Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Στην Ιταλία ο νέος μετεωρολογικός υπερυπολογιστής της Ευρώπης


Engineer

Recommended Posts

Ο επόμενης γενιάς υπερυπολογιστής που θα αναλάβει τις μεσοπρόθεσμες καιρικές προβλέψεις της Ευρώπης φαίνεται πως θα εγκατασταθεί στην Μπολόνια της Ιταλίας από το 2020, σύμφωνα με το BBC.

 

Ο υπολογιστής αυτός πρόκειται να διαδεχτεί το υπάρχον σύστημα, που εδρεύει στο Ρέντινγκ της Μ. Βρετανίας. Οι χώρες - μέλη του European Centre for Medium-range Weather Forecasts (ECMWF) προέβησαν στην απόφαση μετακίνησης των εγκαταστάσεων την Τετάρτη και πρόκειται να ακολουθήσουν διαπραγματεύσεις με τις ιταλικές αρχές, με σκοπό να επικυρωθεί τον Ιούνιο, όταν γίνει η επόμενη συνάντηση συμβουλίου του ECMWF.

 

Η ιταλική πρόταση (της Εμίλια- Ρομάνια) για την ανέγερση ενός νέου, αξίας 50 εκατ. ευρώ, κτιρίου στη θέση ενός παλαιού εργοστασίου καπνικών θεωρήθηκε ως η καλύτερη, σύμφωνα με την επιτροπή αξιολόγηση. Εάν δεν ευοδώσουν οι διαπραγματεύσεις, υπάρχει ως εναλλακτική μια πρόταση από τη Φινλανδία.

 

Το ECMWF είναι ένας ανεξάρτητος διακυβερνητικός οργανισμός, με τη συμμετοχή 22 χωρών μελών από την Ευρώπη, με άλλες 12 συνεργαζόμενες χώρες. Ο υπερυπολογιστής του αναλύει μετεωρολογικές παρατηρήσεις για να «τρέχει» μοντέλα που αποδίδουν προβλέψεις για τον καιρό σε διάστημα μέχρι και δύο εβδομάδων μπροστά. Οι προβλέψεις αυτές διαμοιράζονται με τις μετεωρολογικές υπηρεσίες των χωρών- μελών.

 

Τα κεντρικά της ECMWF βρίσκονται στο Shinfield Park στα περίχωρα του Ρέντινγκ στη Μ. Βρετανία, από την ίδρυση του οργανισμού πριν από 40 χρόνια. Ο υπερυπολογιστής που χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή είναι ένας διπλός CRAY-XC40.

 

Πηγή: http://www.naftempor...tis-tis-europis

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.