Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ΕΦΚΑ: Σε λειτουργία οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες διαχείρισης συμβάσεων για 'μπλοκάκια' - Οδηγίες χρήσης


Engineer

Recommended Posts

Με κάλεσε και εμένα ο εργοδότης σε συζήτηση του πως θα πληρώνουμε από κοινού τις εισφορές (στο μερίδιο του καθενός) έχω βέβαια πληρώσει τις 2 πρώτες δόσεις του εφκα. Δεν ξέρω τι γίνεται αν έρθουν αναδρομικά οι διάφορες αν θα έχει λόγο ο εργοδότης σε αυτές που πλήρωσα τουλάχιστον. Βασικά έχω μπερδευτεί ποιος κάνει ενέργειες και ποιος όχι, τι γίνεται αν κάνω μια υπηρεσία σε κάποιον ιδιώτη πχ και πολλά αλλα. Αν έχω εξελίξεις θα ενημερώσω αν και βλέπω να μπαίνω σε αυτό το καθεστώς μετά το Πάσχα από ότι φαίνεται

 

 

Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Βάσει της δικής μου εμπειρίας αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι ορισμένοι εργοδότες φοβούνται ότι στην περίπτωση που ο εργαζόμενος έχει μέχρι δύο εργοδότες και δεν μπει σε αυτή τη ρύθμιση, μπορεί να έχουν πρόβλημα στο τέλος για μη καταβολή εισφορών από αυτούς και υπόκρυψη μισθωτής εργασίας.

Τώρα το πόσο είναι δικαιολογημένος ο ανωτέρω φόβος είναι προσωπική εκτίμηση του καθενός, έχω ακούσει πολλές διαφορετικές απόψεις.

Γενικά αυτό που παίζει κυρίως στους γνωστούς μου με δελτίο είναι αναπροσαρμογή των συμβάσεων προς τα κάτω, ώστε να φαίνεται ότι ο εργοδότης καλύπτει τις εισφορές που του αναλογούν με το εργασιακό κόστος για αυτόν να παρεμείνει σταθερό.

Link to comment
Share on other sites

Σε μας δεν θα γίνει καμία μείωση. Βέβαια καλέστηκαν μόνο όσοι απασχολούνται στην εταιρεία και μόνο, οποίος έχει έστω έναν δεύτερο όχι...

 

 

Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.