Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ειδοποιητήριο ΕΦΚΑ με κανονικές εισφορές και κλειστά βιβλία...


pmark

Recommended Posts

...

Προσωπικά εγώ πήγα να καταθέσω έγγραφη αίτηση με πρωτόκολλο ....

Συνάδελφε,

Θα μπορούσες να κοινοποιήσεις υπόδειγμα της αίτησης που υπέβαλες (δίχως αναφορά σε προσωπικά στοιχεία εννοείται).

Εφόσον η ενέργεια αυτή αποδείχτηκε  όντως*  αρκετή από μόνη της στην δική σου περίπτωση, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να εξετάσουμε το κρίσιμο στοιχείο που διαφοροποιεί την τύχη μερικών αιτήσεων σε σχέση με τις υπόλοιπες (που εξακολουθούν να αγνοούνται επιδεικτικά από το τμήμα του τ.ΤΣΜΕΔΕ).

 

* η επιφύλαξη σχετίζεται αποκλειστικά με το φαινόμενο "προσωρινής" εξαφάνισης στο σύστημα προηγούμενων οφειλών που έχουν παρατηρηθεί κατά τα διαστήματα ανάρτησης νέων ειδοποιητηρίων, ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν υπάρχει πρόθεση να αμφισβητηθεί η ακρίβεια του περιεχομένου όσων αναφέρεις, τουναντίον, εύχομαι και ελπίζω να έχει πράγματι διευθετηθεί στην περίπτωσή σου και μακάρι να αποτελέσει οδηγό για την οριστική επίλυση του προβλήματος που όπως όλοι αντιλλαμβανόμαστε έχει αποκτήσει σοβαρότατη διάσταση.

 

Μιλώ ως παθών πάντοτε...

Edited by DiNiko
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι , μερικές διευκρινίσεις ...

1) κανείς δεν έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές εφόσον έχει αποπληρώσει τις εισφορές του για το 2016 (προφανώς τα ειδοποιητήρια του ΕΤΑΑ ως ελεύθερου επαγγελματία για το 2016 που ελάμβανε πέρσι). Αν δείτε στην ηλεκτρονική σας καρτέλα, αναφέρει κάτω αριστερά στις ασφαλιστικές σας υποχρεώσεις ότι δεν έχετε ληξιπρόθεσμες οφειλές. ΟΜΩΣ, στην ίδια σελίδα αναφέρει κανονικά τις ασφαλιστικές σας υποχρεώσεις ως ελεύθερου επαγγελματία για το 2017 που αναρτώνται μηνιαία ΠΑΡΑΝΟΜΑ και αθροίζονται συνολικά ως τρέχουσα ασφαλιστική σας υποχρέωση προς τον ΕΦΚΑ. Αυτή είναι η παράνομη αξίωση του ΕΦΚΑ για τις περιπτώσεις ακριβώς ημών που κλείσαμε βιβλία με ημερομηνία 31.12.2016 και μάλιστα είμαστε και μισθωτοί το 2017. Αυτές οι ασφαλιστικές σας υποχρεώσεις δεν έχουν καταστεί ακόμα ληξιπρόθεσμες. Είναι απολύτως πιθανό όμως αυτό να συμβεί μετά την 1.1.2018 όταν ο ΕΦΚΑ εκ παραδρομής καταστήσει αυτές ληξιπρόθεσμες με απόφασή του και τις στείλει στο ΚΕΑΟ προς είσπραξη και τότε επιδέχονται μέτρων αναγκαστικής είσπραξης εκ μέρους του ΚΕΑΟ. Σε αυτά τα μέτρα όπως γνωρίζετε περιλαμβάνονται μέτρα δέσμευσης τραπεζικών λογαριασμών έως και κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων. Κανείς μάλιστα δεν γνωρίζει, παρά το γεγονός ότι είμαστε μισθωτοί, πώς θα λάβουμε σε τέτοια περίπτωση ασφαλιστική ενημερότητα μετά τη 1.1.2018 με τέτοια εκκρεμότητα που κάποιες εισφορές καθιστούν ληξιπρόθεσμες ...

