Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Δυνατότητα εκπόνησης στατικής μελέτης


ΕΛΕΝΗ.G

Recommended Posts

Καλησπέρα

 

Νέα στο forum και νέα μηχανικός οπότε συγχωρέστε με αν η απάντηση στην ερώτηση μου είναι αυτονόητη. Καθώς έψαξα δεν βρήκα κάποια απάντηση στην απορία μου. Για να εκπονήσει και να υπογράψει ένας μηχανικός στατική μελέτη (ιδιωτικό έργο) απαιτείται κάποια τάξη μελετητικού πτυχίου; Έχω δύο χρόνια από τη στιγμή που πήρα πτυχίο και 6 μήνες από την εγγραφή στο ΤΕΕ.

Link to comment
Share on other sites

Υπογράφεις κανονικά τη στατική μελέτη ιδιωτικού έργου από την πρώτη στιγμή που εγγράφεσαι στο ΤΕΕ.  Έναρξη επιτηδεύματος στην εφορία έχεις κάνει;

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Δεν έχω κάνει γιατί δεν μου χρειάστηκε και γιατί η έναρξη θα μου δημιουργούσε πρόβλημα σε εγγραφή στα μητρώα ΟΑΕΔ. Υπάρχει πρόβλημα του ετεροχρονισμού απόκτησης επαγγελματικών δικαιωμάτων και έναρξης (και άλλη ερώτηση με αυτονόητη απάντηση; :sad:);

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα της υπογραφής μιας μελέτης στο ελεύθερο επάγγελμα συνδέεται και με το φορολογικό κομμάτι, δηλαδή της έκδοσης απόδειξης (ή τιμολογίου) παροχής υπηρεσιών. Οπότε, αν θέλεις να υπογράφεις μελέτες, (στατικά, αρχιτεκτονικά, τοπογραφικά κλπ) πρέπει να κάνεις έναρξη στην εφορία. 

Δεν υπάρχει περιορισμός ως προς το χρόνο έναρξης, ο οποίος είναι μεταγενέστερος της απόκτησης άδειας άσκησης επαγγέλματος. Οπότε, μπορείς να κάνεις έναρξη όποτε το θελήσεις. 

Link to comment
Share on other sites

Ναι, το γνωρίζω αυτό. Όπως σου είπα μέχρι τώρα δε μου χρειάστηκε. Δεν είχα κάποια μελέτη ή οποιαδήποτε εργασία ως ελεύθερος επαγγελματίας. Κάποια στιγμή, άμεσα θα μου χρειαστεί το μπλοκάκι. Σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.