Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Αναμορφώνεται η πρώην Ράλλειος Σχολή στον Πειραιά


Engineer

Recommended Posts

Προς τα τέλη του τρέχοντος έτους αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες στο κτίριο της πρώην Ραλλείου Σχολής που βρίσκεται δίπλα στο θέατρο Πειραιά μετά την ολοκλήρωση της μελέτης στατικότητας και εφόσον προσδιοριστεί το κόστος ανακατασκευής.

 

Σύμφωνα με πηγές από τον δικηγορικό σύλλογο Πειραιά, οι εργασίες στο κτίριο της πρώην Ραλλείου με το πιο αισιόδοξο σενάριο, αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί έως το 2021, ταυτόχρονα με την παράδοση των σταθμών του μετρό.

 

Τη μελέτη στατικής επάρκειας του κτιρίου έχει αναλάβει το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά, και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα σε χρονικό διάστημα 4 - 5 μηνών.

 

Στόχος είναι, στα τέλη του 2017, να αρχίσουν οι πρώτες εργασίες ανακατασκευής, με τα κονδύλια για τον σκοπό αυτόν να προέρχονται από το Ταμείο Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑΧΔΙΚ) του υπουργείου Δικαιοσύνης και θα αποταμιεύονται ανά έτος.

 

Το θέμα της μεταφοράς των δικαστηρίων Πειραιά είχε βρεθεί τον Δεκέμβριο στο επίκεντρο συνάντησης που είχε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σταύρος Κοντονής, με τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη. Κατά τη συνάντηση, σύμφωνα με ανακοίνωση που είχε εκδοθεί τότε, οριστικοποιήθηκε το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των απαιτούμενων ενεργειών για τη μεταστέγαση των δικαστικών υπηρεσιών της πόλης στο ακίνητο του δήμου Πειραιά.

 

Πηγή: http://www.ered.gr/e...i_ston_Peiraia/

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

σε ενα χωρο επιβαρυμενο απο αυτοκινητα επισκεπτων, που παρκαρουν οπου γουσταρουν, παρανομα διπλα τριπλα σε πεζοδρομεια, με την τροχαια και τον δημο να αδιαφορουν επιδεικτικα , οι δικαστες προκειμενου να μην πανε παραεξω και ξεβολευτουν θα μπαστακοθουν στο ραλλειο χωρις να λυσουν ουτε ενα προβλημα.

 

να δειτε στο τελος που απο τη στατικη μελετη θα βγει πορισμα οτι δεν μπορει να αποθηκευτει το αρχειο και οχι μονο θα δωθουν λεφτα για να ανακαινιστει το κτηριο αλλα θα νοικιασουν και χωρο για αρχειο. (δε θα ναι πρωτη φορα)

 

τελικα ο πειραιας για να γινει πολη πρεπει να βομβαρδιστει πρωτα

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

ότι και να γίνει θα πρέπει να διεξαχθεί οπωσδήποτε αρχιτεκτονικός διαγωνισμός,  γιατι αν πάει η πρόταση με αυτό το έκτρωμα που βλέπω στο φωτορεαλιστικό θα υποβαθμιστεί τόσο το δημοτικό θέατρο όσο και η αισθητική του ιστορικότερου και σημαντικότερου οικοδομικού τετραγώνου στον Πειραιά..

Link to comment
Share on other sites

...στο δρόμο που χάραξε ο δήμαρχος της χούντας Σκυλίτσης, που ονειρευόταν να στεγάσει το δημαρχείο σε ένα αντίγραφο/κακέκτυπο του δημοτικού θεάτρου. Τα κιτς αισθητικά πρότυπα παραμένουν αμετακίνητα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.