Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΕΦΚΑ: Από τα 1.194.000 σημειώματα πληρώθηκαν μόνον τα 323.600


Engineer

Recommended Posts

Eμένα πάντως, ακόμη να αναρτηθεί. Δηλαδή τι περιμένουν; 

 

Και καλύτερα, πότε περιμένουν να πληρώσω;

 

Μήπως γνωρίζει κανείς που διάολο να απευθυνθώ; πηρα στο 4 ψήφιο τηλ και μου ειπαν απλά να περιμένω.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 63
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Πως ελέγχουμε αν η τράπεζα έχει δώσει τα λεφτά του Ιανουαρίου στο εφκα ;

Θα εμφανισθεί η πληρωμη στην καρτελα σου στον ΕΦΚΑ

 

Σταλθηκε μεσω tapatalk

post-2272-0-96351500-1488899595_thumb.jpg

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

 

 



Ρε φίλε αυτό που λες είναι ακραίο. Άλλο πράγμα να έχουμε κεφαλαιοποιητικό σύστημα που είμαι σύμφωνος π.χ. 70% ιδιωτική ασφάλιση - 30% δημόσια και άλλο να καταργήσεις το ασφαλιστικό.

Ξέρεις πόσοι ΔΕΝ θέλουν να πληρώνουν εισφορές και θέλουν να βγάλουν τα γηρατιά τους με τη δουλειά τους κτλ όπως λες αλλά τελικά δεν τα καταφέρνουν για ένα σωρό λόγους και μένουν στον άσσο, στα 60-70 τους ? Αυτοί πως θα ζήσουν ? Βλέπεις γύρω σου πόσοι συνταξιούχοι δεν έχουν τίποτα και ζούνε μόνο με την σύνταξη ? Τι μας λες τώρα δηλαδή ότι όλοι θα κάνουμε επιτυχημένες επιχειρήσεις και θα κάνουμε κομπόδεμα ? Η πραγματικότητα διαφέρει πάρα πολύ. Όσο φιλελεύθερο σύστημα και να έχεις πάντα κάποιοι ΔΕΝ θα τα καταφέρουν.

Τι θα κάνεις δηλαδή όταν ένα τεράστιο ποσοστό του πληθυσμού σου φτάσει τα 65 και δεν έχει τα προς το ζειν ? Οι εισφορές που λες σε iphone, mercedes, μπουζουκια θα πανε. Όχι σε ιδιωτική ασφάλιση. Άσε τα χουμε δει τόσα χρόνια τι κάνει ο Έλληνας. Ο Έλληνας βρίζει το κράτος και στο τέλος είναι ο πρώτος που το ζητιανεύει.

Όσο για τους ΚΑΡΑΝΙΚΕΣ....αυτοί υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Το τι κάνουν τα κόμματα με τις σπατάλες δεν έχει σχέση με το να τα διαλύσουμε όλα.


Δεν είναι πρόβλημα του σημερινού εργαζόμενου αν υπάρχουν συνταξιούχοι που ζούνε μόνο από συντάξεις. Τα παράπονά τους ας τα κάνουν στους πολιτικούς και τα κόμματα που ψήφιζαν τα οποία δεν κοίταξαν να δημιουργήσουν ένα κεφαλαιοποιητικό σύστημα και άφησαν την κατάσταση ως έχει.
Και σε όλα αυτά μην ξεχνάμε οτι στο συνταξιοδοτικό σύστημα δεν πηγαίνουν μόνο οι εισφορές των σημερινών εργαζομένων αλλά και το 20-30% από τους υπόλοιπους φόρους που πληρώνονται που και σε αυτό είμαι αντίθετος.

 



Εσυ μαλλον εχεις ορεξη για αντιπαραθεση.

Ο συναδελφος το εθεσε ως θεμα, με τη λογικη "και οι μηχανικοι ΤΕ, που ειναι μηχανικοι, δεν πληρωνουν, γιατι να πληρωνουμε εμεις".
Οχι για να σας μειωσει...

Τα υπερ ΕΜΠ και ΤΣΜΕΔΕ τα πληρωνουν και οι ιδιωτες.. ομοιως και ενα μικρο ποσο υπερ ΤΕΕ.


