Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Προδιαγραφές Μονάδων Φροντίδας, Προσχολικής Αγωγής και Διαπαιδαγώγησης


kan62

Recommended Posts

Αριθμ. Δ22/οικ. 11828/293 (ΦΕΚ 1157Β/2017)

 

Καθορισμός προϋποθέσεων για άδεια ίδρυσης και λειτουργίας Μονάδων Φροντίδας, Προσχολικής Αγωγής και Διαπαιδαγώγησης (Βρεφικών Παιδικών - Βρεφονηπιακών Σταθμών, Μονάδων Απασχόλησης βρεφών και νηπίων) από φορείς Ιδιωτικού Δικαίου, κερδοσκοπικού και μη χαρακτήρα.

 

....

Β. Η άδεια ίδρυσης και λειτουργίας χορηγείται από την αρμόδια Διεύθυνση ή Τμήμα του οικείου Δήμου του τόπου εγκατάστασης της Μονάδας, μετά την υποβολή των παρακάτω δικαιολογητικών :
...
3. Για τα υφιστάμενα κτήρια :

α. Σειρά των θεωρημένων από την αρμόδια πολεοδομία σχεδίων μελετών της σχετικής αδείας (έντυπα και αν αυτό είναι δυνατόν και ηλεκτρονικά).
β. Υποβολή της σχετικής άδειας ανέγερσής τους, και της σχετικής άδειας διαρρυθμίσεων ή επισκευών ή τακτοποίησης, σε περίπτωση που απαιτούνται, καθώς και της βεβαίωσης νομιμότητας και δυνατότητάς τους να χρησιμοποιηθούν για τον σκοπό αυτό, με απαίτηση έκδοσης από το αρμόδιο γραφείο πολεοδομίας άδειας νέας χρήσης, σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις. Όλες οι αναφερόμενες άδειες και βεβαιώσεις εκδίδονται από την αρμόδια πολεοδομία, σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις.

...

Βρεφονηπιακοί.pdf

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Απορίες προς διευκρίνηση από συναδέλφους που έχουν τυχόν ασχοληθεί:

α) Μπορεί ιδιωτικός Παιδικός Σταθμός να αναπτυχθεί σε 2 ανεξάρτητα υφιστάμενα κτίρια στο ίδιο οικόπεδο (κτίριο με αίθουσες και γενικά χώρους προσπελάσιμους απο παιδιά και άλλο κτίριο με λοιπές λειτουργίες όπως γραφεία, χώρους προσωπικού, κουζίνα, αποθήκες, πλυντήριο κλπ);

β) Το κτιριολογικό πρόγραμμα του πίνακα, αναφέρεται σε δυναμικότητα 15 νηπίων. Πιστεύετε ότι για περισσότερα νήπια πρέπει να προσαρμόζονται αναλογικά οι ελάχιστες επιφάνειες; Δηλαδή για παράδειγμα για Π. Σταθμό 30 νηπίων θα χρειαστεί να εξασφαλίσω 2*12=24τμ χώρου εισόδου, 2*7=14τμ γραφείο διεύθυνσης κλπ;

γ) Ισχύει για τους ιδιωτικούς Π. Σταθμούς το όριο των 25 νηπίων ανά τμήμα όπως ισχύει στους Δημοτικούς; Δεν το έχω βρει πουθενά να αναγράφεται. Η απορία μου έγκειται στο σχεδιασμό αιθουσών. Εάν πχ έχω δυναμικότητα 30 νήπια μπορώ να έχω 1 αίθουσα απασχόλησης ή πρέπει να τη "σπάσω" σε 2;

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλησπέρα, έχω κι εγώ κάποιες απορίες σχετικά με το θέμα. Έχω αναλάβει την άδεια αλλαγής χρήσης και σε δεύτερο χρόνο την άδεια λειτουργίας για ιδιωτικό βρεφονηπιακό (ΒΝΣ) σταθμό και νηπιαγωγείο μαζί. 

Αν και έχω διαβάσει τη νομοθεσία, έχω τις εξής απορίες:

1) τους χώρους της κουζίνας και των λουτρών μπορώ να τους έχω κοινούς για το ΒΝΣ και το νηπιαγωγείο? Για παράδειγμα απαιτείται κουζίνα 15τμ στο νηπιαγωγείο και κουζίνα 8 τμ στο ΒΝΣ, οπότε να πάρω το μέγιστο και να κάνω 15τμ κουζινα για όλους?

2) προβλέπονται ελάχιστες καθαρές επιφάνειες για τους διάφορους χώρους. Μπορώ άραγε να αποκλίνω από αυτές ή είναι αυστηρά τα πράγματα? 

3) έχω απορία σχετικά με το νηπιαγωγείο ως προς την κυρίως αίθουσα που πρέπει να είναι κατ' ελάχιστο 60 τμ και αφορά νηπιαγωγείο 1 τμήματος, δηλαδή αν θεωρήσω 2τμ/παιδί αφορά 30 παιδιά. Αν πω ότι εγώ θέλω 25 παιδιά, θα μπορούσα να έχω αίθουσα 25*2=50τμ ? Ή και πάλι πρέπει να έχω 60τμ αίθουσα.

Ευχαριστώ πολύ!

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Καλησπέρα σας.

Ο πελάτης μου έχει στην ιδιοκτησία του ΚΔΑΠ και θέλει να αλλάξει τη χρήση σε "Κέντρο Τέχνης, ψυχοκινητικής ανάπτυξης και δημιουργικής έκφρασης". Πρόκειται για μονάδες που ασχολούνται με την ανάπτυξη βρεφών, αλλά απασχολούν και γονείς. Απευθύνθηκα τόσο στο Δήμο όσο και στην Περιφέρεια αλλά δε γνωρίζουν με σιγουριά να μου πουν ποια νομοθεσία θα ακολουθήσω όσον αφορά τις κτιριακές και πολεοδομικές προδιαγραφές.

Νομίζω ότι κατά πάσα πιθανότητα πάει με το ΦΕΚ περί ιδιωτικών βρεφονηπιακών σταθμών. Μήπως έχει τύχει σε κάποιον συνάδελφο ανάλογη περίπτωση; Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.