Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ερώτηση για την εγγραφή στο ΗΜΑ


tonyd

Recommended Posts

Για την εγγραφή στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων, αρχικά γίνεται η Εγγραφή της Επιχείρησης/Οργανισμού και στη συνέχεια γίνεται η Καταχώρηση της Εγκατάστασης που παράγει τα απόβλητα και ανήκει στην εκάστοτε Επιχείρηση/Οργανισμό.

 

Για την Εγγραφή της Επιχείρησης/Οργανισμού απαιτείται Επωνυμία, ΑΦΜ, κλπ.

Για τα στοιχεία της Εγκατάστασης επιλέγεται η Επιχείρηση/ Οργανισμός και στη συνέχεια η Επωνυμία (προφανώς της Εγκατάστασης).

Μήπως γνωριζει κάποιος τι γίνεται αν η επωνυμία της εγκατάστασης είναι ίδια με την επωνυμία του οργανισμού?

Το σίγουρο είναι ότι δεν δέχεται το σύστημα την ίδια περιγραφή (το λένε και οι οδηγίες) άρα τι συμπληρώνουμε?

 

πχ, ένα μηχανουργείο (σαπουνέλαια, γρέζια κλπ) κάνει την αρχική εγγραφή με την επωνυμία ΜΗΧΑΝΙΚΗ και στη συνέχεια που θέλει να κάνει την καταχώρηση της εγκατάστασης, επιλέγει στα στοιχεία εγκατάστασης ΜΗΧΑΝΙΚΗ αλλά την επωνυμία δεν μπορεί να την καταχωρήσει πάλι με το ίδιο όνομα ΜΗΧΑΝΙΚΗ αφού δεν το δέχεται το σύστημα.

Μήπως χάνω κάτι? Τι περιγραφή πρέπει να δοθεί?

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 59
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλημέρα,

 

μπορείς να δηλώσεις την εγκατάσταση ως "Μηχανουργείο_Μηχανικής" ή κάτι παρόμοιο ή ακόμα και να βάλει αριθμητικά αν η ΜΗΧΑΝΙΚΗ έχει περισσότερα από ένα μηχανουργεία. Εγώ τουλάχιστον έτσι χειρίζομαι τις εγκαταστάσεις.

 

Χαιρετώ

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση.

 

Έπιασα τελικά γραμμή στο τηλεφωνικό κέντρο και μου είπαν ότι στο πεδίο 'Επωνυμία' όταν κάνεις την της καταχώρηση εγκατάστασης, αλλάζεις κατάντι την 'Επωνυμία΄ που έχεις βάλει στο αντίστοιχο πεδίο κατά την καταχώρηση της επιχείρησης.

Οπότε στο αρχικό παράδειγμα, εαν έχεις βάλει 'ΜΗΧΑΝΙΚΗ' στην καταχώρηση της επιχείρησης, στην καταχώρηση της εγκατάστασης μπορείς να βάλεις 'ΜΗΧΑΝΙΚΗ - Μηχανουργείο'.

Προφανώς αν έχεις περισσότερες εγκαταστάσεις (πχ. δύο) μπορείς να βάλεις: 'ΜΗΧΑΝΙΚΗ - Μηχανουργείο_1' και 'ΜΗΧΑΝΙΚΗ - Μηχανουργείο_2'.

 

Στη συνέχεια πηγαίνεις και κάνεις σύνδεση της επιχείρησης και της εγκατάστασης. Η εφαρμογή για την ετήσια έκθεση θα ανοίξει σε περίπου 20 ημέρες.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

 

αφού έπιασες γραμμή στο "helpdesk", δεν παίζει και κανένα Τζόκερ αύριο  :smile: ;

 

Συνεπώς, πάνω κάτω σωστά το προχωράω και εγώ, οπότε φαίνεται να μην υπάρχει πρόβλημα. Ελπίζω η δυνατότητα προσθαφαίρεσης κωδικών ΕΚΑ να παραμείνει και μετά από τις 28/2, κάτι που θεωρώ λογικό. Έκανες (ή κάποιος άλλος) κάποια σχετική ερώτηση;

 

Χαιρετώ.

