Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επισκευή στεγανοποίησης κοινόχρηστης ταράτσας


myriam

Recommended Posts

Γεια σας,

 

Είχα δυσάρεστες εξελίξεις στο θέμα που συζητάμε και παρακαλώ για τη συμβουλή σας. Δεν θέλω να μπλέξω στα δικαστήρια χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο...

 

Ο διαχειριστής-"δικηγόρος" έστειλε χθες την κάτωθι επιστολή σε όλους τους συνιδιοκτήτες (26). Την παραθέτω για την κρίση σας:

 
<<Feb 21 at 6:53 PM
Αγαπητοί συνιδιοκτήτες,
Θέλω να σας ενημερώσω πως ως διαχειριστής δεν είμαι σε θέση να εκπληρώσω τα καθήκοντα μου. 
Οι λόγοι είναι οι κάτωθι:
α. ....
β. Υπάρχει έντονη νομική αμφιβολία κατά πόσο είναι νόμιμη η επέμβαση στην ταράτσα και αναφορικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της (δηλαδή εαν είναι κοινόχρηστη ή ξεχωριστή οριζόντια ιδιοκτησία). 
γ. ...
Επειδή το θέμα της ταράτσας είναι σημαντικό και υπάρχουν έντονες διαφωνίες ως προς αυτό, θεωρώ πως πρέπει να συζητηθεί το θέμα επακρώς, τεκμηριωμένα και  με ηρεμία. Γιατί το νόημα είναι ότι γίνει να γίνει για το καλό όλων και όχι για να περάσουμε τα επόμενα χρόνια μας στα δικαστήρια για αυτό. Να θυμίσω, πως και σε προηγούμενη επικοινωνία είχα αναφερθεί στο γεγονός πως έχω ρωτήσει πολλούς διαφορετικούς δικηγόρους για το θέμα της ιδιοκτησίας και οι απόψεις διίστανται κατά περίπου ποσοστό 50% - 50%. 
Για το λόγο αυτό, προτείνω η γενική συνέλευση να γίνει την Κυριακή 19 Μαρτίου, για να έχουμε όλοι το χρόνο να λάβουμε όποια συμβουλή θεωρούμε απαραίτητη, να εξετάσουμε τον κανονισμό της πολυκατοικίας και να είμαστε σε θέση να συζητήσουμε αποτελεσματικά για το τι πρέπει να γίνει....
Επισυνάπτω τον κανονισμό της πολυκατοικίας για όποιον δεν τον έχει. Οι σχετικές σελίδες με την ταράτσα είναι:
Σελίδα 23 παράγραφος Ε - Δώμα:
"Το υπερθεν του τρίτου (Γ) υπερ το ισόγειον ορόφου Δωμα της πολυκατοικίας θα περιλαμβάνει 1. Τους εξης κοινόχρηστους χώρους α) το πλατύσκαλον του δώματος β) το αντίστοιχο τμήμα και την καλυψη του κλιμακοστασίου και γ) το αντίστοιχον τμήμα και την κάλυψη του φρέατος του αναβατήρου."
2) την Δ-1 χωριστή ιδιοκτησία (διαμέρισμα).
3) (σελίδα 24):  "την υπο στοιχεία Δ-2 χωριστην ιδιοκτησια συνιστομένην στο δικαίωμα υψουν επι του τμήματος του ακαλύπτου δώματος" 
Επισης, το Δ-2 έχει ποσοστό 64/1000 επι του οικοπέδου.
"Μέχρι της οικοδόμησης κτισμάτων επι της επιφανειας του δώματος εφ´ης οι ιδιοκτήτες της ξεχωριστης ιδιοκτησίας Δ-2 έχουν δικαίωμα υψούν οι ιδιοκτήτες της πολυκατοικίας θα δύνανται να κανουν χρήση της επιφανειας τουτης δια το απλωμα των ρούχων και τοποθετηση κοινης κεραιας τηλεορασης. Η τοιαυτη χρηση νοειται αιτία χρησιδανείου."
Περαιτέρω, στη σελίδα 33 που αναφερονται τα διαμερίσματα (ιδιοκτησίες):
28) "Η υπό στοιχεία Δ-2 ξεχωριστή ιδιοκτησία ανήκει κατα 50% σε μια εταιρεία Ανωνυμος Ξενοδοχειακή Κτηματική και Τουριστική Εταιρεία ...  και κατα 25% σε ... και 25% σε ...."
Σας παρακαλώ για την προσοχή σας στο πιο πάνω θέμα, καθότι ενδέχεται να έχει σοβαρές νομικές επιπτώσεις. 
Με εκτίμηση,
......>>
Edited by myriam
Link to comment
Share on other sites

ωραια....

 

- δεν λεει οτι η ταρατσα ειναι κοινοχρηστη,  αρα πληρωνει ο αερας

 

- βεβαια λεει οτι εχετε δικαιωμα χρησης της ταρατσας...αρα δεν πληρωνει ο αερας

 

και

- δεν λεει οτι εχει την αποκλειστικη χρηση ο αερας.

 

 

Στην πραξη

θα κανετε την μονωση που ειναι "αμεσου αναγκης" με δικα σας χρηματα

 

κι ας κανει δικαστηριο ο διαχειριστης  κατα των ιδιοκτητων του αερα

διεκδικωντας  οσα νομιμως  δικαιουται...

  Και ας αποφασισουν τα δικαστηρια για ολα τα παραπανω.

 

καλη συνεχεια

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Προσπαθώντας να βγάλω συμπέρασμα από τον "αέρα" του παραλογισμού, κοντεύω ν' αρχίσω να παραμιλάω...

Το "καλή συνέχεια" είναι η καλύτερη ευχή που χρειάζομαι...

 Ευχαριστώ Dimitris

 
Link to comment
Share on other sites

Ακόμα και στην περίπτωση αποκλειστικής χρήσης πάντως το κόστος επιμερίζεται ισομερώς μεταξύ του χρήστη και των διαμερισμάτων κατ' αναλογία χιλιοστών εκτός αν η φθορά οφείλεται αποκλειστικά στην χρήση (γδαρσίματα από καρέκλες κτλ). Αν δεν υπήρχε η αναφορά σε χρησιδάνειο, που υπονοεί πως ο κατέχων το δικαίωμα υψούν έχει και την χρήση και την παραχωρεί, θα έλεγα πως καλύπτεσαι απολύτως από το αναφερόμενο σκεπτικό στο http://www.ethnos.gr/koinonia/arthro/koinoxristes_oi_taratses-1716632/ για να ζητήσεις επιμερισμό. Πάντως αν δεν υπάρχει συνεννόηση και ο διαχειριστής επιμείνει στις "αμφιβολίες" αναγκαστικά επισκευάζεις εσύ που έχεις την ζημιά και σε καίει και μετά ζητάς δικαστικά τον επιμερισμό της δαπάνης, οπότε αποφασίζει το δικαστήριο.

Link to comment
Share on other sites

Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ inaris. Πολύ χρήσιμο το άρθρο που μου έστειλες. Θα το στείλω στο διαχειριστή-"δικηγόρο" μπας και διαλυθούν οι "αμφιβολίες" του.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.