2) σε ότι αφορά το ΚΕΑΟ, ο δικηγόρος μου με πληροφορεί ότι ποτέ δεν θα υποχρεωθώ στα μέτρα του ΚΕΑΟ δηλαδή σε καταρχήν πληρωμή των απαιτούμενων παράνομων ειδοποιητηρίων του ΕΦΚΑ, καθώς με την αναγγελία μέτρων αναγκαστικής είσπραξης εκ μέρους του ΚΕΑΟ για τη περίπτωσή μου θα ασκήσω αίτηση  ΑΝΑΚΟΠΗΣ που έχει την έννοια ασφαλιστικών μέτρων κατά της απόφασης του ΚΕΑΟ και σχεδόν αστραπιαία τα δικαστήρια καταργούν κάθε μέτρο του ΚΕΑΟ μέχρι εκδίκασης της υπόθεσης των παράνομων ειδοποιητηρίων στα δικαστήρια (αφού υπάρχουν νόμοι ξεκάθαροι για το παράνομο των απαιτήσεων).

3) ταυτόχρονα , νομιμοποιούμαι ως πολίτης να ασκήσω μήνυση και αγωγή κατά της διοίκησης του ΕΦΚΑ , καθώς με την παραπομπή των ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ του ο ΕΦΚΑ στο ΚΕΑΟ και με τη δημοσιοποίηση των στοιχείων μου, αποδεδειγμένα με εκβιάζει και με δυσφημεί. Για την διαρκή πιστοποίηση της παρανομίας του ΕΦΚΑ έχω στα χέρια μου όλες τις ηλεκτρονικές αναφορές μου σε όλες τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ που στέλνω με email (θεωρούνται επίσημες επιστολές) για τις οποίες μάλιστα λαμβάνω και επιβεβαιωτικά λήψης από τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, καθώς στα email μου ζητώ επιβεβαίωση λήψης την οποία και λαμβάνω (περιέργως...) από τις υπηρεσίες τους. Θεωρώ πως επειδή στην Ελλάδα κανενός το αυτί του κρατικού μηχανισμού δεν ιδρώνει όταν υποφέρεις από τα σφάλματά τους, θα είναι απαραίτητο να υποβάλω και μήνυση και αγωγή προσωπικά κατά της διοίκησης του ΕΦΚΑ ώστε να γνωρίζουν οι αρμόδιοι ότι θα λογοδοτήσουν για την ΣΥΝΕΧΗ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ της εργασίας τους που με ζημιώνει ΑΔΙΚΑ και ΠΑΡΑΝΟΜΑ με βάση τους νόμους ...

4) δεν αντιλαμβάνομαι τί περιμένει το ΤΣΜΕΔΕ/ΕΦΚΑ  ως διευκρινιστική εγκύκλιο, όπως κάποιος ανέφερε ότι του είπαν ... η υπουργική απόφαση αλλά και ο νόμος που έχω προαναφέρει είναι ξεκάθαροι και ακριβώς εκδόθησαν για τον λόγο αυτό και πρέπει να τα  εφαρμόσουν αλλιώς παρανομούν και μάλιστα κατ' εξακολούθηση σε κάθε νέα ανάρτηση και απαίτηση εισφορών ελεύθερου επαγγελματία. 

5) σε ότι αφορά εκείνα που ανέφερα περί μηνύσεων και αγωγών προσωπικά κατά δημοσίων υπαλλήλων που εμπλέκονται στις υποθέσεις μου φυσικά και τα εννοώ για όσους μόνο εμπλέκονται σε υπόθεσή μου όταν με ζημιώνουν και μάλιστα λόγω αδιαφορίας τους και παράβασης καθήκοντος κατ' εξακολούθηση ενώ συγκεκριμένα τους έχω κοινοποιήσει την υπόθεσή μου και τις νόμιμες ενέργειες τις οποίες αμελούν. Στη συγκεκριμένη περίπτωση φυσικά και υπεύθυνοι για μένα είναι η διοίκηση του ΕΦΚΑ και κατά της διοίκησης του ΕΦΚΑ θα προσφύγω αμέσως τη στιγμή που θα κοινοποιήσουν ως ληξιπρόθεσμες και απαιτητές τις ασφαλιστικές αυτές εισφορές στο ΚΕΑΟ. 

