Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Οι παγκόσμιες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έμειναν σταθερές το 2016


Engineer

Recommended Posts

Οι παγκόσμιες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα παρέμειναν σταθερές για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, παρά το ότι η παγκόσμια οικονομία συνέχισε να αναπτύσσεται, σύμφωνα με νέα έκθεση της Διεθνούς Διοίκησης Ενέργειας (ΙΕΑ).

 

Ακόμα είναι πολύ νωρίς για να βγει το συμπέρασμα ότι οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έχουν κορυφωθεί, ή αν θα συνεχιστεί η αύξηση τα επόμενα χρόνια, αλλά τα ευρήματα ενισχύουν την αυξανόμενη αίσθηση ότι είναι πλέον δυνατό να υπάρχει οικονομική ανάπτυξη χωρίς αύξηση της παραγωγής διοξειδίου του άνθρακα .

 

Σύμφωνα με την έκθεση, οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τον τομέα της ενέργειας έφτασαν περίπου τους 32,1 δισεκατομμύρια τόνους το περασμένο έτος, στα ίδια επίπεδα με το 2015 και το 2014. Από την άλλη πλευρά, η παγκόσμια οικονομία αναπτύχθηκε κατά 3,1%, όπως τα τελευταία χρόνια.

 

Μέχρι τώρα η οικονομική ανάπτυξη σε μεγάλο βαθμό συνδυάζεται με την αύξηση της βιομηχανικής δραστηριότητας και της έντασης της ενέργειας, με τις συναφείς εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Ωστόσο, η έκθεση υποδεικνύει ότι ο πλανήτης μπορεί να σπάσει αυτόν τον κύκλο.

 

Η σταθερότητα των παγκόσμιων εκπομπών είναι ουσιαστικά το αποτέλεσμα της αύξησης της παραγωγής άνθρακα σε ορισμένες χώρες και της μείωσης σε άλλες. Η έκθεση σημειώνει ότι η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι δύο μεγαλύτερες παραγωγοί αερίων του θερμοκηπίου στον κόσμο, σημείωσαν μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι εκπομπές μειώθηκαν κατά 3% και η οικονομία αυξήθηκε κατά 1,6%, ενώ στην Κίνα, οι εκπομπές μειώθηκαν κατά 1,6% και η οικονομία αναπτύχθηκε κατά το εντυπωσιακό 6,7%.

 

Επιπλέον, οι εκπομπές στην Ευρώπη παρέμειναν σταθερές. Συνδυαστικά, αυτές οι επιδόσεις ήταν σε θέση να αντισταθμίσουν την αύξηση των εκπομπών σε ένα μεγάλο μέρος του υπόλοιπου κόσμου. Η συνεχιζόμενη ανάπτυξη του φυσικού αερίου και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ήταν από τους σημαντικότερους παράγοντες αυτής της επιτυχίας. Η έκθεση επισημαίνει ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ήταν υπεύθυνες για το 50% της συνολικής παγκόσμιας αύξησης της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας το 2016.

 

Πηγή: http://www.naftempor...atheres-to-2016

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.