Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ρωγμή σε κολώνα σε καινούργια οικοδομή.


 
bazil

Recommended Posts

KANA, δεν ισχυρίστηκα ότι είμαι πολιτικός μηχανικός, ούτε ειδικός επί των ρωγμών. Το «αδαής» όμως το χρησιμοποίησες υποτιμητικά, ή τουλάχιστον έτσι το εξέλαβα εγώ. Σίγουρα, δεν μπορώ να μάθω σε ένα forum όσα έμαθες εσύ 5 χρόνια στο πολυτεχνείο, όμως κι εγώ τα ίδια ακριβώς χρόνια έκανα, σε διπλανή αίθουσα. Οπότε το «αδαής» δε νομίζω ότι είναι η κατάλληλη λέξη. Προσωπικά τουλάχιστον, δε θα το χρησιμοποιούσα για κανέναν (πόσο μάλλον μηχανικό), εκτός αν ήθελα πράγματι να τον προσβάλω. Όσον αφορά το τι είναι σοβάς και Φ.Ο., ξέρω να τα ξεχωρίσω, και μπορεί κάλλιστα να είναι απλά στο σοβά η ρωγμή, όμως μπορεί και όχι, οπότε οφείλει να με τρομάξει πράγματι. Αν μη τι άλλο, νομίζω πως στο πολυτεχνείο μας έμαθαν να προσέχουμε τη λεπτομέρεια, συνάδελφε.

 

Str_eng, κόψε σε παρακαλώ τις προσωπικές επιθέσεις και τις ύβρεις, γιατί δεν ταιριάζουν στον ευρύτερο επαγγελματικό σου χώρο, στον οποίον συμπεριλαμβάνομαι και εγώ. Ούτε τη λύση που με βολεύει ψάχνω (αν είναι δυνατόν), ούτε τζαμπατζής είμαι. Όπως με συμβούλευσαν όσοι καλόπιστα προσπάθησαν να βοηθήσουν, και όπως από την αρχή είχα σκοπό να κάνω, θα ζητήσω έλεγχο από πολιτικό μηχανικό, γιατί το θέμα είναι πολύ σημαντικό για να το αφήσω έτσι. Όμως τον συγκεκριμένο μηχανικό, που είναι υπεύθυνος γι' αυτήν την κατάσταση δεν πρόκειται να τον ξαναπληρώσω. Λογικές όπως η δική σου, που δικαιολογούν την προχειρότητα και βάζουν πάνω απ' όλα το κέρδος, εις βάρος της ποιότητας, είναι αυτές που συκοφαντούν τον επαγγελματικό σου χώρο (και κάθε χώρο). Και είναι αυτές ακριβώς που τροφοδοτούν το φαύλο κύκλο της ανευθυνότητας και του ερασιτεχνισμού. Τα οποία είναι πανταχού παρόντα σε κάθε τομέα αυτής της χώρας, όσο και αν εσύ επιλέγεις να μην το βλέπεις. Ναι αγαπητέ, στο Ελλαδιστάν ζεις και όχι στην Ελβετία, και όσο πιο γρήγορα το καταλάβεις τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να το διορθώσεις έστω και λίγο.

 

Pk10gr, έχεις απόλυτο δίκιο, ενώ όταν αγοράζουμε αυτοκίνητο ζητάμε τη γνώμη μηχανικού, δεν κάνουμε το ίδιο στην περίπτωση του σπιτιού, παρόλο που τα χρήματα που δίνουμε είναι πολλαπλάσια. Ίσως εκεί επαναπαυόμαστε στο ότι υπάρχει ήδη μηχανικός, ξεχνώντας όμως πως είναι στην ουσία υπάλληλος του εργολάβου. Σχετικά με αυτό, πάντα πίστευα πως θα έπρεπε ο νόμος να επιτρέπει μόνο στους μηχανικούς να παίρνουν εργολαβίες (είτε ιδιωτικές είτε δημόσιες). Βέβαια, στην ΕΕ του νεοφιλελευθερισμού θα έσπευδαν αμέσως μετά να σε καταδικάσουν για «κλείσιμο» του επαγγέλματος και περιορισμό του ανταγωνισμού. Εδώ πάνε να κάνουν το 3ετές bachelor ισότιμο με το πτυχίο του πολυτεχνείου. Αλλά αυτά είναι μια άλλη συζήτηση.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 25
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Δεν θα μπω σε διαδικασια να κρινω τα περι εργολαβιων και ισοστιμιας πτυχιων..