Μηχανικοί είναι μόνο στα χαρτιά οπότε άκυρο το σχόλιό σου. Ακόμα δεν έχει εκδόσει το κράτος επαγγελματικά δικαιώματα και ο κλάδος έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που ούτε υπομηχανικοί δεν είμαστε πλέον.
Στο γιατί δεν πληρώνουνε η απάντηση είναι απλή, διότι ασφαλίζονται στον ΟΑΕΕ πράγμα που σημαίνει οτι υπάρχουν διαφορετικές νομοθεσίες μεταξύ των δύο ταμείων, αν η ασφάλιση μεταφερόταν στο ΤΣΜΕΔΕ θα πλήρωναν κανονικά γιατί θα ίσχυε η ίδια νομοθεσία και για τους κλάδους. Το μόνο που δεν ξέρω είναι τι γίνεται με τους εργολήπτες δημοσίων έργων. Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

Την τσάκισε την διαπλοκή η αριστερά με τις ακροδεξιές παραφυάδες της. Έστειλε τον εμποράκο στο θάνατο (κλείσιμο βιβλίων). Αφορολογητο στα 5Κ για τους μισθωτούς, το μόνο σωστό μέτρο και δεν κάνω πλάκα. Γιατί, τα λάθη πληρώνονται.

Link to comment
Share on other sites

Το κεφαλαιοποιητικό σύστημα ΕΠΡΕΠΕ να εφαρμοστεί στην Ελλάδα επί Γιαννίτση. Τότε που υπήρχε χρήμα, δουλείες και μισθοί. Τότε που θα μπορούσε ο Έλληνας να πληρώσει μία ιδιωτική ασφάλιση. Αυτό που έγινε επί Γιαννίτση ήταν έγκλημα. Και για αυτό φταίνε ΟΛΟΙ και κυρίως ΠΑΣΟΚ - ΝΔ οι οποίοι γνωρίζανε και δεν κάνανε τίποτα. 

 

Σε μία πλήρως ανεπτυγμένη οικονομία τότε, ο Έλληνας που είχε χρήμα τότε, αντί να πάρει δάνειο 200.000 για να αγοράσει μαιζονέτα στα Βριλήσια...θα έδινε 300 τον μήνα για μία ιδιωτική ασφάλιση και θα ξαλάφρωνε το κράτος από περίπου 20δις το χρόνο. 

 

Μία υπεύθυνη κυβέρνηση αυτό θα έκανε. Θα εξηγούσε στον Έλληνα ότι δεν βγάινει το πράγμα και ότι τώρα που έχει χρήμα ας κάνει τα κουμάντα του. 

 

Αλλά επικράτησε το μπάχαλο. Εδώ μιλάμε ότι εκεί γύρω στο 2000-2003 πρέπει να γίναν ΤΑ αίσχη με αναδρομικά εφάπαξ, αυξήσεις συντάξεων κτλ κυρίως σε ΔΕΚΟ, στρατό, δικαχστικούς κτλ. Το ανάποδο δηλαδή.

 

Σήμερα με ανεργί 30% το κεφαλαιοποιητικό απλά δεν εφαρμόζεται. Αν εφαρμοστεί την επόμενη μέρα γίνεσαι Αργεντινή με δύο τάξεις πλέον. Τους πάμπφτωχους και τους υπόλοιπους. Ποιος θα πληρώσει εισφορά σήμερα όταν δεν υπάρχει καμία δουλειά ? Άρα όλοι αυτοί σε 20-30 χρόνια θα είναι χωρίς κανένα εισόδημα. Μιλάμε για χάος δηλαδή. Σήμερα το κράτος βασίζεται στην λογική "έχουμε χρεοκοπήσει και μοιράζουμε ό,τι λίπος υπάρχει σε όσους μπορώ". Ο Κατρούγκαλος αυτό κάνει πρακτικά, παίρνει από τους πάνω να δώσει στους κάτω. Και αυτό θα γίνεται μέχρι κάποτε να στρώσει η χώρα.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι,

πρώτον το ασφαλιστικό σύστημα του ΤΣΜΕΔΕ παλιότερα δεν ήταν αναδιανεμητικό (εν αντιθέσει με την φορολογία εισοδήματος). Όλοι πλήρωναν τα ίδια (υπήρχαν κλάσεις, αλλά στην πράξη όλοι στην ίδια υπάγονταν) και οι παροχές ήταν ίδιες. Αναδιανεμητικό έγινε τώρα, δηλαδή με την συσχέτιση ασφαλιστικής εισφοράς και εισοδήματος.

