Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΕΦΚΑ: Από τα 1.194.000 σημειώματα πληρώθηκαν μόνον τα 323.600


Engineer

Recommended Posts

 

και τώρα (2017) θα ήταν στην 4η κατηγορία με μηνιαίες εισφορές: 435,95€
και το 2020 που θα ήταν στην 5η κατηγορία 461,05€
 
το οποίο με το τωρινό ασφαλιστικό αντιστοιχεί σε καθαρό εισόδημα 19.500€ (ποσοστό ~27%)  (μέχρι 31/12/2020)
και μετά τις 31/12/2020 σε 13.500€ (ποσοστό ~41%)    

 

Όλη η ουσία είναι αυτά τα νούμερα. Ο μέσος μπλοκάκιας - σκλάβος βγαίνει κερδισμένος

 

Αυτός που έχει και ΙΚΑ και μπλοκάκι.....ας αποφασίσει τι θέλει στη ζωή του. Συγνώμη κιόλας. Δηλαδή είναι στην ιδιωτική εταιρία, χτυπάει και έργα στο ελεύθερο επάγγελμα και θέλει και εισφορές όσες γουστάρει.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 63
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

το βασικο για μενα ειναι γιατι να πληρωνουμε επικουρικο και εφαπαξ οταν οι μηχανικοι  των ΤΕΙ δεν πληρωνουν.... αλλα περα απο αυτο αφου εχει καταργηθει η επικουρικη συνταξη και εφαπαξ δεν περνουμε ;;; 

 

Γιατι υποτίθεται οτι αυτά που πληρώνεις για εφάπαξ και επικουρική θα σου επιστραφούν όταν συταξιοδοτηθείς.

 

Και γιατί συνάδελφε όοοοοοολα αυτά τα χρόνια οι μηχανικοί των ΤΕΙ πληρώνουν κανονικά υπερ ΤΕΕ, υπερ ΕΜΠ & και υπερ ΤΣΜΕΔΕ?

 

Και γιατί πληρώνουν κανονικά συνδρομή στο ΤΕΕ χωρίς να είναι μέλη του και χωρίς να τους υποαστηρίζουν στο ΕΛΑΧΙΣΤΟ?......

 

Τεσπα....δεν εχω όρεξη να μιλήσουμε για ΑΕΙ - ΤΕΙ, αλλά τελείως άστοχο το σχόλιό σου....φιλικά

Link to comment
Share on other sites

Εσυ μαλλον εχεις ορεξη για αντιπαραθεση.

 

Ο συναδελφος το εθεσε ως θεμα, με τη λογικη "και οι μηχανικοι ΤΕ, που ειναι μηχανικοι, δεν πληρωνουν, γιατι να πληρωνουμε εμεις".

Οχι για να σας μειωσει...

 

Τα υπερ ΕΜΠ και ΤΣΜΕΔΕ τα πληρωνουν και οι ιδιωτες.. ομοιως και ενα μικρο ποσο υπερ ΤΕΕ.

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

εγω το ειπα επειδη δεν μπορει να υπαρχουν δυο ειδη μηχανικων ... καθολου δεν με νοιαζει ποιοι ειναι τον ΤΕΙ κ ΑΕΙ και ποιοι ειναι ποιο πανω και ποιο κατω ... εξαλλου ολοι στην ελευθερη αγορα ανταγωνιζομαστε καλος ή κακος και οποιος αξιζει , λεμε τωρα , επιβιώνει   .. απο την αλλη πιστευεις οτι το ΤΕΕ υποστιριζει τον μεσο και μικρο μηχανικο των ΑΕΙ ;; φιλε Alsterwasser ... 

Link to comment
Share on other sites

Εγω βλέπω ότι ορισμένοι λέτε "ε θελει πολλες δουλειες, ας πληρωνει περισσότερα". Δεν καταλαβα! Για να πληρωνουμε καρανικες δουλεύουμε? Σας ρωτήσαμε εσάς αν θελετε ή δεν θελετε να δουλεψετε πολυ ή λιγο στην ζωή σας? Εμεις θελουμε να δουλευουμε και θελουμε να φορολογουμαστε δίκαια. Κοιτα να δεις που εχουμε γεμίσει απο αστυνομικούς συμπεριφορας... 

Link to comment
Share on other sites

Μην το ψάχνεις φίλε.... Είναι αξιέπαινη η προσπάθεια να στηριχθεί η κυβέρνηση από τους οπαδούς της. Σε λίγο θα μας ζητήσουν και τα ρέστα...

