Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Εμβαδομέτρηση Κ.Χ. και κλιμακοστασίου


johnjohn1

Recommended Posts

7 λεπτά πριν, anavatis said:

καλησπέρα. 

σε οικοδομή κατοικίας εκτός σχεδίου τακτοποίηθηκε στο δώμα απόληξη κλιμακοστασίου 10τ.μ. με αναλυτικό και αυθαίρετη κατασκευή 30τ.μ. κατοικία με κύρια χρήση. 

στο Ε9 δηλώνεται 10τ.μ. ΒΧ και 30τ.μ. ΚΧ?

Όχι , διόρθωση της δήλωσης με ΥΔ κλπ. και 40 τμ ΚΧ στο Ε9.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

η απόληξη κλιμακοστασίου δεν πάει με αναλυτικό? έτσι λέει η εγκύκλιος και έχει συζητηθεί και σε άλλα προηγούμενα θέματα.

πρέπει να είναι μόνη της χωρίς κάποια επέκταση? αυτό είναι που το διαφοροποιεί και το 'συμπαρασύρει" να πάει όλο σαν ΥΔ ΚΧ?

Edited by anavatis
Link to comment
Share on other sites

Συνήθως το πρόβλημα προκύπτει όταν φτάσουν υπαγωγή και Ε9 στον συμβολαιογράφο που θέλει να μπορεί να διαβάζει και τα δύο και να βγάζει το ίδιο συμπέρασμα, αλλά δυστυχώς η δική μας ανάγνωση στο τι είναι βοηθητικός και τι κύρια κλπ κλπ, διαφέρει από την ανάγνωση της εφορίας και κατ'επέκταση του λογιστή. 

Όντως δεν μπορεί η σκάλα να μπει ανεξάρτητος βοηθητικός χώρος στο Ε9, αλλά στην υπαγωγή θα μπει ως είναι οι κείμενες διατάξεις, στην τεχνική έκθεση εξηγείς αναλυτικά για το ενδεχόμενο να φτάσει η υπαγωγή σου στα χέρια συμβολαιογράφου.

Κι αν είναι να φτάσει σύντομα, δηλαδή ρυθμίζουν για να μεταβιβάσουν/πουλήσουν τότε πριν πας σε οριστική υπαγωγή καλύτερα δες τι μπορεί να προκύψει κι από εκεί.

Link to comment
Share on other sites

ΟΚ, εννοείται ότι επεξηγείς στην τεχνική έκθεση, όπως και στα σχέδια όπου δείχνεις αναλυτικά τους χώρους, τα εμβαδά και το πως τατκοποιήθηκαν, στην περίπτωσή μας αναγράφεις:  "αυθαίρετος χώρος απόληξης κλιμακοστασίου που τακτοποιήθηκε με αναλυτικό προυπολογισμό". 

επομένως μένουμε στο ότι είναι ορθή η τακτοποίηση του τμήματος του δώματος που αποτελεί απόληξη κλιμακοστασίου 10τ.μ. με αναλυτικό σύμφωνα με την εγκύκλιο 2 και το υπόλοιπο τμήμα 30τ.μ.  ως ΥΔ με ΚΧ κατοικίας. 

στο Ε9 πιθανότατα να δηλώνεται 30+10=40τ.μ. ΚΧ 

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

 Καλημέρα,

Μια ερώτηση που εύχομαι κάποιος να έχει αντιμετωπίσει παρόμοιο θέμα.

Σε διόροφη κατοικία χωρίς σύσταση ο.ι.. Υπάρχουν 2 εξωτερικά κλιμακοστάσια, κόλλητα με το κτίριο.

Το 1ο από το επίπεδο του ισογείου έως τον όροφο το οποίο είναι ανοιχτό άνωθεν του. Κάτωθεν του  ένα  τμήμα του έχει κλειστό χώρο-wc, το άλλο είναι ανοιχτός προσβάσιμος χώρος.

Το 2ο κλιμακοστάσιο από τον όροφο έως το δώμα είναι ανοιχτός χωρίς άνωθεν ή κάτωθεν κλειστό χώρο.

Πως αντιμετωπίζονται/υπολογίζονται/αν δηλώνονται στο Ε9, τ.μ. Δήμου, κτηματολόγιο κτλ. Υπάρχει η αντίληψη ότι όλα αυτά πρέπει να ταυτίζονται, εγω κρατάω τις επιφυλάξεις μου..

Να είστε καλά.

Σημείωση, το έχω διαβάσει αυτό, όμως δεν μπαίνει σε λεπτομέρεια:
 

Παράθεση

 

11. Σε περίπτωση δήλωσης κτισμάτων χωρίς σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας ή αυθαίρετων κτισμάτων, αναγράφεται η συνολική επιφάνεια αυτών ανά όροφο (δηλαδή προστίθενται και τα κλιμακοστάσια, οι εξωτερικοί τοίχοι, τα πλατύσκαλα κ.λπ.).