Link to comment
Share on other sites

Απ' ότι έχω καταλάβει η προσθαφαίρεση ΕΚΑ θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 31/5 που είναι και η καταληκτική ημ/νια για την Ετήσια Έκθεση.

Επίσης έβγαλαν ανακοίνωση: 'Η διαδικασία εγγραφής και καταχώρισης θα είναι διαθέσιμη και μετά το πέρας της 28ης Φεβρουαρίου 2017.'

 

Όσον αφορά τους ΕΚΑ, θα υπάρξει σίγουρα μπέρδεμα. Το καλύτερο θεωρώ είναι να έρθεις σε συνεννόηση με τους συλλέκτεςσου και να δηλώσετε τον ίδιο ΕΚΑ (αν δεν τους έχεις στην άδειά σου) και τις ίδιες ποσότητες.

 

Φιλικά

Link to comment
Share on other sites

Το μητρώο εννοείται πως πρέπει να παραμείνει ανοικτό 365 μέρες το χρόνο γιατι πρέπει να εγγράφονται νέες επιχειρήσεις ή να τροποποιούνται παλιές. Άρα η δυνατότητα προσθαφαίρεσης κωδικών δεν μπορεί να "κλειδώσει" αφού κάποιος μπορεί να τροποποιήσει την άδειά του για περισσότερους ΕΚΑ ή μια επιχείρηση μπορεί να τροποποιήσει την παραγωγική της διαδικασία και να αλλάξει την παραγωγή αποβλήτων.

 

 

Πάντως αν κάτσει κάποιος να διασταυρώσει κωδικούς ΕΚΑ με τους παραγωγούς, τους συλλέκτες, τους αποθηκάριους κτλ έχει να πέσει το γέλιο της αρκούδας

 

 

Link to comment
Share on other sites

Εγγραφή επιχείρησης και εγκατάστασης πάνε μαζί.

Επομένως και τα δυο θα είναι ακόμη ανοικτά και μετά τις 28 Φεβρουαρίου αλλά το πόσο άγνωστο. Λογικά θα βγάλουν και άλλη ανακοίνωση.

Link to comment
Share on other sites

Ειλικρινά υπάρχει κανείς που να έχει καταφέρει να μιλήσει με το help desk; Ή μιλάει ο τύπος από το πρωι στις 7 ή το έχει κατεβασμένο και πίνει τον καφέ του. Έχω πάρει πάνω από 100 φορές είναι αδύνατο να μιλήσω.

 

Γενικώς όπως τα πάντα στην Ελλάδα η κατάσταση για γέλια. Το μητρώο δύσχρηστο, τραγικό (πρέπει να φτιάχνεις 100 λογαριασμούς με διαφορετικά usernames και passwords) οι οδηγίες χρήσης ασαφείς, δεν υπάρχει δυνατότητα copy paste των κωδικών από πίνακα σε πίνακα, πρέπει να κάθεσαι να πληκτρολογείς ενώ θα μπορούσες κάλιστα να τικάρεις από έτοιμο πίνακα (σκέψου έναν που έχει 10 άδειες με 100 κωδικούς), γελοιότητες τύπου "επωνυμία κατατί διαφορετική από την ονομασία φορέα", με ένα λάθος κατά την υποβολή σβήνει τα αρχεία που έχεις ήδη υποβάλλει, ασάφειες τύπου "παραλαβή αποβλήτων" και "αποθήκευση αποβλήτων" .  

 

Και ένα help desk που ουσιαστικά έχεις φάει την μισή ημέρα σου να ακούς τον ήχο του κατειλλημμένου.

 

Οιμέ τι έχει να γίνει με τις ετήσιες εκθέσεις, ούτε θέλω να το σκέφτομαι

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.