δεύτερον τα πράγματα είναι απλά: η πλειοψηφία πλέον δεν πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές (το μεγάλο ζήτημα και πρόβλημα προς επίλυση κατ' εμέ είναι πόσοι εξ' αυτής της κατηγορίας δύνανται να πληρώσουν και δεν πληρώνουν). Συνεπώς αυτοί βγαίνουν από την εξίσωση. Η στόχευση πλέον ανακατευθύνεται σε αυτούς που αποδεδειγμένα δύνανται να πληρώσουν βάσει εισοδήματος. Αυτοί λοιπόν, θα πρέπει δυνητικά να εξισώσουν και την απώλεια κρατικών εσόδων από ασφαλιστικές εισφορές της προηγούμενης κατηγορίας. Αυτή είναι η λογική του παρόντος ασφαλιστικού συστήματος. Το αν είναι σωστό και δίκαιο, είναι άλλο θέμα και έξωθεν του σχολιασμού μου. (Το προηγούμενο ασφαλιστικό, ήταν δεδομένο οτι θα αποτύχει στην τρέχουσα οικονομική συγκυρία, δεδομένου οτι ζητούσε υπέρογκα ποσά από όλους, συνεπώς αυτοί που θα κατάφερναν να ανταπεξέλθουν θα ήταν λίγοι, συνεπώς πλήρης καταποντισμός εσόδων από ασφαλιστικές εισφορές). Ας λάβουμε υπ'όψιν οτι το ζητούμενο για το ελληνικό κράτος στην σημερινή δυσμενή συγκυρία όσον αφορά το ασφαλιστικό σύστημα είναι το συνολικό ποσό είσπραξης απόλυτα και όχι το συνολικό ποσό σε σχέση με τον αριθμό ασφαλισμένων. Το επισημαίνω αυτό, διότι αν ιδεατά δεν είχαμε συνταξιούχους ή αν οι εισφορές που είχαν πληρώσει οι τωρινοί συνταξιούχοι υπήρχαν για την αποπληρωμή των συντάξεών τους, δεν θα ενδιέφερε το συνολικό ποσό είσπραξης απόλυτα, αλλά μόνο το σύνολο σε σχέση με τον αριθμό ασφαλισμένων {δηλαδή 2 ασφαλισμένοι πληρώνουν αυτά που θα πιστωθούν αργότερα (σε χρήμα) και τώρα (σε υπηρεσίες)-το μόνο που έχεις να αντιμετωπίσεις είναι ο πληθωρισμός και κάποια ανομοιοκατανομή σε δαπάνες παροχής ασφαλιστικών παροχών, τα οποία συμπεριλαμβάνει μια ορθή μελέτη βιωσιμότητας}. Όμως επειδή υπάρχουν συνταξιούχοι (και άλλες οικονομικές μελανές οπές...), πρέπει να πληρωθούν άμεσα, συνεπώς σε παρούσα χρονική στιγμή το κράτος το ενδιαφέρει το συνολικό ποσό απόλυτα, και ο μόνος στόχος είναι η μεγιστοποίηση αυτού του στόχου. 

τρίτον, όπως σωστά ειπώθηκε, σε μια κοινωνία πρέπει να υπάρχει πρόνοια ώστε να μπορεί να αντιμετωπιστεί η ένδοια του μέλλοντος. Γι' αυτό, μια θεμελιώδης αρχή είναι να μην μένει πολίτης ανασφάλιστος (ή καλύτερα να μην μπορεί, νομίμως, εργαζόμενος να μείνει ανασφάλιστος), προς διαφύλαξη της αρμονίας σε μελλοντικό χρόνο (και για άλλους λόγους φυσικά). Μια λύση θα θεωρούσα την νόμιμη απεξάρτηση κάποιου από δημόσια ασφάλιση αλλά την υποχρεωτική ασφάλιση σε ιδιωτικό φορέα (πιθανότατα με παραμονή κάποιας χαμηλής ρήτρας προς το κράτος για διατήρηση κάποιων απαραίτητων υπηρεσιών). Τα οφέλη ενδεχομένως πολλά, διότι αν λειτουργήσει υγιώς η ελεύθερη αγορά ιδιωτικών ασφαλίσεων, θα υπάρξουν πακέτα για όλα τα βαλάντια εγγυόμενα ένα στοιχειώδες σύνολο παροχών. Όμως αυτό δεν πρόκειται να γίνει. Την εξήγηση την έδωσα προ ολίγου πιο πάνω.

