Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Υπογραφή από αρχιτέκτονα μηχανικό σε εξαρτημένο τοπογραφικό


fstun

Recommended Posts

Το ΥΠΕΚΑ   με το υπ’ αρ.  ΔΤΕ/β/33890/569 – 1/9/2014  έγγραφό του   θεωρεί ότι το υπ’ αρ. πρωτ. ΔΤΕ/β/34285/735/24-9-2010 έγγραφο του γενικού γραμματέα ΥΠΕΚΑ δεν αποτελεί εγκύκλιο και οδηγία προς εφαρμογή αλλά έγγραφο πληροφοριακού χαρακτήρα προς ενημέρωση  και στερείται εκτελεστότητας. Εξ άλλου με το ανωτέρω έγγραφο απλά κοινοποιεί μια επιστολή του ΤΕΕ, η οποία δεν έχει καμία νομική ισχύ. Οσο δε αφορά τη περίφημη γνωμοδότηση 451/2010 του ΝΣΚ αυτή ΔΕΝ έχει ουδεμία ισχύ από τη στιγμή που δεν έγινε αποδεκτή από τον αρμόδιο υπουργό (άρθρο 7 παρ. 4 του Ν.3086/2002)  . Ολα τα υπόλοιπα είναι παραχάραξη της νομοθεσίας και δεν στηρίζονται πουθενά.

Edited by Alexios
  • Upvote 1
  • Downvote 3
Link to comment
Share on other sites

βλεπω οτι η ανω ΝΣΚ ειναι σε κατασταση "εκκρεμει αποδοχη"

αρα δεν εχει γινει αποδεκτη απο τον Υπουργο.

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. – Σύνταξη των προβλεπομένων από τις διατάξεις του άρθρου 14 παρ.4 του Ν 2664/1998 τοπογραφικών διαγραμμάτων, που είναι εξαρτημένα στο Εθνικό Γεωδαιτικό Σύστημα Αναφοράς ΄87 – Αρμόδιοι μηχανικοί.

Λήμματα : ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ,ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ,ΑΓΡΟΝΟΜΟΙ ΑΓΡΟΝΟΜΙΑ,
Διατάξεις : Ν 4663/1930Α3 Ν 4663/1930Α4 ΒΔ 769/1972Α1 Ν 1404/1983Α25Π2γ ΠΔ 318/1994Α1 Ν 2916/2001Α6Π6β Ν 3794/2009Α18
Πρόεδρος/Προεδρεύων : ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΒΛΑΣΙΟΣ
Εισηγητής/Γνωμοδοτών : ΑΛΕΦΑΝΤΗ ΑΘΗΝΑ
Κατάσταση : Εκκρεμεί αποδοχή

Δικαίωμα σύνταξης των εις το ερώτημα αναφερομένων τοπογραφικών διαγραμμάτων έχουν: α) οι αγρονόμοι τοπογράφοι μηχανικοί και οι πολιτικοί μηχανικοί των ΑΕΙ και β) οι πολιτικοί υπομηχανικοί, υπό τους περιορισμούς που θέτει το Β.Δ/γμα 769/1972.

 

http://www.nsk.gr/web/nsk/anazitisi-gnomodoteseon?p_p_id=nskconsulatories_WAR_nskplatformportlet&p_p_lifecycle=0&p_p_state=normal&p_p_mode=view&p_p_col_id=column-4&p_p_col_pos=2&p_p_col_count=3

εδιτ

ηδη ειχε απαντησει επ  αυτου ο Alexios

αλλα ειχε αλλαξει η σελιδα και δεν το ειδα.

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει και η απόφαση ΣτΕ 267/16 στο ιστορικό αποφάσεων. Ο συμβολαιογραφικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης το 2015 δείχνει να εναρμονίζεται με την ως τότε νομοθεσία όπως φαίνεται στο συνημμένο.

ΑΠΟΦΑΣΗ _ΣΤΕ_267_2016.pdf ΣΥΜΒ. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. ΕΞΑΡΤ. ΤΟΠΟΓΡ (1).pdf

Link to comment
Share on other sites

Βασικά ο σύλλογος των συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης, απ' αυτούς ξεκίνησε το θέμα για τα τοπογραφικά από αρχιτέκτονες, αφού αρχικά τα αποδεχόταν , τελικά συμμορφώθηκε και δεν δέχεται τοπογραφικά απο αρχιτέκτονες.