6) σε ότι αφορά το θέμα του ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ, δεν υπάρχει για μένα τέτοιο θέμα, δεν θα περιμένω κανένα συμβούλιο επικρατείας για την αυτονόητη εφαρμογή των νόμων ... ούτε θεωρώ πως είναι αρμόδιο για να εκδικάσει τα αυτονόητα για νόμους που δεν εφαρμόζονται, ούτε μπορώ να περιμένω εμπλοκή του. Για το θέμα του δικηγόρου, ρωτήστε ρε συνάδελφοι κάποιο γνωστό σας δικηγόρο να σας υπερασπιστεί και να ασκήσει τα ένδικα μέσα όταν και εάν αυτό κριθεί αναγκαίο... η υποβολή μήνυσης και αγωγής δεν έχει αρχικά έξοδα μέχρι το στάδιο της εκδίκασης και σκοπός δεν είναι απαραίτητα να φτάσει στο δικαστήριο αλλά να κληθεί σε απολογία από τον εισαγγελέα σε πρώτη φάση ο αρμόδιος κρατικός λειτουργός για παράβαση καθήκοντος και βλαπτικές ενέργειες ...  δυστυχώς στη χώρα αυτή , όπως προείπα , δεν μπορεί ένας κρατικός λειτουργός που πληρώνεται με τους φόρους μου να με ταλαιπωρεί και μάλιστα να με ζημιώνει άδικα και κατ' επανάληψη ... θα πρέπει να λογοδοτήσει για αυτό στη δικαιοσύνη ... αν όλοι σταματήσουμε να είμαστε πρόβατα να ανεχόμαστε τις αυθαιρεσίες του κράτους που αποτελείται από υπαλλήλους, τότε σίγουρα και το δημόσιο θα σοβαρευτεί τόσο σε ατομικό όσο και συλλογικό επίπεδο ... αυτό ήδη συμβαίνει άλλωστε σε πολλές περιπτώσεις που υπεύθυνοι δημόσιοι λειτουργοί βρίσκουν τον μπελά τους για παράβαση καθήκοντος είτε αυτό συμβαίνει εσκεμμένα είτε από αμέλεια... δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά ...   εγώ έτσι το αντιλαμβάνομαι όταν πληρώνω ένα σκασμό φόρους και ασφαλιστικές εισφορές σε ένα κράτος που όχι απλά περικόπτει συνεχώς τις κοινωνικές παροχές που μου παρέχει αλλά μάλιστα ΜΕ ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΧΡΕΩΝΕΙ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ και ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΜΕ ΝΕΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ - ΑΝΗΘΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ...  

ΥΓ επειδή κάποιοι ενδιαφέρονται και με ρωτούν , τις ηλεκτρονικές μου επιστολές κάθε μήνα που αναρτούν νέα ειδοποιητήρια τις στέλνω σε μια σειρά email αρμοδίων υπηρεσιών του ΕΦΚΑ καθώς διαπιστώνω κάθε φορά ότι ο ένας στέλνει την αναφορά μου στον άλλον με κοινοποίηση μάλιστα των ενεργειών τους σε μένα ... τα email είναι :

[email protected]

[email protected] (γενική διεύθυνση εισφορών)

[email protected]

[email protected] (διεύθυνση εισφορών μισθωτών)

[email protected] (διεύθυνση εισφορών μη μισθωτών)

[email protected]

[email protected]

Μη σας φαίνεται καθόλου περίεργο το πλήθος των εμπλεκομένων υπηρεσιών ... από τις κοινοποιήσεις των email μου μεταξύ τους (που μάλιστα έχουν και μένα ως αποδέκτη) για την ευθύνη απάντησης και ενεργειών ,  αντιλαμβάνομαι ότι θεωρούν αρμόδιο το τμήμα εισφορών μη μισθωτών ([email protected]) , την γενική διεύθυνση εισφορών ([email protected]) αλλά και τα επί μέρους τμήματα του τέως τσμεδε ([email protected] και [email protected]) στα οποία επίσης κοινοποιούν ως αρμόδια τα email αυτά ...

Μπορείτε λοιπόν να απευθύνεστε αρμοδίως και με κάθε επισημότητα μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος (νομικά θεωρείται απολύτως ισχυρό ειδικά όταν ζητάτε και λαμβάνετε και  επιβεβαίωση ανάγνωσης λήψης  / return receipt στα email που στέλνετε) 

Edited by isoskelis
Link to comment
Share on other sites

Συναδελφοι καλησπερα

 

Δεν εχω λυσει οριστικα το θεμα μου, για την ακριβεια εχω 2 διακριτα θεματα:

1. Μεχρι καποιο χρονικό διάστημα εντος του 2017 οφειλω οντως εισφορες ελευθερου επαγγελματια, ωστοσο αυτες θα πρεπει να υπολογιστουν βασει του εισοδηματος του 2016 για να τις πληρωσω, μιας και η διαφορα με το 2015 που μου ζητανε ειναι υπερτριπλασια

2. Απο την ημερομηνία προσληψης μου κ μετα θα πρεπει να διαγραφει οποιαδηποτε οφειλη, μιας κ δεν εφαρμόζεται η ελαχιστη εισφορα του αρθρου 39 (ανεξαρτητα απο το αν εχω ανοικτα βιβλια ή αν ασφαλιζομαι βασει οποιασδηποτε ιδιότητας)

