Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αναβάθμιση του ενιαίου αριθμού κλήσης 112 μέσω Galileo


Engineer

Recommended Posts

Ο ενιαίος ευρωπαϊκός αριθμός έκτακτης ανάγκης, 112, μπορεί τώρα να εντοπίσει τη θέση του καλούντος, χάρη στην τεχνολογική πρόοδο η οποία χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση. αναφέρει η Euractiv Ισπανίας.

 

Αυτό το βήμα προς τα εμπρός επιτεύχθηκε χάρη στο πρόγραμμα «Βοήθεια 112», το οποίο χρηματοδοτείται από την ΕΕ. Περίπου 300.000 καλούντες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κάθε χρόνο δεν είναι σε θέση να δώσουν λεπτομέρειες σχετικά με τη θέση τους λόγω του στρες, της έλλειψης γνώσης ή ασθένειας: ένα πρόβλημα το οποίο το πρόγραμμα στοχεύει να λύσει. Στηριζόμενη σε δεδομένα από παγκόσμια δορυφορικά συστήματα πλοήγησης (GNSS), η πρωτοβουλία έχει δοκιμαστεί στη Λιθουανία, την Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστρία.

 

Χρησιμοποιώντας το Galileo

 

Σύμφωνα με την Επίτροπο Εσωτερικής Αγοράς Elżbieta Bieńkowska, «η δορυφορική πλοήγηση είναι ζωτικής σημασίας για τον προσδιορισμό της ακριβούς θέσης των κλήσεων προς το 112 και για να σωθούν ζωές.

 

Το Galileo μπορεί να εντοπίσει καλούντες με μεγαλύτερη ακρίβεια». Το Galileo είναι το ευρωπαϊκό σύστημα δορυφορικής πλοήγησης το οποίο αναπτύχθηκε από την ΕΕ και την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος. Θεωρείται ότι είναι πιο ακριβές και πιο προηγμένο από το αμερικανικό (GPS) και το ρωσικό (GLONASS), αλλά αντιμετωπίζει τεχνικά προβλήματα και καθυστερήσεις.

 

 

Η έναρξη των πρώτων υπηρεσιών του Galileo και τα πρώτα smartphones Galileo διατίθενται στην αγορά δείχνουν πώς τα χωρικά δεδομένα κάνουν τη διαφορά στις ζωές των πολιτών της ΕΕ», δήλωσε.

 

Όταν θα είναι πλήρως λειτουργικό, το ευρωπαϊκό GNSS θα διαθέτει 30 δορυφόρους σε τροχιά οι οποίοι θα παρέχουν συνεχή, ακριβή δεδομένα θέσης, και θα διαχειρίζεται ταυτόχρονα από διάφορες τοποθεσίες για να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία τους. Το πρόγραμμα Βοήθεια 112 πέρασε ένα χρόνο αναλύοντας τη διαθέσιμη τεχνολογία και τον καθορισμό των προϋποθέσεων για τη βελτίωση του εντοπισμού των κλήσεων έκτακτης ανάγκης στην καλύτερη δυνατή τιμή.

 

Ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής για την ψηφιακή ενιαία αγορά Άντρους Άσιπ, δήλωσε ότι «Χαιρετίζω αυτό το σημαντικό βήμα, το οποίο βοηθά τους ανθρώπους σε κίνδυνο και δείχνει πώς η ψηφιακή τεχνολογία μπορεί να τους κάνει να νιώσουν πιο ασφαλείς. Ελπίζω ότι στο μέλλον όλοι οι Ευρωπαίοι θα μπορούν να επωφεληθούν από τη βελτίωση των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, χάρη στον εντοπισμό των δεδομένων θέσης».

 

Η ευρωπαϊκή μέρα για το 112

 

Οι εξελίξεις αυτές δημοσιεύθηκαν στην έκθεση για την Ευρωπαϊκή Ημέρα του 112, στις 11 Φεβρουαρίου. Αυτή η μέρα βρίσκεται στο ημερολόγιο της ΕΕ από το 2009, για την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και τον τρόπο πρόσβασης σε αυτές. Σύμφωνα με την Ένωση για τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης, λιγότερο από το ήμισυ των πολιτών της ΕΕ γνωρίζουν για αυτή την υπηρεσία, παρά τις περισσότερες από δύο δεκαετίες λειτουργίας της υπηρεσίας. Ο αριθμός 112 είναι χωρίς χρέωση από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, χάρη στη νομοθεσία που ψηφίστηκε το 1991.

 

Πηγή: http://www.euractiv....s-technologias/

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.