Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Κίνα: Αντικατάσταση 67.000 βενζινοκίνητων ταξί με ηλεκτρικά


Engineer

Recommended Posts

Σε μια προσπάθεια να καθαρίσει η διαβόητη αιθαλομίχλη του Πεκίνου οι αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν πρόσφατα ένα σχέδιο για την αντικατάσταση 67.000 βενζινοκίνητων ταξί της πόλης με ηλεκτρικά οχήματα. Το νέο μέτρο απαιτεί επίσης όλα τα νέα ταξί να είναι ηλεκτρικά από εδώ και πέρα.

 

Ενώ η Κίνα βελτίωσε την ποιότητα του αέρα το 2014 με μία εκστρατεία κατά της ρύπανσης, το νέφος βρίσκεται και πάλι σε άνοδο λόγω της αύξησης παραγωγής χάλυβα στην ενδοχώρα νότια του Πεκίνου, σύμφωνα με την Greenpeace. Οι άνεμοι ωθούν τη ρύπανση βόρεια, στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας.

 

Η ρύπανση του αέρα του Πεκίνου ήταν τόσο υψηλή τον περασμένο Δεκέμβριο που οδήγησε στην ακύρωση εκατοντάδων πτήσεων λόγω κακής ορατότητας, καθώς και στο κλείσιμο των σχολείων και αρκετών εργοστασίων και η κυβέρνηση βρίσκεται υπό πίεση να βελτιώσει άμεσα την κατάσταση.

 

Το σχέδιο της αντικατάστασης των ταξί αναμένεται να κοστίσει 1,24 δισεκατομμύρια ευρώ (9 δισεκατομμύρια γιουάν).

 

Ένα ηλεκτρικό όχημα στην Κίνα κοστίζει σήμερα περίπου 20.000 δολάρια, σχεδόν διπλάσια τιμή από τα συμβατικά αυτοκίνητα. Εκτός από την υψηλή τιμή, μια άλλη πρόκληση για τις εταιρείες ταξί που θα κληθούν να κάνουν τους στόλους τους ηλεκτρικούς, είναι η έλλειψη σταθμών φόρτισης στο Πεκίνο. Όταν η πόλη πρόσθεσε 200 ηλεκτρικά ταξί στο στόλο της το 2014, οι οδηγοί σε πρώτη φάση περίμεναν στην ουρά στους σταθμούς φόρτισης έως και για έξι ώρες.

 

Πηγή: http://www.naftempor...ektrika-oximata

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.