Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αγορά εξοπλισμού από το εξωτερικό.


koulosb

Recommended Posts

Μετά από 6 χρόνια ξαναανοίγω το θέμα :),

 

Ισχύει ακόμα ότι για να γλιτώσουμε το vat από ενδοκοινοτικές αποκτήσεις, πραγματοποιούμε μεταβολή στην εφορία (σύστημα VIES), και το VAT number θα είναι το ΑΦΜ με το πρόθεμα EL.
1) Έτσι δεν πληρώνεται vat ούτε φπα εδώ?

2) Στις περιοδικές συπληρώνεται το πεδίο 364, με 0 φόρο εισροών, παρομοίως στην περίπτωση λήψης υπηρεσιών θα συμπληρώναμε το πεδίο 365 ή συμπληρώνεται το Φ5/ανακεφαλαιωτικός πίνακας τον μήνα που πραγματοποιείται η αγορά?

 

Ευχαριστώ, και καλή  χρονιά

Edited by zulumpo
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 38
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ψάχνοντας το θέμα περισσότερο (πιθανόν να ενδιαφέρει και άλλους συναδέλφους),

 

1. Ισχύει ότι δεν χρεώνεται φπα, πληρώνουμε την καθαρή αξία και μόνο (https://europa.eu/youreurope/business/vat-customs/cross-border/index_el.htm)

 

2. Απαιτείται όμως μεταβολή στην εφορία, η οποία δεν γνωρίζω κατά πόσο συμφέρει αυτή η διαδικασία μιας και πιθανόν θα γίνει αυτοψία (http://www.pcci.gr/evepimages/POL_1154_19_F268.7.2011.pdf)

 

3. Με την μεταβολή στην εφορία, αναγκαστικά θα πρέπει να υποβάλονται ανακεφαλαιωτικοί πίνακες κάθε μήνα (ακόμα και μηδενικοί), και όλα αυτά για μια απλή αγορά από το εξωτερικό....

 

Τώρα κατά πόσο αξίζει, και αν είναι σωστά αυτά που έγραψα ευχαρίστως να ακούσω απόψεις συναδέλφων :)

Edited by zulumpo
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Έτσι όπως τα περιγράφεις είναι συνάδελφε. Έκανα έναρξη ενδοκοινοτικών συναλλαγών χτες.Γίνεται άμεσα, με την συμπλήρωση ενός εντύπου και ενημερώνεται η καρτέλα σου στο taxis αυτόματα. Βρήκα ένα εργαλειο στο βρετανικό amazon στην μισή κυριολεκτικά τιμή απ'ότι πωλείται στην Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένων μεταφορικών).Το ποσό που κερδίζω είναι αστείο, το έκανα για το γαμώτο και γιατί είναι κάτι για το οποίο σου δίνεται η δυνατότητα.

Όντως δεν χρεώνεται ο ΦΠΑ.

Με τον λογιστή μου που το συζήτησα μου ανέφερε ότι χαρακτηριστικά σε όλες τις νέες ενάρξεις που κάνει, τους κάνει αυτόματα και έναρξη ενδοκοινοτικών συναλλαγών τόσο για αγορά αγαθών όσο και παροχή υπηρεσιών. Όντως κάποια ΠΟΛ προέβλεπε αυτοψία, είναι πολύ σπάνιο να συμβεί, αλλά και να συμβεί δεν έχω κάτι να αποκρύψω.

Όσο για το 3 που αναφέρεις, ρωτώντας τον λογιστή μου δεν μου ανέφερε λεπτομέρειες κάποιας εξτρά δουλειάς από μέρους του (δεν υποννοώ ότι δεν απαιτείται αυτό που αναφέρεις) και γενικώς ήταν απόλυτα νορμάλ με το θέμα, τώρα αν τηρείς τα βιβλία σου μόνος σου, ενδεχομένως να χρειάζεται κάποια περαιτέρω πληροφόρηση για την συμπλήρωση του ανακεφαλαιωτικού πίνακα.