12. Σε οικοδομή χωρίς σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας, η είσοδος (το κτίσμα) σε πυλωτή (κλιμακοστάσιο, σκάλα), αναγράφεται ως κύριος ή βοηθητικός χώρος, σύμφωνα με την οικοδομική άδεια ή την πολεοδομική νομοθεσία. Το αυτό ισχύει και για την απόληξη κλιμακοστασίου.

 

ο συμβολαιογράφος που συζήτησα λέει ότι εφόσον δεν είναι κλειστό κλιμακοστάσιο, δεν αναφέρεται στο Ε9, αλλά μόνο το τμήμα του κλειστού χώρου-wc.

Edited by zulumpo
Link to comment
Share on other sites

θα σου πω μόνο όσο αφορά το τελευταίο, καθώς μπορεί να είναι το μόνο κλιμακοστάσιο που έχει κάποιος για να ανεβεί στον όροφο, καθώς μπορεί η οικοδομική άδεια να το δείχνει και να έχει προσμετρηθεί στα μέτρα που κτίζονται στο ακίνητο, θεωρώ ότι είναι χώρος της κατοικίας του Α' ορόφου οπότε σαν εμβαδόν θα έπρεπε να μετράει με το σπίτι και θα έπρεπε να γραφτεί στο Ε9 νομίζω.

Link to comment
Share on other sites

2 ώρες πριν, Arche said:

θα σου πω μόνο όσο αφορά το τελευταίο, καθώς μπορεί να είναι το μόνο κλιμακοστάσιο που έχει κάποιος για να ανεβεί στον όροφο, καθώς μπορεί η οικοδομική άδεια να το δείχνει και να έχει προσμετρηθεί στα μέτρα που κτίζονται στο ακίνητο, θεωρώ ότι είναι χώρος της κατοικίας του Α' ορόφου οπότε σαν εμβαδόν θα έπρεπε να μετράει με το σπίτι και θα έπρεπε να γραφτεί στο Ε9 νομίζω.

Δεν έχει προσμετρηθεί στα μέτρα της ο.α. καθόλου.

Link to comment
Share on other sites

[το εχουμε συζητησει καποτε το θεμα σαν αποθηκη/WC, 

κατω απο σκαλα ή κατι παρομοιο]

Εχεις μια διοροφη οικοδομη, χωρις συσταση, που  σημαινει οτι δεν εχουν καθορισθει χρησεις/μικτα/καθαρα

Κι αν δεν εχεις αλλες κοινοχρηστες κατασκευες εντος του ογκου, τοτε δεν εχει καθολου  "μικτα". Μονον χιλιοστα εχεις, ωστε να καθορισουν τις κοινοχρηστες δαπανες συντηρησης και επισκευων εξωτερικα της οικοδομης ή στον ακαλυπτο ή χρησεις ακαλυπτου, διελευσεις κλπ. νοικοκυρεμενα....

Αυτο που εχεις ειναι μια εξωτερικη σκαλα που οδηγει απο το εδαφος προς τον α' οροφο και στη συνεχεια του 

κεφαλοσκαλου ανεβαινει  απο τον οροφο  στην ταρατσα.

Δεν εχεις λογο να θεωρησεις οτι εχεις κλειστο χωρο και να του προσθεσεις τμ.  αφου  προκειται για ανοιχτη σκαλα

Προφανως εχεις . να τακτοποιησεις μια αυθαιρεσια,  με αναλυτικο, νομιζω.

Απο κατω απο την σκαλα εχει γινει ενα WC, δεν λες απο ποιον.

Αυτο  ειναι κλειστος χωρος.  Δεν λες απο ποιον χρησιμοποιειται.

Αυτο -συνηθως- οι συναδελφοι δεν το εβλεπαν...εβγαζαν την πορτα και εβαζαν μερικα ...καυσοξυλα να προεξεχουν...ως

" Ημιυπαιθρια ξυλαποθηκη"

 

https://www.michanikos.gr/index/articles/επικαιρότητα/εγκύκλιος-συμβολαιογράφων-υπόστεγα-πέργκολες-και-λοιπές-κατασκευές-δεν-περιλαμβάνονται-στην-ηλεκτρονική-δήλωση-φόρου-my-property-r11952/

Με τον συμβ/φο σε τι διαφωνεις;

Εσυ τακτοποιεις οπως λεει ο νομος...δεν κρυβεις τπτ.

[αλλά δεν θα δοσεις και χιλιοστα σε μια σκαλα...]

Αυτος κανει συσταση οπως λεει ο νομος.

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.