 

Προσωρινα, η μοναδικη διαφορα ειναι οτι στο κελι που εμφανιζοταν ενα δυσθεωρατο ποσο ως ληξιπροθεσμη οφειλη εντος του 2017, τωρα δεν εμφανίζεται τιποτα και ολα τα γραμματα ειναι κοκκινα. Τα παντα συνεχιζουν να αναγραφουν "αυταπασχολουμενος"

 

@DiNiko: Δεν τιθεται θεμα bragging, αυτο που εχω καταληξει οτι θα κανω ειναι αν συνεχισει αυτο το πανηγυρι, θα περιμενω τις 50 ημερες απο την ημερομηνια του πρωτοκολλου μου να περασουν για να απευθυνθω στο συνηγορο του πολιτη. Αν δεν βγαλω ακρη και τοτε, θα δοκιμασω με εισαγγελικη παραγγελια και αν κ παλι φαω ακυρο θα περιμενω να μου τα αρπαξει το κεαο και θα κανω μια πολυ ωραια αγωγη. Εθελοντικα να πληρωσω δεν προκειται, αυτα τα σουργελα ζητανε 7 χιλιαρικα ενω στην πραγματικότητα οφείλω κάτω απο 2 (μιλαμε μονο για το 2017).

 

@isoskelis: εισαι ωραιος ρε φιλε!! Thumbs up! Δεν το ήξερα αυτό για την αιτηση ανακοπης στο κεαο...

Edited by [email protected]
Link to comment
Share on other sites

... αν συνεχισει αυτο το πανηγυρι, θα περιμενω τις 50 ημερες απο την ημερομηνια του πρωτοκολλου μου να περασουν για να απευθυνθω στο συνηγορο του πολιτη ...

 

@[email protected]

Κατά τη διάρκεια προφορικής επικοινωνίας με τον "ειδικό επιστήμονα" (από τον Συνήγορο του Πολίτη) που μεσολαβεί για λογαριασμό μου στον ΕΦΚΑ στην δική μου αντίστοιχη υπόθεση, πληροφορήθηκα με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι η δική τους παρέμβαση έχει αποκλειστικά συμβουλευτικό χαρακτήρα και δεν διαθέτουν κανένα απολύτως νομικό εργαλείο προκειμένου να μπορούν να υποχρεώσουν τον ΕΦΚΑ να προβεί σε συμμόρφωση εάν και εφόσον ήθελε διαπιστωθεί οποιαδήποτε παρατυπία.

 

Σκέτη απογοήτευση, μοιάζει αδιέξοδο όπως και να το εξετάσει κανείς ....

 

(Πάντως σε προηγούμενο post #445 έχω περιλάβει σύνδεσμο  του υποδείγματος της αίτησης που υπέβαλα προς τον ΕΦΚΑ χωρίς επιτυχία έως τώρα. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο εκδήλωσα ενδιαφέρον όταν ανέφερες ότι κατάθεσες και εσύ αίτηση και βλέπεις πλέον στο σύστημα ''Δε Βρέθηκαν Ληξιπρόθεσμες Οφειλές'', παρανόησα θεωρώντας βιαστικά ότι στην περίπτωσή σου εξαφανίστηκαν τα εκδοθέντα ειδοποιητήρια πληρωμής. Συγγνώμη αν παρερμήνευσα.)

Edited by DiNiko
Link to comment
Share on other sites

@DiNiko

 

Οχι συναδελφε, δεν εχουν εξαφανιστει τα ειδοποιητηρια μου. Απλα εξαφανίστηκε το απαιτητο ληξιπροθεσμο ποσο της οφειλης. Ειναι κ αυτο μια προοδος. Εχουμε να κανουμε με ντεσπεραντος, κοινως απατεωνες του κοινου ποινικου δικαιου (μιλαω για την κυβερνηση)

 

Οταν λοιπον εχεις να κανεις με ντεσπεραντος, δεν υπαρχει πανακεια, δηλ μια απλη εξυπνη αιτηση που τα λυνει ολα. Σε τετοιες περιπτωσεις απλα η υποθεση χτίζεται. Μια αιτηση σημερα, ενα υβριστικο email μετα απο μια εβδομάδα, μια οχληση απο κανα δικηγορο ξερω γω κλπ, εται ωστε οταν η υπόθεση φτάσει στα δικαστηρια, βγαζεις ενα ιστορικο ντοκουμεντων που δειχνουν οτι τους ελεγες επανειλημμενα να πανε να γαμηθουν βασει των γραπτων που οι ιδιοι ψηφισαν, και αυτοι δεν πηγαν να γαμηθουν, επιδεικτικα και απροκαλυπτα.