Υπάρχει και δικαστική απόφαση απόφαση για το θέμα αυτό από δικαστήριο της Καβάλας.

Κάποτε, με ευκαιρία παρόμοιου θέματος, έγραψα πως θα ήταν καλό, αν κάποιος από το Δ.Σ. του συλλόγου τοπογράφων Καβάλας μας έγραφε δυο- τρεις αράδες για το θέμα αυτό, βάζοντας εδώ και την απόφαση του δικαστηρίου.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Η δικαστική απόφαση αν δεν έχει λάβει υπόψη της τα δικαιώματα που απορέουν από τις επιτροπές που ορίζουν το γνωστικό αντικείμενο, βάσει προγραμμάτων σπουδών, δεν είναι δεσμευτική για αυτό το τμήμα των δικαιωμάτων υπογραφής. Πρακτικά έχουμε από τον νόμο του 2014, δύο πακέτα δικαιωμάτων. Ένα πακέτο από τα ΠΔ που είναι προσδιορισμένο (για τα ΑΕΙ και πολυτεχνία τουλάχιστον, γιατί για τα ΤΕΙ τα έχουν κάνει κάπως σαλάτα και ένα από τα προγράμματα σπουδών, το οποίο είναι ακόμα φλου. Όσο είναι φλου το 2ο πακέτο, κάνεις χρήση της προηγούμενης νομοθεσίας που ίσχυε στο Ελλαδιστάν.
Λόγω του φλου της υπόθεσης σφαζόμαστε μεταξύ μας και λόγω της κρίσης που πάλι το Ελλαδιστάν τα έκανε σαλάτα.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...
On 21/10/2019 at 10:52 ΠΜ, jedi.Yannis said:

Υπάρχει το τελευταίο ΠΔ, που στους αρχιτέκτονες δίνει το δικαίωμα να επέμβουν (γενικά, χωρίς να περιορίζει το εύρος της επέμβασης), σε παλιό τοπογραφικό για τροποποίηση. Αυστηρά μαθηματικά αυτό σημαίνει να κρατήσεις 2 κοινά σημεία με το παλιό. Όμως αυτό είναι θέμα ερμηνείας πλέον και αυτό στην Ελλάδα σηκώνει πολύ νερό.
Επίσης υπάρχουν και τα δικαιώματα που θα απορέουν από το πρόγραμμα σπουδών (όταν αυτές συσταθούν). Μέχρι να γίνει αυτό πας με του 1979.

Έχω ένα τοπογραφικό υπογεγραμμένο από τοπογράφο για μία άδεια που ήταν να εκδοθεί το 2016, αλλά έμεινε στάσιμη. Μπορώ κατά τη γνώμη σου να το χρησιμοποιήσω αφού θα αφαιρέσω το περίγραμμα του κτιρίου και να το υπογράψω ως αρχιτέκτων? Θέλω να το χρησιμοποιήσω για βεβαίωση όρων δόμησης που λήγει στις 9/12. Πρέπει να ξαναυπογράψει και ο τοπογράφος που το είχε συντάξει?

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει νομίζω περιορισμός στο να φαίνονται τα μελλοντικά κτίρια (απλά δεν είναι υποχρεωτικό). Ή θες να τα αλλάξεις;
Αν θες να ζητήσεις τα ίδια, δεν στο δέχεται όπως είναι το παλιό η ΥΔΟΜ; (Στην βάση ότι είναι έτοιμο). Αν τον βρεις βέβαια, ένα email υπόθεση είναι και είναι πιο γρήγορο από ένα τηλεφώνημα σε υπηρεσία μερικές φορές.

Edited by jedi.Yannis
Link to comment
Share on other sites

Το κτίριο θα αλλάξει, άγνωστο ακόμα τι θα γίνει, αλλά η βεβαίωση θα πρέπει να ληφθεί για να διατηρηθεί η παρέκκλιση. Εμένα θα με βόλευε από άποψη χρόνου να το υπογράψω εγώ, γιατί τώρα θα γίνεται χαμός και άντε βρες τον και έγκριση στην πλατφόρμα και λογικά μέχρι την Παρασκευή δεν θα μπορείς ούτε να μπεις στο e-adeies...

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.