Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Στο 15,4% το μερίδιο της ενεργειακής κατανάλωσης από AΠΕ στην Ελλάδα


Engineer

Recommended Posts

Στο 15,4% διαμορφώθηκε το μερίδιο της ενεργειακής κατανάλωσης από ανανεώσιμες πηγές στην Ελλάδα το 2015, έναντι 16,1% στην ΕΕ, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, τα οποία δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

 

Στην "ΕΕ των 28", το μερίδιο της ενεργειακής κατανάλωσης από ανανεώσιμες πηγές αυξήθηκε από 8,5% το 2004 σε 16,7% το 2015, ενώ ο στόχος που πρέπει να επιτευχθεί έως το 2020 είναι 20%.

 

Την ίδια περίοδο, η ενεργειακή κατανάλωση από ανανεώσιμες πηγές στην Ελλάδα αυξήθηκε από 6,9% το 2004 σε 13,5% το 2012 και σε 15,4% το 2015.

 

Η κατανάλωση ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές στην Ελλάδα πρέπει να φτάσει το 18% έως το 2020. Το 2015, τα υψηλότερα ποσοστά ενεργειακής κατανάλωσης από ανανεώσιμες πηγές καταγράφονται στη Σουηδία (53,9%), τη Φινλανδία (39,3%), τη Λετονία (37,6%) και την Αυστρία (32,1%), ενώ τα χαμηλότερα καταγράφονται στο Λουξεμβούργο και τη Μάλτα (5%), στην Ολλανδία (5,8%), το Βέλγιο (7,9%) και τη Μ. Βρετανία (8,2%). ‘

 

Ενδεκα κράτη-μέλη (Βουλγαρία, Τσεχία, Δανία, Εσθονία, Κροατία, Ιταλία, Λιθουανία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Φινλανδία και Σουηδία) έχουν, ήδη, πετύχει τους εθνικούς στόχους του 2020 για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - Στο 15,4% το μερίδιο της ενεργειακής κατανάλωσης από AΠΕ στην Ελλάδα | iefimerida.gr http://www.iefimerid...a#ixzz4bNVCbYZl

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Γνωρίζει κάποιος τι ποσοστό της παραγόμενης ηλ. ενέργειας σήμερα προέρχεται από ΑΠΕ (φ/β, αιολικά, υδροηλεκτρικά και βιομάζα/βιοαέριο). Στους παλιούς λογαριασμούς της ΔΕΗ, στην πίσω σελίδα έγραφε για το ποσοστό συμμετοχής των ορ. καυσίμων (λιγντίτης, πετρέλαιο, φ. αέριο) και των ΑΠΕ. Στους καινούριους δεν έχω δει κατί αντίστοιχο.

Edited by akaliak
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.