 

Προσωπικα θεωρω οτι η υποθεση θα ληξει με το δυσκολο τροπο, τουλαχιστον για την περιπτωση μου που συνεχιζω να διατηρω ανοικτα βιβλια. Για τους υπολοιπους που εχουν κλεισει, ισχυει ο νομος για αποσυνδεση ιδιοτητας με ασφαλεια ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ απο 1.1.2017, οσο μισθωτοι και αν ειναι ακομη, που σημαινει οτι κααααποια στιγμη ολα θα λήξουν αυτοματα.

 

Αυτα, κ μην τρελαίνεσαι. Οπως λενε και οι λοκομοντο: 80s μια γενια που πληρωνει τα χρεη της

Edited by [email protected]
Link to comment
Share on other sites

Εχοντας φύγει από Ελλάδα εδώ και χρ΄όνια, και ε΄χοτνας διαγραφεί από το ΤΣΕΜΕΔΕ (αρχικα είχα απλα το Α1, μετά διαγράφτηκα εντελώς τον Απρίλιο του 2016), διαπιστώνω ότι λαμβάνω και εγώ ειδοποιητηρια από το ΕΦΚΑ.

 

Έστειλα ένα email στο ΤΣΜΕΔΕ, και μετά από ένα διάστημα μου απάντησαν ότι το ζήτημα θα λυθεί, χωρίς εγώ να χρειάζεται να κάνω τίποτα.

 

Επειδή θα κατέβω Ελλάδα σε 2 εβδομάδες για ένα άλλο θέμα που έχω, αξίζει λέτε να πάω και στο ΤΣΜΕΔΕ; Αν ναι, μπορώ κάπως να τους πιέσω, ή/και να καταθέσω κάποια επιπρόσθετη επίσημη αίτηση για να μην λαμβάνω αυτά τα ειδοποιητήρια;

 

Ευχαριστώ

 

Συνάδελφοι, έχοντας φύγει στο εξωτερικό εδώ και 3 χρόνια, δεν έχω μεγάλη επαφή με την κατάσταση. Και ούτε έχω την δυνατότητα να πάω σε γραφεία, κτλ. Όπως γράφω και στο αρχικό μου ποστ, για τα 2 πρώτα χρόνια, από το καλοκαίρι του 2014, μέχρι το 2016, είχα πάρει το Α1 (απαλλαγή, όχι διαγραφή), και εννοείται βέβαια ότι είχα μεταφερθεί και στην εφορία κατοίκων εξωτερικού.

 

Το 2016, έκανα πλήρη διαγραφή από το ΤΣΜΕΔΕ.

 

Προφανώς επειδή μέχρι τότε ήμουν στα μητρώα τους, έστω και με απαλλαγή με το Α1, λαμβάνω και εγώ αυτά τα ειδοποιητήρια του ΕΦΚΑ.

 

Σε μια εβδομάδα θα βρεθώ Ελλάδα, μετά από καιρό. Και αντί να δω αγαπημένα πρόσωπα, κτλ, θα τρέξω στα γραφεία τους. Επειδή δεν έχω χρόνο, και δε θέλω να αηδιάσω στις διακοπές μου με τα αίσχη τους, θα ήθελα να σας ζητήσω μια χάρη. Βρήκα λίγες σελίδες πχ ένα ποστ ενός συναδέλφου, που έδωσε μέχρι και υπόδειγμα αίτησης που κατέθεσε, για να είναι κάπως πιο καλυμμένος νομικά. Θα ήθελα να μου πείτε που στέλνω αυτή την αίτηση; Υπάρχουν κάποια emails; Αν ναι, ποια είναι;

 

Επίσης, σε ποια γραφεία πρέπει να πάω για να καταθέσω αυτοπροσώπως αίτηση; Στο ΤΣΜΕΔΕ ή στο ΕΦΚΑ; Αν πρέπει να πάω αυτοπροσώπως, τι να ζητήσω ακριβώς; Η επόμενη εβδομάδα θα είναι η μοναδική μου ευκαιρία να ασχοληθώ από κοντά με το ζήτημα, γιατί μετά θα ξαναφύγω για το εξωτερικό, και άντε να δούμε πότε θα ξανάρθω. Αν μπορείτε λοιπόν να με κατατοπίσετε λίγο παραπάνω, θα το εκτιμούσα.

