Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Aptis: Το οικολογικό αστικό μέσο της Alstom που ήρθε να κατακτήσει την Ευρώπη


Engineer

Recommended Posts

Τα οικολογικά αστικά μέσα είναι το μέλλον στις οδικές αστικές μεταφορές και η τάση πλέον είναι όλο και περισσότερες πόλεις να εντάσσουν στο στόλο τους αστικά μέσα που χρησιμοποιούν καθαρή τεχνολογία. Αυτή η αυξητική τάση που αναμένεται να γιγαντωθεί τα επόμενα χρόνια, ώθησε την Alstom να παρουσιάσει την δική της πρόταση για την "καθαρή" μετακίνηση στις πόλεις.

 

Το Aptis σχεδιάστηκε για να προσφέρει στις πόλεις μια καθαρή και αποδοτική λύση συστήματος μεταφοράς. Βασισμένο στην εμπειρία της Alstom και της NTL στα οχήματα με ελαστικά, στους άξονες, τους κινητήρες και τα συστήματα έλξης, το Aptis φέρνει τα πλεονεκτήματα του τραμ στο μέσα οδικής αστικής μεταφοράς, με σκοπό να βελτιώσει τόσο την εμπειρία των επιβατών όσο και τη λειτουργία του.

 

Για πρώτη φορά, οι δύο εταιρείες διαφοροποιούνται με ένα μη σιδηροδρομικό προϊόν, το οποίο θα συμπληρώσει την γκάμα των λύσεων που διαθέτουν ώστε να είναι σε θέση να προσφέρουν στους πελάτες ένα ολοκληρωμένο φάσμα ηλεκτροκίνητων και κατ’ επέκταση καθαρών μέσων αστικής μεταφοράς.

 

Το Aptis, παρουσιάστηκε πριν μερικές μέρες στο Duppigheim της Αλσατίας, στη Γαλλία. Καθώς οι πόλεις αναζητούν εξυπνότερα, αποτελεσματικότερα και καλύτερα διασυνδεόμενα μέσα μεταφοράς, ήδη το Alstom Aptis έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον Ευρωπαίων πελατών. Στη Γαλλία, το Συνδικάτο Μεταφορών Ιλ ντε Φρανς (STIF) αποφάσισε να ξεκινήσει με δύο δοκιμές, από τις οποίες η μία με την RATP. Το Aptis θα πραγματοποιήσει δοκιμαστικά δρομολόγια στο Παρίσι και στην Περιφέρεια Ιλ ντε Φρανς το δεύτερο εξάμηνο του 2017.

 

Ο μοναδικός, καινοτόμος σχεδιασμός του Aptis, εμπνευσμένος από τα τραμ, ενσωματώνει την πρόσβαση σε χαμηλό δάπεδο και ορατότητα 360°. Δύο ή τρεις διπλές θύρες σε κάθε πλευρά διευκολύνουν μια απρόσκοπτη ροή στην επιβίβαση και την αποβίβαση των επιβατών, και την ομαλή επιβίβαση αναπηρικών πολυθρόνων και βρεφικών καροτσιών.

 

Οι εταιρείες λειτουργίας θα επωφεληθούν από ένα όχημα με εύκολη συντήρηση και τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στην κατηγορία του. Με τέσσερις κατευθυνόμενους τροχούς έναντι δύο στα λεωφορεία, το Aptis καλύπτει 25% μικρότερη επιφάνεια σε καμπύλες προσφέροντας την ιδανική ενσωμάτωση μέσα στην πόλη. Στις στάσεις ελαχιστοποιεί τον απαιτούμενο χώρο στάθμευσης, εξασφαλίζοντας περισσότερο διαθέσιμο χώρο για τα υπόλοιπα οχήματα.

 

Posted Image

 

 

Η Alstom και η NTL όχι μόνο θα προσφέρουν το όχημα, αλλά ένα ολοκληρωμένο σύστημα. Περιλαμβάνει διαστασιολόγηση, επιλογές φόρτισης, οδικές υποδομές, καθώς επίσης επιλογές μίσθωσης και εγγύησης, φροντίζοντας ώστε να μπορέσουν οι πόλεις να εντάξουν την ηλεκτροκίνηση στα δίκτυα μεταφορών τους ομαλά και αποδοτικά από άποψη κόστους. Χάρη στα χαμηλά κόστη συντήρησης και λειτουργίας και στη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής σε σύγκριση με τα λεωφορεία, το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας του Aptis αντιστοιχεί σε αυτό των ντιζελοκίνητων λεωφορείων.

 

«Με το Aptis, συμπληρώνουμε τις προτάσεις μας στον τομέα της ηλεκτρικής κινητικότητας και είμαστε πλέον σε θέση να προσφέρουμε στις πόλεις ένα πλήρες φάσμα λύσεων για τις αστικές συγκοινωνίες. Η δημιουργία αυτού του καινοτόμου είδους αποτέλεσε πραγματική πρόκληση και κατέστη δυνατή χάρη στην ευελιξία της NTL, αλλά και στις γνώσεις της πάνω στα οχήματα με ελαστικά, καθώς και χάρη στην τεχνογνωσία της Alstom σχετικά με την ηλεκτρική έλξη και την ενοποίηση συστημάτων. Είμαστε πολύ περήφανοι γι’ αυτήν τη νέα, φιλική προς το περιβάλλον, λύση μεταφοράς που παρουσιάζουμε», λέει ο Henri Poupart-Lafarge, Πρόεδρος και Δ.Σ. της Alstom.

 

Το Aptis μπορεί να φορτιστεί την νύχτα στο αμαξοστάσιο ή γρήγορα στο τέρμα της κάθε γραμμής κατά την διάρκεια της καθημερινής λειτουργίας. Η ταχεία φόρτιση γίνεται είτε μέσω ανεστραμμένο παντογράφο ή SRS, το καινοτόμο γρήγορο σύστημα επαναφόρτισης από το έδαφος της Alstom.

 

Πηγή: http://www.ypodomes....isei-tin-evropi

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.