 

Το μονο που εχω να πω ειναι οτι ηξερες και ξερεις που ζεις.. Αρα η επαναπαυση δεν εχει καμια βαση..

 

ΞΑΝΑλεω, δεν κρινω κανεναν ουτε μηχανικο ουτε εργολαβο.. Γιατι η κακοτεχνιες που παρουσιαζεις μπορει να ειναι απο ασημαντες ως πολυ σοβαρες.. Και προσωπικα ουτε τον κατηγορω, χωρις αυτο να σημαινει οτι συμφωνω..

 

Σκεψου το εξης απλοϊκο παραδειγμα.. Ο συζηγος κερατωνει την συζηγο, η οποια το γνωριζει.. Αλλα παρολαυτα καθεται μαζι του και δεν φευγει, παρα μονο του κλαψουριζει.. Ποιος φταει, ο συζηγος που αφου του περναει συνεχιζει, ή η συζηγος που δεν του κοπαναει μια τακουνια και μετα να σηκωθει να φυγει???

Link to comment
Share on other sites

Πιστεύω ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση το πρόβλημα και ο πανικός πηγάζει από ημιμάθεια και όχι άγνοια η οποία μπορεί να είναι και χειρότερη. Ας μην ξεχνάμε ότι ο συνάδελφος μηχανικός είναι ηλεκτρολόγος, αρα έχει αρκετη επαφή με το αντικείμενο για να υποψιάζεται ότι και τα χειρότερα μπορεί να συμβούν σε μια οικοδομη, όμως δεν μπορεί να προχωρήσει σε αξιολόγηση των πραγματικών μεγεθών του προβλήματος, οποτε και πρεπει να απευθυνθεί σε πολιτικό μηχανικό (όχι απο ιντερνετ) για να γίνει αυτοψία.

Για να επανέλθω στο τεχνικό μέρος χωρίς να θέλω να αντικαταστήσω την αναγκαιότητα μιας αυτοψίας, θα κάνω την υπόθεση ότι η ρωγμή οφείλεται σε διάβρωση του κατακόρυφου ολπισμού της κολώνας η οποία προκλήθηκε από τα νερά που διέρχονται από τις οπές του σοβά στα σημεία που έγινε η στηριξή των σωληνώσων. Αναφέρεται ότι ανοιχθηκαν και οπές που εμειναν κενές. Το σημείο βρίσκεται κοντα στην πίσω όψη της πολυκατοικίας και το πιθανότερο είναι να γλείφουν νερά της βροχής στις σωλήνες μεχρι και τις οπές.

Η κατακόρυφη ρωγμή στην γωνία δεν δείχνει απλό κούφωμα αλλα χαρακρηρηστική διάβρωση του κατακόρυφου οπλισμού που πίθανόν να έχει και μικρή επικάλυψη ίδιως αν η αποκλίση της κατακορυφότητας που εμφανίζεται οπτικά δεν οφέιλεται σε στραβο σοβάδισμα αλλα στραβό καλούπωμα.

Μεθοδοι ελέγχου και αποκατάστασης υπάρχουν πολλές και δεν χρειάζεται να αναφερθούν εδω, άλλωστε σκοπός του forum δεν είναι να βγούμε όλοι στην ανεργία αλλα να αλληλοβοηθεί μηχανικούς και πιθανόν να δίνει κατευθυντήριες οδηγίες σε πανικόβλητους ιδιώτες για το που θα απευθυνθούν.

Πιστέω ότι το πρόβλημα δεν είναι πολύ σοβαρό για να δημιουργεί πανικό και συμπεράσματα για την συνολική κατάσταση της οικοδομής αλλα αρκετά σοβαρό ωστε να γινουν και οι καταλληλες ενέργειες για τον έλεγχο και την επιδιόρθωση του.