 

Ευχαριστώ, και συγνώμη αν σας βάζω σε κόπο, ή ρωτάω πράγματα που ίως να είναι γνωστά ή έχουν ήδη απαντηθεί παλιότερα, κτλ

 

Και οι δικές μου κινήσεις είχαν παρόμοιο περιεχόμενο πάνω - κάτω με όσα περιγράφει ο kdimakis.

 

Αρχικά αίτηση μέσω email προς ΕΦΚΑ στο οποίο απάντησαν:

"Με την υποβολή της ΑΠΔ του Δημοσίου για όλους τους ασφαλισμένους (αναμένεται η εγκύκλιος

ΕΦΚΑ) θα ενημερωθεί το μητρώο του ΕΦΚΑ και από το τ.ΤΣΜΕΔΕ και θα γίνουν οι απαραίτητες

διορθώσεις. αναμένεται εγκύκλιος ΕΦΚΑ για την παράλληλη ασφάλιση (ισχύει ωστόσο ότι για

την ελεύθερη δραστηριότητα θα καταβληθούν εισφορές αν υπάρχουν εισοδήματα από ελεύθερη

δραστηριότητα, εφόσον το πλαφόν συμπληρώνεται από τη μισθωτή δραστηριότητα)"

 

Επανήλθα άμεσα ρωτώντας τους τα εξής:

α) Πότε προβλέπεται να συμβεί αυτό;

β) Αν οι διορθώσεις θα έχουν αναδρομικό χαρακτήρα και ισχύ (από 1-1-2017) - [Σημ: Τότε ακόμη δεν είχε ψηφιστεί ο ν.4448/2017]

γ) Αν θα υπάρξει μέριμνα για την ταυτόχρονη διαγραφή προστίμων και προσαυξήσεων με τα οποία θα έχουν επιβαρυνθεί εν τω μεταξύ οι εισφορές που καταλογίστηκαν εσφαλμένα αρχικώς και κατέστησαν εν τω μεταξύ ληξιπρόθεσμες

 

Απάντηση: ΚΑΜΙΑ!

 

Μετά την άπρακτη πάροδο χρόνου μεγαλύτερου από δίμηνο, ζήτησα τη συνδρομή του Συνηγόρου του Πολίτη ο οποίος απευθύνθηκε συνοψίζοντας την υπόθεση προς τον ΕΦΚΑ δίχως να έχει υπάρξει οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη μέχρι στιγμής (καμία απάντηση, επικοινωνία κλπ.)

 

Δεδομένων των όσων μεσολάβησαν έκτοτε (έκδοση εγκυκλίου Φ.10043/19893/606/30-5-2017 Υπ. Εργασίας, ν.4448/2017 κ.ο.κ.) και φοβούμενος ότι εν όψει του τέλους του έτους πλέον μάλλον οδεύουμε προς καταστάσεις όπως αυτές που ανέφερα στο προηγούμενο post (#441 : σχετικά με τη διαβίβαση στο ΚΕΑΟ), υπέβαλα εκ νέου αίτηση προς τον ΕΦΚΑ ζητώντας πλέον και τυπικά να πρωτοκοληθεί.

(Η αίτηση για ενημέρωση όποιου συναδέλφου ενδιαφέρεται, ελπίζοντας να φανεί ενδεχομένως σε κάποιους χρήσιμη:

https://www.dropbox.com/s/nduguehbaaxov8g/%CE%A5%CE%A0%CE%9F%CE%94%CE%95%CE%99%CE%93%CE%9C%CE%91%20%CE%91%CE%99%CE%A4%CE%97%CE%A3%CE%97%CE%A3%20%CE%A0%CE%A1%CE%9F%CE%A3%20%CE%95%CE%A6%CE%9A%CE%91.pdf?dl=0).

 

Με ενημέρωσαν με μια απλή απάντηση ότι:

"το αίτημά προωθήθηκε στο τ. ασφαλιστικό σας ταμείο απ όπου θα λάβετε το σχετικό πρωτόκολλο"

 

Από τότε επικρατεί και πάλι "σιγή ασυρμάτου..." , όπως φυσικά καταλαβαίνετε δεν έκαναν την παραμικρή ενέργεια προκειμένου να διορθωθεί οτιδήποτε παρά συνεχίζουν απτόητοι να εκδίδουν νέα ειδοποιητήρια πληρωμής!

 

Και οι δικές μου κινήσεις είχαν παρόμοιο περιεχόμενο πάνω - κάτω με όσα περιγράφει ο kdimakis.

