Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαμόρφωση κλίσεων και θερμομόνωση με Fibran INCLINE


basgoud

Recommended Posts

Κόστος σε σχέση με τι; Εξαρτάται από το με τι θα γίνει η υγρομόνωση. Πλέον πωλείται και ως σύστημα με τσιμεντοειδές & αυτοεπιπεδούμενο της Kraft.

Μειονεκτήματα: κόστος, μέτρια βατότητα, δεν είναι για δώματα με πολλές λεπτομέρειες υγρομόνωσης.

Πλεονεκτήματα: πολύ χαμηλό βάρος, άριστη διαπνοή, αρκετά καλή στρωματοποίηση για τις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, δεν έχεις τσιμεντοκονίες κτλ. και δεν έχεις νεκρούς χρόνους που περιμένεις να στεγνώσουν τα υλικά.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν σε ευχαριστώ για την πληροφόρηση.

Το κόστος κοπής από την εταιρεία ποιο περίπου είναι? Απ'ότι έχω καταλάβει ο μηχανικός στέλνει κάτοψη του δώματος και δημιουργείται σε παντογράφο (ή κάπως έτσι) ένα παζλ του δώματος. Αυτό τί περίπου κόστος έχει?

Από την εμπειρία σου, χρειάζεται ειδίκευση από αυτόν που θα το εφαρμόσει? Τί extra πρέπει να προσεχτεί σε εφαρμογή?

Με ενδιαφέρει επίσης εάν είναι δυνατόν να εφαρμοστεί μια διαπνέουσα μεμβράνη υγρομόνωσης και όχι να είναι απαραίτητο να εφαρμοστεί η αυτοκόλλητη που διαφήμιζε/ή διαφημίζει η εταιρεία.Γίνεται πάνω από τις μεταβαλλόμενου πάχους πλάκες θερμομόνωσης , να τοποθετηθεί ένα γεωύφασμα και κατόπιν να γίνει εφαρμογή χυτής πολυουρεθάνης ή τσιμεντοειδούς π.χ.?

Αυτό που τράβηξε την προσοχή μου, είναι το ελάχιστο βάρος καθώς στο μυαλό μου έχω πλάκα δώματος ηλικίας περίπου 50 ετών στην οποία δε θέλω να προσδώσω βάρος.

Με ενδιαφέρει εάν είναι με κάποιον τρόπο βατή αυτή η παρέμβαση εκ των υστέρων..Δηλαδή μετά και την εφαρμογή της υγρομόνωσης μπορεί να τοποθετηθεί (απλή τοποθέτηση) κάποια ελαφριά πλάκα πεζοδρομίου/ πλακάκι ή το σύστημα έχει συγκεκριμένα όρια σε αντοχή σε θλίψη? Ευχαριστώ.

Edited by pirsogiannis
Link to comment
Share on other sites

Κόστος: ρωτήστε την εταιρία και θα σας δώσει τιμές μιας και εξαρτάται από το πάχος & από την κάτοψη. Σαν τάξη μεγέθους για το συνολικό κόστος υπολογίστε ότι θα είναι μεταξύ ανεστραμμένου δώματος με τελική επιφάνεια πλάκες & συμβατικού με τελική πλακάκι.

Διαδικασία: Ναι αποτυπώνουμε το δώμα με διάγραμμα κλίσεων, διαλέγουμε τι κλίση θέλουμε (υπάρχουν δύο επιλογές) και το στέλνουμε στην Fibran. Οι πλάκες θα έρθουν χωρισμένες σε κατηγορίες με σχέδιο σαν παζλ για την τοποθέτηση.

Τοποθέτηση: νομίζω ότι για τα πάντα χρειάζεται εξειδίκευση. Η δουλειά είναι για μονωτή δεν είναι για πλακάδες κτλ. Κατά τα λοιπά το σύστημα χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στις δύο στρώσεις υγρομόνωσης. 

Υγρομόνωση: είτε αυτοκόλλητη ασφαλτική, είτε συνθετική με θερμοκόλληση, είτε το σύστημα με τσιμεντοειδή clima roof των Kraft Fibran. Οτιδήποτε άλλο χρειάζεται προσοχή. Χυτή πολυουρεθάνη έχει καλύτερη αναπνοή σε σχέση πχ. με ασφαλτόπανα, αλλά διαπνέουσα δεν είναι. Ελάχιστα είναι τα πολυουρεθανικά με ΕΝ1504:2 και αυτά που υπάρχουν σε πάχος 3 στρώσεων για να καλύψεις ύφασμα, θα είναι εκτός ορίων.

Βατότητα: Σε απλή κυκλοφορία, με προσοχή, δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Δεν είναι όμως για σημειακά φορτία (καρέκλες κτλ.). Δεν είναι και ότι καλύτερο να μπουν πλάκες κτλ. γιατί αν λόγω φορτίου αστοχήσει η επικάλυψη (πχ.το αυτοεπιπεδούμενο) δεν θα το καταλάβουμε. 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Νομίζω πάντως ότι συνθετική με θερμοκόλληση, υγρομόνωση, δεν προβλέπουν ούτε οι ίδιοι (της fibran εννοώ στο site) γιατί το xps καίγεται. Όπως και να χει, σε ευχαριστώ για τις εμπεριστατωμένες απαντήσεις. μόλις βρω λίγο χρόνο θα το ψάξω..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.