 

 

Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Εγω βλέπω ότι ορισμένοι λέτε "ε θελει πολλες δουλειες, ας πληρωνει περισσότερα". Δεν καταλαβα! Για να πληρωνουμε καρανικες δουλεύουμε? Σας ρωτήσαμε εσάς αν θελετε ή δεν θελετε να δουλεψετε πολυ ή λιγο στην ζωή σας? Εμεις θελουμε να δουλευουμε και θελουμε να φορολογουμαστε δίκαια. Κοιτα να δεις που εχουμε γεμίσει απο αστυνομικούς συμπεριφορας... 

 

Ρε φίλε αυτό που λες είναι ακραίο. Άλλο πράγμα να έχουμε κεφαλαιοποιητικό σύστημα που είμαι σύμφωνος π.χ. 70% ιδιωτική ασφάλιση - 30% δημόσια και άλλο να καταργήσεις το ασφαλιστικό.

 

Ξέρεις πόσοι ΔΕΝ θέλουν να πληρώνουν εισφορές και θέλουν να βγάλουν τα γηρατιά τους με τη δουλειά τους κτλ όπως λες αλλά τελικά δεν τα καταφέρνουν για ένα σωρό λόγους και μένουν στον άσσο, στα 60-70 τους ? Αυτοί πως θα ζήσουν ? Βλέπεις γύρω σου πόσοι συνταξιούχοι δεν έχουν τίποτα και ζούνε μόνο με την σύνταξη ? Τι μας λες τώρα δηλαδή ότι όλοι θα κάνουμε επιτυχημένες επιχειρήσεις και θα κάνουμε κομπόδεμα ? Η πραγματικότητα διαφέρει πάρα πολύ. Όσο φιλελεύθερο σύστημα και να έχεις πάντα κάποιοι ΔΕΝ θα τα καταφέρουν.

 

Τι θα κάνεις δηλαδή όταν ένα τεράστιο ποσοστό του πληθυσμού σου φτάσει τα 65 και δεν έχει τα προς το ζειν ? Οι εισφορές που λες σε iphone, mercedes, μπουζουκια θα πανε. Όχι σε ιδιωτική ασφάλιση. Άσε τα χουμε δει τόσα χρόνια τι κάνει ο Έλληνας. Ο Έλληνας βρίζει το κράτος και στο τέλος είναι ο πρώτος που το ζητιανεύει.

 

Όσο για τους ΚΑΡΑΝΙΚΕΣ....αυτοί υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Το τι κάνουν τα κόμματα με τις σπατάλες δεν έχει σχέση με το να τα διαλύσουμε όλα.

Edited by nik
Link to comment
Share on other sites

Δεν εχω σκοπό να κάνω πολιτική ανάλυση εδώ. Θα πω απλά ότι θα μπορούσε να υπάρχει ένα μινιμουμ το οποιο να δινεται από τον προυπολογισμό και υπό προυποθέσεις αλλα σε καμία περιπτωση αυτό που λεγεται "ασφαλιστική εισφορα". Οπως εχει πει ο John Oliver, οτι μπαινει στο δημοσιο, ότι ονομα και να έχει είναι σαν να κατουράς σε μια πισίνα - πάει παντου. Με αλλα λογια, εγω δεν βλέπω εφορία και ασφαλιστική. Βλεπω απλά φόρους 50-60%στην καλύτερη. Αρα για μενα ασφαλιστική εισφορα 0. Ουτε σεντς παραπάνω από το 0. 

Απλα δεν είμαι ελευθερος να το επιλέξω. 

Οσο για τις επιλογές του καθενα δεν ειμαι εγώ που θα του πω αν θα τα παρει iphone ή θα τα βάλει στην άκρη. Θελω να υπαρχει το δικαιωμα να μπορεις να επιλεξεις τι θα τα κανεις, αλλα δεν θελω κανεναν να μου λεει τι και πως θα τα κανω. Δικά μου χρήματα, δικη μου κι ευθύνη. 

Ο Ελληνας τοσα χρόνια τα κανει οπως τα λες γιατί ποτε δεν εμαθε να παραγει παρα μονο να λουφάζει. Αλλα αυτό είναι πρόβλημα αυτου του ελληνα και δεν θα τον πληρώνω εγώ. Αν δεν εβαλε στην άκρη κατι γιατι ήθελε να τεμπελιαζει, χαβ φαν κι ας μεινει στον δρομο. Μου είναι απολυτως αδιαφορο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.