Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Η αστικοποίηση αλλάζει το real estate


Engineer

Recommended Posts

Τις εναλλακτικές επενδύσεις στον τομέα των ακινήτων όπως τα ιδιωτικά νοικιασμένα σπίτια, οι φοιτητικές εστίες, οι μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων κ.ά. αναμένεται να ενισχύσουν οι μακροπρόθεσμες τάσεις στην αστικοποίηση και τα δημογραφικά στοιχεία.

 

Τελευταίες έρευνες της Savills που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα έχουν στο επίκεντρό τους τον άνθρωπο και τους οργανισμούς που υπάρχουν στις ευρωπαϊκές πόλεις. Επιλέχθηκαν 12 ευρωπαϊκές πόλεις για μια πιο λεπτομερή εξέταση το 2017 όπως το Λονδίνο, το Παρίσι, η Φρανκφούρτη και η Βαρσοβία.

 

Η κα. Γιολάντα Μπαρνς Διευθύντρια του τμήματος Παγκόσμιων Ερευνών της Savills δήλωσε ότι «οι ευρωπαϊκές πόλεις έχουν πολλά από τα χαρακτηριστικά των άκρως επιτυχημένων πόλεων του κόσμου που τις καθιστούν ελκυστικές για τους εργαζόμενους αλλά και όσους ζητούν μια αστική ζωή με υψηλή ποιότητα».

 

Η ίδια συμπληρώνει ότι «το αυθεντικό τους περιβάλλον, η ποικίλη πολιτιστική εμπειρία και η υψηλή ποιότητα ζωής καθιστούν τις μεγάλες πόλεις της ευρώπης που εξετάζονται σ αυτή την μελέτη όχι μόνο ελκυστικές για τους εργαζόμενους αλλά και για τους εργοδότες». Σύμφωνα με την Savills οι οικονομίες των ευρωπαϊκών πόλεων χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες, στις «παγκόσμιες υπερδυνάμεις», στις «αστικές κινητήριες δυνάμεις» και τους «διεκδικητές».

 

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, οι Λονδίνο, Μόσχα, Παρίσι και Μαδρίτη έχουν υψηλά οικονομικά επίπεδα με την ακαθάριστη προστιθέμενη αξία (GVA) να κυμαίνεται από €193 δις. έως €428 δις. «Όπως τα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος» είπε χαρακτηριστικά η κα. Μπάρνς. Στις πόλεις που κατατάσσονται στην κατηγορία «επιτάχυνσης της αστικοποίησης» βρίσκονται μεταξύ άλλων το Μιλάνο, η Στοκχόλμη, το Δουβλίνο και το Βερολίνο με GVA μεταξύ €103 δις. και €139 δις. Η έκθεση της Savills αναφέρει ότι η κατάταξη είναι πιθανό να αλλάξει σε μερικές πόλεις λόγω της προβλεπόμενης αύξησης των ενοικίων σε εργασιακούς χώρους κατά το επόμενο έτος όπως στο Άμστερνταμ, το Δουβλίνο, το Παρίσι, τη Μαδρίτη, το Μιλάνο και τη Στοκχόλμη.

 

«Σε γενικές γραμμές οι Βρυξέλλες, Φρανκφούρτη, Λονδίνο και Βαρσοβία παρουσιάζουν μια σταθερότητα δίνοντας στους ενοικιαστές μεγαλύτερο αίσθημα βεβαιότητας σχετικά με το κόστος των ακινήτων». Είναι χαρακτηριστικό, αναφέρουν οι επαγγελματίες της αγοράς, ότι οι νέοι δημιουργικοί εργαζόμενοι προσελκύονται ολοένα και περισσότερο σε καλές, μικρές πόλεις που προσφέρουν φθηνότερες κατοικίες απ’ ότι σε μεγάλα χρηματοοικονομικά κέντρα.

 

Η κα. Μπάρνς τέλος υπογράμμισε ότι «η οικονομική και δημογραφική δυναμική των περισσότερων ευρωπαϊκών πόλεων είναι τέτοια που θα πρέπει να είναι εξασφαλισμένη η ζήτηση τόσο στους ενοικιαστές όσο και στους επενδυτές».

 

Πηγή: http://www.ered.gr/e...e/#.WNOLc2-LS70

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.