασφαλιστικές εισφορές ...  και φυσικά είναι ΟΝΕΙΔΟΣ να ξεγράφονται κατά χιλιάδες από το ΤΕΕ για τον ίδιο λόγο ενεργοί μηχανικοί αφού δεν αρκούσε η φορολογική διακοπή εργασιών ... έτσι:

1) ξεκαθαρίζει το αυτονόητο, ότι δηλαδή ο μισθωτός δεν βαρύνεται με άλλες ασφαλιστικές εισφορές (αρκεί να υπερβαίνει ο μισθός του τα 586 ευρώ). ΑΜΕΣΑ θα πρέπει να καταργήσουν τα σχετικά ειδοποιητήρια, τα οποία και με την εγκύκλιο είναι τυπικά ΑΚΥΡΑ.

2) εκείνος που έκλεισε βιβλία ακόμα και το 2016 , συνεχίζει να χρεώνεται για το διάστημα που δεν είναι μισθωτός με ασφαλιστικές εισφορές ΕΕ δηλαδή με βάση το εισόδημα του 2015 και συμψηφισμός με βάση το εισόδημα του 2016. ΟΜΩΣ είναι ξεκάθαρο ότι και αυτές ακόμα οι εισφορές είναι έωλες ακύρωσης, καθώς πρόκειται να καταργηθεί η ασφαλιστέα ιδιότητα και προφανώς αναδρομικά να καταργηθούν οι οφειλόμενες αυτές εισφορές για το 2017... ταπεινή μου άποψη είναι ότι οι εισφορές εκείνου που έκλεισε βιβλία το 2016 δεν πρέπει να πληρωθούν περιμένοντας την κατάργηση της ασφαλιστέας ιδιότητας καθώς δεν υπάρχει κανείς τρόπος να συμψηφιστούν/επιστραφούν στον μηχανικό όταν έχει κλείσει βιβλία και δεν έχει ο ίδιος άλλες πληρωτέες υποχρεώσεις ασφάλισης.     

Edited by isoskelis
Link to comment
Share on other sites

Πως ο ΕΦΚΑ θα ενημερωθεί οτι έχω κλεισει βιβλιά απο πέρσι και τώρα είμαι μόνο μισθωτος? ΟΕΟ?

Edited by josif1976
Link to comment
Share on other sites

Πως ο ΕΦΚΑ θα ενημερωθεί οτι έχω κλεισει βιβλιά απο πέρσι και τώρα είμαι μόνο μισθωτος? ΟΕΟ?

Υποθέτω πως απλά θα περιμένουμε να "ενημερωθεί το σύστημα" κάποτε.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Γνωρίζεις αν ο ΕΦΚΑ συνδέεται με "σύστημα" με την ΔΟΥ? Εκτός αν είναι να εισπράξει?!!??

 

Δεδομένου πως όταν μπαίνεις στην καρτέλα σου στον ΕΦΚΑ, ζητάει και τα στοιχεία του λογαριασμού σου στο gsis, κάποια διασύνδεση πρέπει να υπάρχει.

Η αναγνώρισή σου από το "σύστημα" ως μισθωτός υπάλληλος υποθέτω πως έχει σχέση περισσότερο με τις ΑΠΔ και την καταχώρησή τους στο σύστημα από κάποια πολυάσχολα & εργατικά άτομα εντός των υπηρεσίων του ΕΦΚΑ.

Link to comment
Share on other sites

οποτε οσοι μισθωτοι εκλεισαν βιβλια την γλυτωσαν....οι υπολοιποι που εκλεισαν βιβλια και δεν ειναι μισθωτοι συνεχιζουν κανονικα;;;;;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.