Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Οι δέκα πιο θορυβώδεις και οι δέκα πιο... ήσυχες πόλεις στον κόσμο


Engineer

Recommended Posts

Η Κουανγκτσόου, στον νότο της Κίνας είναι η πόλη με τα υψηλότερα επίπεδα ηχορύπανσης στον κόσμο, σύμφωνα με έρευνα Γερμανών επιστημόνων.

 

Βασισμένη σε στοιχεία του «Mimi App», ενός τεστ το οποίο εξετάζει κατά πόσο μπορεί να σχετίζεται η απώλεια της ακοής κάποιου με τον θόρυβο της πόλης στην οποία κατοικεί, η έρευνα διαπίστωσε ότι καθημερινά οι 6,5 εκατ. κάτοικοι της κινεζικής μεγαλούπολης και σημαντικού εμπορικού λιμένα, έρχονται αντιμέτωποι με υψηλά επίπεδα ηχορύπανσης, που σε πολλές περιπτώσεις επηρεάζουν αρνητικά την ακοή τους.

 

Σύμφωνα με τον Independent και βάσει των στοιχείων της έρευνας που επικαλείται το Naftemporiki.gr, στην οποία συμμετείχαν 20.000 κάτοικοι 50 μεγάλων πόλεων σε όλον τον κόσμο, τα μεγαλύτερα επίπεδα ηχορύπανσης συναντώνται στα εξής αστικά κέντρα:

 

1. Κουανγκτσόου, Κίνα

2. Νέο Δελχί, Ινδία

3. Κάιρο, Αίγυπτος

4. Μουμπάι, Ινδία

5. Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

6. Πεκίνο, Κίνα

7. Βαρκελώνη, Ισπανία

8. Πόλη του Μεξικού, Μεξικό

9. Παρίσι, Γαλλία

10. Μπουένος Άιρες, Αργεντινή

 

Posted Image

 

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, οι πόλεις με τα χαμηλότερα επίπεδα ηχορύπανσης -μεταξύ εκείνων που συμπεριελήφθησαν στην έρευνα- είναι οι εξής:

 

1. Ζυρίχη, Ελβετία

2. Βιέννη, Αυστρία

3. Όσλο, Νορβηγία

4. Μόναχο, Γερμανία

5. Στοκχόλμη, Σουηδία

6. Ντύσσελντορφ, Γερμανία

7. Αμβούργο, Γερμανία

8. Πόρτλαντ, ΗΠΑ

9. Κολωνία, Γερμανία

10. Άμστερνταμ, Ολλανδία

 

Οι ερευνητές, οι οποίοι δεν συμπεριέλαβαν δεδομένα από κάποια ελληνική πόλη, συμπέραναν ότι σε ποσοστό 64%, η ηχορύπανση πιθανώς να έχει επηρεάσει άμεσα ή έμμεσα την ικανότητα ακοής των κατοίκων των αστικών κέντρων.

 

Πηγή: http://greenagenda.g...

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

45ος παράλληλος και κάτω (με εξαίρεση Παρίσι, Μπάρτσα) => βαβούρα. Ε, είμαστε γενικά θορυβώδεις.

Edited by panos-vicious
Link to comment
Share on other sites

.....και να φανταστείς ότι ο περισσότερος θόρυβος σ αυτά τα μέρη δεν προέρχεται από τους κινητήρες οι οποίοι έχουν φτάσει να είναι "επικίνδυνα" αθόρυβοι για τους πεζούς.     Στα σύγχρονα αυτοκίνητα ο κυρίαρχος θόρυβος κίνησης μετά τα 60χλμ/ω είναι από τα λάστιχα,  αλλά βασική συνιστώσα του συνολικού θορύβου σε τέτοια μέρη είναι  τα ΚΟΡΝΑΡΙΣΜΑΤΑ ...!!!!  Και αυτό βεβαίως δεν αποτελεί αρνητικό στοιχείο του τεχνολογικού πολιτισμού αλλά  της κοινωνικής συμπεριφοράς! Γνωστό π.χ το σκηνικό του κορναρίσματος στις 12 το βράδυ για να κατέβει η κολλητή ή ο κολλητός για τη βραδυνή μπαροκατάνυξη....... 

Είναι τότε που ο άλλος υπολογίζει λιγότερο την ησυχία σου από τον ...."κόπο" του να δώσει απλά μία αναπάντητη .......

 

Πριν αρκετά χρόνια φέρνοντας δύο αφιχθέντες Αμερικανούς από το αεροδρόμιο του Ελληνικού χρειάστηκε σε διαδρομή 25χλμ  να κορνάρω δύο φορές.  Και στις δύο φορές κοιταχτήκαν μεταξύ τους απορημένα, οπότε την τρίτη φορά απλά είπα μόνο τα μπι@#*#κια από μέσα μου.......    :mrgreen: :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Βάλε και θορυβώδεις εξατμίσεις, άσκοπα μαρσαρίσματα, κάτι ντίζελ που είναι σαν να κυκλοφορούν Leopard στο δρόμο, βρισίδια, κομπρεσέρ, τροχάκια κ.α.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.