Μετάβαση στο περιεχόμενο
kan62

Προδιαγραφές Μονάδων Φροντίδας, Προσχολικής Αγωγής και Διαπαιδαγώγησης

Recommended Posts

Αριθμ. Δ22/οικ. 11828/293 (ΦΕΚ 1157Β/2017)

 

Καθορισμός προϋποθέσεων για άδεια ίδρυσης και λειτουργίας Μονάδων Φροντίδας, Προσχολικής Αγωγής και Διαπαιδαγώγησης (Βρεφικών Παιδικών - Βρεφονηπιακών Σταθμών, Μονάδων Απασχόλησης βρεφών και νηπίων) από φορείς Ιδιωτικού Δικαίου, κερδοσκοπικού και μη χαρακτήρα.

 

....

Β. Η άδεια ίδρυσης και λειτουργίας χορηγείται από την αρμόδια Διεύθυνση ή Τμήμα του οικείου Δήμου του τόπου εγκατάστασης της Μονάδας, μετά την υποβολή των παρακάτω δικαιολογητικών :
...
3. Για τα υφιστάμενα κτήρια :

α. Σειρά των θεωρημένων από την αρμόδια πολεοδομία σχεδίων μελετών της σχετικής αδείας (έντυπα και αν αυτό είναι δυνατόν και ηλεκτρονικά).
β. Υποβολή της σχετικής άδειας ανέγερσής τους, και της σχετικής άδειας διαρρυθμίσεων ή επισκευών ή τακτοποίησης, σε περίπτωση που απαιτούνται, καθώς και της βεβαίωσης νομιμότητας και δυνατότητάς τους να χρησιμοποιηθούν για τον σκοπό αυτό, με απαίτηση έκδοσης από το αρμόδιο γραφείο πολεοδομίας άδειας νέας χρήσης, σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις. Όλες οι αναφερόμενες άδειες και βεβαιώσεις εκδίδονται από την αρμόδια πολεοδομία, σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις.

...

Βρεφονηπιακοί.pdf

Μοιράσου αυτή την δημοσίευση


Link to post
Share on other sites

Απορίες προς διευκρίνηση από συναδέλφους που έχουν τυχόν ασχοληθεί:

α) Μπορεί ιδιωτικός Παιδικός Σταθμός να αναπτυχθεί σε 2 ανεξάρτητα υφιστάμενα κτίρια στο ίδιο οικόπεδο (κτίριο με αίθουσες και γενικά χώρους προσπελάσιμους απο παιδιά και άλλο κτίριο με λοιπές λειτουργίες όπως γραφεία, χώρους προσωπικού, κουζίνα, αποθήκες, πλυντήριο κλπ);

β) Το κτιριολογικό πρόγραμμα του πίνακα, αναφέρεται σε δυναμικότητα 15 νηπίων. Πιστεύετε ότι για περισσότερα νήπια πρέπει να προσαρμόζονται αναλογικά οι ελάχιστες επιφάνειες; Δηλαδή για παράδειγμα για Π. Σταθμό 30 νηπίων θα χρειαστεί να εξασφαλίσω 2*12=24τμ χώρου εισόδου, 2*7=14τμ γραφείο διεύθυνσης κλπ;

γ) Ισχύει για τους ιδιωτικούς Π. Σταθμούς το όριο των 25 νηπίων ανά τμήμα όπως ισχύει στους Δημοτικούς; Δεν το έχω βρει πουθενά να αναγράφεται. Η απορία μου έγκειται στο σχεδιασμό αιθουσών. Εάν πχ έχω δυναμικότητα 30 νήπια μπορώ να έχω 1 αίθουσα απασχόλησης ή πρέπει να τη "σπάσω" σε 2;

Ευχαριστώ!

Μοιράσου αυτή την δημοσίευση


Link to post
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.