Link to comment
Share on other sites

KANA, δεν ισχυρίστηκα ………. Αν μη τι άλλο, νομίζω πως στο πολυτεχνείο μας έμαθαν να προσέχουμε τη λεπτομέρεια, συνάδελφε. .

Αγαπητέ συνάδελφε

Αυτό το λες μόνο αλλά δεν το εφαρμόζεις και να γιατί

Μα καλά συνάδελφε bazil ………..

Η κολώνα έχει και σοβά. Πήγαινε στην γωνία και ρίξε το κομματάκι που έχει ξεκολλήσει. Είναι σοβάς ή μπετό; Αν είναι μπετό, όπως το βλέπω, θα πρέπει να φανεί και οπλισμός. .

Δεν έκανες τίποτα όμως; ενώ θα μπορούσες να πεις εντάξει το κάνω και επανέρχομαι

Πρώτο μήνυμα μου

Μήπως είναι μόνο το μονωτικό;

Λέω μήπως από μακριά φυσικά, κρίνοντας ότι πρόκειται για εξωτερική κολώνα και από το πάχος της ρωγμής, οπότε δεν τρέχει τίποτα.

Έχει τίποτα κακό; δεν σ’ αρέσει κι΄αυτό

Δεύτερο μήνυμα μου

Αγαπητέ gk10gr

Το παραπάνω μήνυμα μου ένα σκοπό και μόνο έχει

«Επειδή τους αδαείς οι ρωγμές τους τρομάζουν»

Μόνο και μόνο να τον καθησυχάσω, γιατί βλέπω ταραχή και όξυνση,

με πιθανότητα να εκτεθεί, χωρίς λόγο

Εξ αρχής είναι γενικό και γίνεται ειδικό απευθυνόμενο και σε σένα προσωπικά και μάλιστα με καλό σκοπό

Που το είδες το κακό συνάδελφε;

KANA, ……. Το «αδαής» όμως το χρησιμοποίησες υποτιμητικά, ή τουλάχιστον έτσι το εξέλαβα εγώ. ……... .

Εδώ παρά το τρίτο μήνυμα μου, εγωιστικά δεν παραδέχεσαι ότι δεν ήθελα να σε προσβάλω προσωπικά

Όσο για το

KANA, …... Προσωπικά τουλάχιστον, δε θα το χρησιμοποιούσα για κανέναν (πόσο μάλλον μηχανικό), εκτός αν ήθελα πράγματι να τον προσβάλω. .. .

Δεν φαντάζομαι να πιστεύεις ότι σε όλα τα επαγγέλματα δεν υπάρχουν και αδαείς με την έννοια άπειροι, ανήξεροι;

Έχω το σκοπό που το έβαλα με αυτή τη πράγματι σκληρή έννοια.

Αναφέρομαι αλλού.

Φυσικά όχι για να προσβάλω κανέναν απ΄τους συμμετέχοντες ή μή, ούτε γιατί θεωρώ τον ευτό μου ειδήμονα και ούτε για να σε προσβάλω προσωπικά φυσικά

Αν το διορθώσω έτσι

«τους αδαείς οι ρωγμές τους τρομάζουν ενώ τους ειδήμονες όχι όλες»

Τι θα μου πεις Bazil, σε προσβάλω πάλι;

KANA, …... Όσον αφορά το τι είναι σοβάς και Φ.Ο., ξέρω να τα ξεχωρίσω, και μπορεί κάλλιστα να είναι απλά στο σοβά η ρωγμή, όμως μπορεί και όχι, οπότε οφείλει να με τρομάξει πράγματι. . .

Τελικά πιστεύεις για σοβά ναι ή όχι

Τελικά σε τρομάζει ναι ή όχι

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω το θέμα έχει λήξει. Ας το αφήσουμε μέχρι εδώ. Η περαιτέρω συζήτηση είναι ανούσια. Μία φράση που μου αρέσει αν και νομίζω ότι δεν εφαρμόζεται στην περίπτωση του συναδέλφου Ηλεκτρολόγου Μηχανικού. "Είμαστε όλοι πολύ αδαείς, αλλά όχι όλοι αδαείς για τα ίδια πράγματα"

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.