 

Αρχικά αίτηση μέσω email προς ΕΦΚΑ στο οποίο απάντησαν:

"Με την υποβολή της ΑΠΔ του Δημοσίου για όλους τους ασφαλισμένους (αναμένεται η εγκύκλιος

ΕΦΚΑ) θα ενημερωθεί το μητρώο του ΕΦΚΑ και από το τ.ΤΣΜΕΔΕ και θα γίνουν οι απαραίτητες

διορθώσεις. αναμένεται εγκύκλιος ΕΦΚΑ για την παράλληλη ασφάλιση (ισχύει ωστόσο ότι για

την ελεύθερη δραστηριότητα θα καταβληθούν εισφορές αν υπάρχουν εισοδήματα από ελεύθερη

δραστηριότητα, εφόσον το πλαφόν συμπληρώνεται από τη μισθωτή δραστηριότητα)"

 

Επανήλθα άμεσα ρωτώντας τους τα εξής:

α) Πότε προβλέπεται να συμβεί αυτό;

β) Αν οι διορθώσεις θα έχουν αναδρομικό χαρακτήρα και ισχύ (από 1-1-2017) - [Σημ: Τότε ακόμη δεν είχε ψηφιστεί ο ν.4448/2017]

γ) Αν θα υπάρξει μέριμνα για την ταυτόχρονη διαγραφή προστίμων και προσαυξήσεων με τα οποία θα έχουν επιβαρυνθεί εν τω μεταξύ οι εισφορές που καταλογίστηκαν εσφαλμένα αρχικώς και κατέστησαν εν τω μεταξύ ληξιπρόθεσμες

 

Απάντηση: ΚΑΜΙΑ!

 

Μετά την άπρακτη πάροδο χρόνου μεγαλύτερου από δίμηνο, ζήτησα τη συνδρομή του Συνηγόρου του Πολίτη ο οποίος απευθύνθηκε συνοψίζοντας την υπόθεση προς τον ΕΦΚΑ δίχως να έχει υπάρξει οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη μέχρι στιγμής (καμία απάντηση, επικοινωνία κλπ.)

 

Δεδομένων των όσων μεσολάβησαν έκτοτε (έκδοση εγκυκλίου Φ.10043/19893/606/30-5-2017 Υπ. Εργασίας, ν.4448/2017 κ.ο.κ.) και φοβούμενος ότι εν όψει του τέλους του έτους πλέον μάλλον οδεύουμε προς καταστάσεις όπως αυτές που ανέφερα στο προηγούμενο post (#441 : σχετικά με τη διαβίβαση στο ΚΕΑΟ), υπέβαλα εκ νέου αίτηση προς τον ΕΦΚΑ ζητώντας πλέον και τυπικά να πρωτοκοληθεί.

(Η αίτηση για ενημέρωση όποιου συναδέλφου ενδιαφέρεται, ελπίζοντας να φανεί ενδεχομένως σε κάποιους χρήσιμη:

https://www.dropbox.com/s/nduguehbaaxov8g/%CE%A5%CE%A0%CE%9F%CE%94%CE%95%CE%99%CE%93%CE%9C%CE%91%20%CE%91%CE%99%CE%A4%CE%97%CE%A3%CE%97%CE%A3%20%CE%A0%CE%A1%CE%9F%CE%A3%20%CE%95%CE%A6%CE%9A%CE%91.pdf?dl=0).

 

Με ενημέρωσαν με μια απλή απάντηση ότι:

"το αίτημά προωθήθηκε στο τ. ασφαλιστικό σας ταμείο απ όπου θα λάβετε το σχετικό πρωτόκολλο"

 

Από τότε επικρατεί και πάλι "σιγή ασυρμάτου..." , όπως φυσικά καταλαβαίνετε δεν έκαναν την παραμικρή ενέργεια προκειμένου να διορθωθεί οτιδήποτε παρά συνεχίζουν απτόητοι να εκδίδουν νέα ειδοποιητήρια πληρωμής!

 
Link to comment
Share on other sites

....

Θα ήθελα να μου πείτε που στέλνω αυτή την αίτηση; Υπάρχουν κάποια emails; Αν ναι, ποια είναι;

 

Επίσης, σε ποια γραφεία πρέπει να πάω για να καταθέσω αυτοπροσώπως αίτηση; Στο ΤΣΜΕΔΕ ή στο ΕΦΚΑ; Αν πρέπει να πάω αυτοπροσώπως, τι να ζητήσω ακριβώς;

....

