Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Router ZTE ZXHN H108L και Wake on Lan


panos-vicious

Recommended Posts

Καλησπέρα.

Πρόσφατα αντικατέστησα το παλιό μου router (Vigor 2700VG) με αυτό που μου είχε δώσει ο πάροχος της σύνδεσης (Wind), ένα ZTE ZXHN H108L. Θέλω να μάθω πως μπορώ να κάνω χρήση του wake on lan με αυτό το router, έχοντας ήδη από παλιά έναν λογαριασμό host dynamic DNS από το no-ip.com. Στο παλιό router ήξερα πως γίνεται και είχε μια λογική ακολουθία βημάτων.

Για το ZTE δεν βρήκα κάποιον σχετικό οδηγό κι όσο για την Wind σιγά μην και ήξεραν.

Αν γνωρίζει κάποιος και θέλει, ας βοηθήσει.

Ευχαριστώ.

Edited by panos-vicious
Link to comment
Share on other sites

Δεν υποστηρίζουν όλα τα pc αξιόπιστα wake on lan (βασικά μόνο τα business , αλλα αυτό ειναι άλλη κουβεντα) . Αλλά αμα δεν έχεις αλλάξει pc και παλιά δούλευε δοκίμασε να κάνεις port forward στο νεο router τις θύρες που έχεις σετάρει για wake on lan (default 7 και 9 ) μετά ενεργοποίησε magic packets στην κάρτα LAN (κάπου στα properties της κάρτας είναι).Επίσης πρέπει να τσεκάρεις οτι μπορεί η κάρτα να βγάζει τo PC από sleep mode  (στα power options της κάρτας είναι αυτό).

Για να δεις αν δουλευει δοκίμασε αυτο το πρόγραμμα: https://sourceforge.net/projects/aquilawol/ ειναι κορυφαιο και free.

 

edit στο pc βαλε static και κανε port forward σε αυτή , κοιτα μονο αν εχεις dhcp να μην μπορει να πάρει την ίδια διευθυνση (βάλε μiκρότερο pool)

ολα αυτα σε win7 για τα καινούρια δεν ξέρω.

Edited by skidoo23
Link to comment
Share on other sites

Όσα λες δούλευαν με το παλιό router. Το πρόβλημα με το ZTE βασικά είναι το ότι δεν βρίσκω επιλογή για να κάνω bin τις MAC των υπολογιστών του δικτύου μου με τις IP.

Προς ώρας ξαναγύρισα στο Vigor -που το είχα σετάρει για αυτή τη δουλειά- με όσα προβλήματα έχει λόγω παλαιότητας κι αν βρω κάνα περίσσιο φράγκο παίρνω ένα νεότερο μοντελάκι της DrayTek ξανά.

Το ΖΤΕ είναι σκέτη κινεζιά, ούτε support δεν βρίσκω. Φτηνιάρικες λύσεις των παρόχων γμτ.

 

Ευχαριστώ για την εφαρμογή.

Edited by panos-vicious
Link to comment
Share on other sites

Οπως τα λές , φταίει το zte...

Κοιτα μήπως υποστηρίζει bridge mode  (η βάλτο σε dmz) και κανεις την δουλεία σου με το vigor.

Μπορείς ετσι και να την γλιτώσεις μόνο με κανά καλούτσικο router (mikrotik πχ) και να κάνεις και πιο πολλά από οτι το ενα καινούριο vigor...

Link to comment
Share on other sites

Συνήθως οι πάροχοι σου δίνουν router με δικό τους firmware ή χωρίς κωδικούς admin, με πρόσβαση για όλες τις λειτουργίες.
(λογικά απο το Vigor θα ξέρεις. Έβρισκες της Altec με 20€ και το έκανες original Draytek)

Αν δε βρεις firmware της ZTE, δες τον οδηγό ξεκλειδώματος των admin κωδικών και δοκίμασε μήπως μπορείς να κάνεις δουλειά μέσω telnet.

arp xx.xx.xx.xx yyyy.yyyy.yyyy.yyyy arpa (x = IP y = MAC)
Edited by Gousgounis
Link to comment
Share on other sites

Σ' ευχαριστώ φίλε.

Firmaware για το router βρήκα από εδώ, αλλά upgrade μπας και έχει εκεί ρυθμίσεις δεν έγινε. Ακόμα και τώρα μου βγάζει το μήνυμα (όχι σε ξεχωριστή οθόνη) , "It might take several minutes, don't power off it during upgrading. Device will restart after the upgrade".

Δοκίμασα και από τις οδηγίες που παραθέτεις αλλά δεν βρίσκω το σωστό password. Το user name το βρήκα (Superw). Αν βγάζεις άκρη από την φωτο που ανεβάζω...

Αλλά και πάλι, αν το ξεκλειδώσω (από telnet δεν κατέχω και φοβάμαι πως θα τα κάνω μαντάρα αν προσπαθήσω ) δεν ξέρω αν θα έχει τη δυνατότητα bind ip to mac. Βλέπω πως στη γραμμή που παραθέτεις κάτι τέτοιο μάλλον γίνεται, αλλά που είναι αυτή η εντολή-ρύθμιση;

 

Το βασικό πρόβλημα με το παλιό μου ρούτερ είναι ότι δυο ως τρεις φορές τη μέρα διακόπτει. Επανέρχεται αλλά είναι εκνευριστικό.

post-22627-0-13114200-1488464226.jpg

Edited by panos-vicious
Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω το συγκεκριμένο router για να σε βοηθήσω περισσότερο, αλλά απ' ότι κατάλαβα στον οδηγό μάλλον θα πρέπει να επιλέξεις το κείμενο για να φανεί.

 

Η διαδικασία με το telnet δεν είναι τίποτα το πολύπλοκο ή το επικίνδυνο.

Συνήθως το χρησιμοποιούμε για να αλλάξουμε το SNR όταν δεν υπάρχει τέτοια επιλογή στο μενού.

adslctl configure –snr 50
ή
adsl configure -snr 50

για να πέσει στο 50%

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.