Μου ανέφερε απλώς ότι τα τιμολογια αυτών των συναλλαγών να μην καθυστερώ να του τα δώσω καθόλου, εάν θυμάμαι χαρακτηριστικά μου είπε ότι τιμολόγιο Ιανουαρίου πρέπει να υποβληθεί το αργότερο έως 26 Φεβρουαρίου και πάει λέγοντας.

Edited by pirsogiannis
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα Συνάδελφε,

 

Ναι, στο ζήτησε μέχρι το τέλος του φεβρουαρίου, γιατί οι ανακεφαλαιωτικοί πίνακες γίνονται κάθε μήνα. Εν αντίθεση με τις περιοδικές που γίνονται ανά τρίμηνο.

 

Ασχέτως αν είμαστε σωστοί (βιβλία κτλ), στόχο έχουν το να αυξήσουν τα έσοδα του Δημοσίου, και μόνο (αυτό είναι που με φοβίζει).

Edited by zulumpo
Link to comment
Share on other sites

δεν απαιτειται να υποβάλεις ανακεφαλαιωτικό πίνακα τους μήνες που δεν έκανες λήψη υπηρεσιών ή απόκτησης αγαθών.

Προσοχή μόνο αμα αγοράσεις software μόνο με download ειναι ληψη υπηρεσίων , ανώ αν σου στείλουν έστω και ενα manual ή cd πχ ειναι απόκτηση αγαθών.

Αν θυμάμαι καλά πρέπει να ζητήσεις στο μητρώο  έναρξη για λήψη υπηρεσιών και  απόκτηση αγαθών γιατί μπορει να σου κάνουν μόνο για ένα από τα δύο.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Όντως skidoo23, επιβεβαιώνω, (ΑΠΟΦΑΣΗ 1091531/25.9.2009 Υποβολή ανακεφαλαιωτικών πινάκων για πράξεις που πραγματοποιούνται από 01/01/2010. - Κοινοποίηση οδηγιών για την συμπλήρωση των εντύπων των ανακεφαλαιωτικών πινάκων)

 

 

Έντυπο Φ4
ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΝΔΟΚΟΝΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.

-Ο ανακεφαλαιωτικός πίνακας περιλαμβάνει τα στοιχεία που αναφέρονται στην περίπτωση Α΄ και υποβάλλεται για κάθε ημερολογιακό μήνα για πράξεις που πραγματοποιούνται από 01/01/2010. Αν σε κάποια ημερολογιακή περίοδο ο υπόχρεος δεν πραγματοποίησε ενδοκοινοτικές παραδόσεις αγαθών, παροχή υπηρεσιών, εκπτώσεις ή επιστροφές, δεν υποχρεούται να υποβάλει ανακεφαλαιωτικό πίνακα.

 

Έντυπο Φ5
ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΝΔΟΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΑΠΟΚΤΗΣΕΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΛΗΨΕΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.

-Αν σε κάποια ημερολογιακή περίοδο ο υπόχρεος δεν πραγματοποίησε ενδοκοινοτικές αποκτήσεις, λήψη υπηρεσιών, εκπτώσεις ή επιστροφές, δεν υποχρεούται να υποβάλει ανακεφαλαιωτικό πίνακα.

Edited by zulumpo
Link to comment
Share on other sites

Με άγχωσες zulumpo μέχρι να διαβάσω το τελευταίο post σου...εχω έναρξη ενδοκοινοτικών απο το 2012 για μια και μονο αγορά που έκανα απο εξωτερικό και έκτοτε δεν έχω υποβάλλει κανένα ανακεφαλαιωτικό πίνακα.

Ευτυχώς ξεαγχώθηκα..

Link to comment
Share on other sites

Με άγχωσες zulumpo μέχρι να διαβάσω το τελευταίο post σου...εχω έναρξη ενδοκοινοτικών απο το 2012 για μια και μονο αγορά που έκανα απο εξωτερικό και έκτοτε δεν έχω υποβάλλει κανένα ανακεφαλαιωτικό πίνακα.

Ευτυχώς ξεαγχώθηκα..

 

Συγνώμη Συνάδελφε! , πρώτη φορά τα ψάχνω  8-) , τυγχάνει να θυμάσαι πως συμπληρώθηκε ο ανακεφαλαιωτικός Φ5, (τι ρωτάω και εγώ χαχα)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.