@feygatos

 

Συνάδελφε δες το post #482 που δημοσίευσε ο @isoskelis

Link to comment
Share on other sites

Να καταθέσω και εγώ το δικό μου πρόβλημα : από 01.01.2017 μέχρι και 20.07.2017 είχα διακόψει δραστηριότητα. Τη διακοπή εννοείται ότι την είχα πρωτοκολλήσει το πρώην ΤΣΜΕΔΕ (μετά από πολλούς τσακωμούς, γιατί το πρωτόκολλο προσπαθούσε να με αποτρέψει να την πρωτοκολλήσω - άγνωστο το γιατί).

Εν συνεχεία και επειδή δεν είχε διευκρινιστεί τι ακριβώς θα γίνει, πλήρωσα κανονικά τις εισφορές μου (Ιανουαρίου έως και Ιουλίου). Με το που βγήκε η απόφαση για αναδρομική ισχύ από 01.01.2017 του συμψηφισμού, σταμάτησα να πληρώνω, ενώ στο μεταξύ έκανα επανέναρξη.

Το πρόβλημά μου τώρα είναι ότι χρειάζομαι ενημερότητα και εικάζω ότι πηγαίνοντας στο πρώην ΤΣΜΕΔΕ, θα μου ζητήσουν την εξόφληση των "απαιτητών" που έχουν προκύψει για το μεσοδιάστημα Ιουλίου - Οκτωβρίου (μιας και ο συμψηφισμός έχει μείνει στα χαρτιά μέχρι στιγμής).

Κάποιος που έχει ανάλογη εμπειρία με το θέμα;

 

Ευχαριστώ.

Edited by Directionless
Link to comment
Share on other sites

Να τί μου απάντησαν και μένα στα e-mail που έστειλα (τις διευθύνσεις τις ανέφερε ο φίλος isoskelis στο τελευταίο post του).

Σε γενικές γραμμές "ΘΑ...ΘΑ...ΘΑ.."!

 

"Ευχαριστούμε που επικοινωνήσατε με τον ΕΦΚΑ. Σε απάντηση του μηνύματός σας, σας γνωρίζουμε ότι:

 

Εφόσον έχουν κατατεθεί τα απαραίτητα δικαιολογητικά στις δομές του πρώην ασφαλιστικού σας φορέα, η περιφερειακή υπηρεσία του ΕΦΚΑ θα μεριμνήσει για τη τροποποίηση της ατομικής σας μερίδας στο γενικό μητρώο ΕΦΚΑ στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Μόλις ολοκληρωθούν οι μεταβολές θα μπορείτε να τις επιβεβαιώσετε μέσω της ιστοσελίδας μας.

 

Tο μητρώο του ΕΦΚΑ, ενημερώνεται συνέχεια με τις υποβληθείσες  ΑΠΔ από τους διαχειριστές του πληροφοριακού συστήματος,  καθώς και  με τα αρχεία των τέως ασφαλιστικών ταμείων και γίνονται συνεχώς διορθώσεις.

Τα ποσά των ειδοποιητηρίων θα αντιμετωπιστούν συμψηφιστικά , με έλεγχο και εκκαθάριση απαιτητών και καταβληθεισών εισφορών. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία διασύνδεσης των ηλεκτρονικών συστημάτων ΑΑΔΕ και ΕΦΚΑ, θα δοθούν ηλεκτρονικά από την ΑΑΔΕ τα εκκαθαρισμένα εισοδήματα του 2016 στον ΕΦΚΑ ώστε μετά τους αντίστοιχους συμψηφισμούς /ακυρώσεις να οριστικοποιηθεί η εισφορά για το 2017."

 

Στείλτε e-mail όσοι μπορείτε να σφιχτούν λίγο, τα ίδια λένε από Φλεβάρη και έφτασε Νοέμβρης, με ότι αυτό συνεπάγεται!Νισάφι πια!

Link to comment
Share on other sites

@feygatos

 

Συνάδελφε δες το post #482 που δημοσίευσε ο @isoskelis

Ευχαριστώ,

Έστειλα ένα email σε όλες αυτές τις διευθύνσεις, ώστε να υπάρχει έστω. Βέβαια, έλαβα πίσω ένα αυτόματο μήνυμα λάθος από το email [email protected], ίσως αυτό το email να μην λειτουργεί (?), αλλά τέλος πάντων.

 

Θα ήθελα να κάνω κι μια πρόταση: Επειδή προφανώς το ζήτημα αυτό ενδιαφέρει αρκετό κόσμο, καλό θα ήταν να υπήρχε ένα sticky thread/post, με οδηγίες για το πού να στείλει ο καθένας ένα email, σε ποιες διευθύνσεις δηλαδή, και το τι να λέει στο email αυτό.

 

Νομίζω ότι θα βοηθούσε.

 

Ευχαριστω και πάλι

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.