Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Οι 20 πλευρικούς σταθμούς διοδίων στην Εγνατία Οδό ζητούν οι παραχωρησιούχοι


Engineer

Recommended Posts

Είκοσι νέους πλευρικούς σταθμούς διοδίων στην Εγνατία Οδό ζητούν οι υποψήφιοι παραχωρησιούχοι, περίπου δύο μήνες πριν αρχίσει η διαδικασία ιδιωτικοποίησης του αυτοκινητοδρόμου. Σε μια προσπάθεια να ελέγξουν πλήρως το σύνολο Εγνατίας, ώστε να μην υπάρχουν διαρροές όσων επέλεγαν μέχρι σήμερα να εξέλθουν του αυτοκινητοδρόμου για να αποφύγουν τα διόδια, οι υποψήφιοι επενδυτές, ζητούν να λειτουργήσουν συνολικά 38 σταθμοί!

 

Σήμερα, στην Εγνατία οδό υπάρχουν οκτώ μετωπικοί σταθμοί διοδίων, ενώ το επόμενο διάστημα και μέχρι και το τέλος του 2018, επρόκειτο να λειτουργήσουν άλλοι δέκα, με βάση την Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπεγράφη το 2014.

 

Πέραν των 20 νέων πλευρικών διοδίων που ζητούν οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό και αυτός ο σχεδιασμός όμως φαίνεται να ανατρέπεται μερικώς, καθώς οι υποψήφιοι παραχωρησιούχοι ζητούν οι σταθμοί στον Βενέτικο Γρεβενών και τον Αλιάκμονα να αντικατασταθούν από σταθμούς στη Σιάτιστα Κοζάνης και και το Αρδάνιο του Έβρου.

 

Οκτώ εν λειτουργία μετωπικά διόδια:

 

Τύρια

 

Μαλακάσι

 

Πολύμυλος

 

Μάλγαρα

 

Ανάληψη

 

Μουσθένη

 

Προμαχώνας

 

Ίασμος

 

Δέκα νέα μετωπικά διόδια:

 

Παμβώτιδα

 

Ιεροπηγή

 

Εύζωνη

 

Μέστη

 

(Την επόμενη εβδομάδα υπογράφεται η σύμβαση)

 

------

 

Αλιάκμονας

 

Βενέτικος

 

Θεσσαλονίκη (Ωραιόκαστρο)

 

(έχουν δημοπρατηθεί)

 

---

 

Στρυμονικό

 

Ασπροβάλτα

 

Καβάλα

 

(Θα δημοπρατηθούν εντός Μαρτίου)

 

Οι 20 πλευρικοί σταθμοί που ζητούν οι υποψήφιοι παραχωρησιούχοι

 

Η μεγαλύτερη ανατροπή, ωστόσο, θα έρθει εάν η κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο, κάνουν αποδεκτές τις εισηγήσεις του ΤΑΙΠΕΔ για τη λειτουργία κα πλευρικών διοδίων. Η Εγνατία και ο είσοδοι- έξοδοί της, θα αποκτήσουν συνολικά 38 σταθμούς, αναγκάζοντας τους διερχόμενους οδηγούς να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

 

"Για να προχωρήσουμε στην υλοποίηση αυτών των σταθμών πρέπει να βγει μια Κοινή Υπουργική Απόφαση από το υπουργείο Οικονομικών και από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Μέχρι να βγει αυτή η απόφαση εμείς δεν υλοποιούμε τίποτα από αυτά", τόνισε μιλώντας στο thestivalgr, o πρόεδρος της Εγνατίας Οδού, Απόστολος Αντωνούδης.

 

Το κόστος για τους κατοίκους

 

Διόδια θα πληρώνουν εκτός από τους διερχόμενους οδηγούς και οι κάτοικοι των περιοχών που βρίσκονται κοντά στους πλευρικούς σταθμούς διοδίων.

 

Για παράδειγμα θα δημιουργηθεί σταθμός διοδίων στον Προφήτη. Οι κάτοικοι του μέχρι τώρα όταν χρησιμοποιούσαν την Εγνατία για να πάνε ανατολικά δεν θα πλήρωναν μέχρι να συναντήσουν τον επόμενο σταθμό στην Ασπροβάλτα. Αν έμπαινε δηλαδή στον Προφήτη και έβγαινε στο Σοχό δεν θα πλήρωνε τίποτα τώρα θα αναγκαστεί να πληρώσει.

 

Το επιπλέον κόστος δεν έχει διαμορφωθεί και θα αργήσει αρκετά, ωστόσο όπως αναφέρουν από την Εγνατία Οδό θα είναι μερικά λεπτά.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης εμφανίζεται αρνητικός στο ενδεχόμενο να υπογράψει αυτή την ΚΥΑ, ενώ ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν έχει εκφράσει ακόμα την πρόθεση του.

 

Οι 20 πλευρικοί σταθμοί

 

Οι 20 πλευρικοί σταθμοί θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία κατά μήκος της Εγνατίας Οδού από την Δυτική Μακεδονία μέχρι την Θράκη.

 

Δυτική Μακεδονία:

 

Στην Παναγιά Γρεβενών

 

Ανατολικά της Σιάτιστας Κοζάνης

 

Στην Καλαμιά Κοζάνης

 

Κεντρική Μακεδονία:

 

Στο Πολύκαστρο,

 

Στο Κλειδί, τα Μάλγαρα και τη Χαλάστρα

 

Στους Κόμβους Λαγκαδά, Προφήτη και Βαγιοχωρίου,

 

Στην Ασπροβάλτα,

 

Ανατολική Μακεδονία:

 

Στον κόμβο Γαληψού Ορφανού, στη Μουσθένη, στην Ελευθερούπολη, τον Άγιο Ανδρέα και τα Άσπρα Χώματα.

 

Θράκη:

 

Στα Βαφέικα Ξάνθης και τον Ίασμο Κομοτηνής, στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής και στη Μέστη Αλεξανδρούπολης

 

Posted Image

 

Πηγή: http://www.thestival...pleyrika-diodia

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.