τέταρτον, βρισκόμαστε σε μια φάση πειραματισμού σε γενικό πλαίσιο και δη στο ασφαλιστικό σύστημα. Αν δεν λειτουργήσει και αυτό το μοντέλο ασφάλισης, προφανώς και θα δοκιμαστεί κάτι άλλο μελλοντικά.

πέμπτον, κάτι τέτοια δημοσιεύματα είναι αστεία, διότι η ημερομήνια δημοσίευσης είναι άκαιρη. Ούτε αποτελούν μέτρο σύγκρισης μεταξύ διαφορετικών ασφαλιστικών, διότι η αδυναμία πληρωμής/φτώχεια είναι αύξουσα στην Ελλάδα (όπως ενδεχομένως και η λογική του έχω και δεν πληρώνω).

έκτον, μην εκπλαγούμε αν σε μεγάλο βάθος χρόνου, και με την όλη ηλεκτρονική διασύνδεση πλήρωμων/ατομικών οικονομικών στοιχείων, δούμε και κλιμακωτό Φ.Π.Α. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Οπως έγραψε και ο Ικαρος εδω ( http://www.michanikos.gr/index.php?/topic/36458-Ειδοποιητηριο-ΤΣΜΕΔΕ#entry906598) θελει 3-4 εργασιμες για να το δεις στην καρτελα σου στον ΕΦΚΑ.

 

Σταλθηκε μεσω tapatalk

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

γιατι  η  αριστερα  ηταν  αμμέτοχη   στην  καταρευση  του ασφαλιστικου  συστηματος ;;

όταν  εκαναν  απεργιες  διαρκειας  και  απαιτουσαν  συνταξεις  από  τα  45

δεν  ηξεραν  καποια στιγμη  ότι  δεν  θα  υπηρχαν    συνταξεις και  ότι  τα  παιδια  τους 

και  άλλες  4-5  γενιες  θα  μεταναστευαν  στο  εξωτερικο  για  ανευρεση  εργασιας 

δεν  ηξεραν  ότι  η  πτωχευση  ενός  κρατους  δεν  εχει  πολιτικη  λυση 

ότι  το  πρόβλημα  της  χωρας  δεν  είναι  μονο  πολιτικο  αλλα  βαθυτατα  οικονομικο 

με  βαθιες ριζες  στην  αντικοινωνικη  συμπεριφορα  και στον  φιλοτομαρισμο των  πολιτων  , 

 ακομα  και  τωρα    ορθωνουν   ανάστημα  και  απαιτουν   συνταξη  από  τα  52  και  μεγαλα  εφάπαξ  δημοσιου  τομεα  .

ενταξει  η  πτωχευση  πλησιαζει  οι  πρωτοι  που  θα  ζημιωθουν  θα  είναι  οι  δημόσιοι  υπαλληλοι  και  συνταξιούχοι 

που  θα  δουν  τις  αποδοχες  τους  να  κατρακυλουν  σε  επίπεδα  κατω  από  βουλγαρια   δεν  σωζεται  η  παρτιδα  με  τιποτα 

μονο  αν  γινει  ένα  θαυμα  με  επενδύσεις  6-7  δις  τον  χρονο .

μηπως  αντι  να  ζητανε  σαν  του  ζήτουλες  δανεια  από  την  παγκοσμια  τραπεζα   για  διορισμούς  ημετερων  στο  δημοσιο

να  ανοιξουν  εκεινο  το  ρημαδι  το  ελληνικο   και  δουλεψει  κανενας  ελληνας ;;;  μηπως  λεω  εγω  να  φερουν 

καμμια  επενδυση  να  δουλευει  κοσμάκης  να  πληρωνει  ασφαλιστικες  εισφορες  ;;;

Edited by loser
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.