Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Κατηγορία 2 Ν4178/13 και Ν3843/10


Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπέρα,

 

Θα ήθελα γνώμη σχετικά με τον εξής προβληματισμό. Σε αυτοτελή ιδιοκτησία που είχε τακτοποιημένο πατάρι με Ν3843/2010. μπορώ για τις λοιπές παραβάσεις που αφορούν Υπερβάσεις Δόμησης να υπαχθώ στην Κατ. 2 του Ν4178/2013; Ο 3843/10 αφορούσε επέκταση παταριού και όχι αλλαγή χρήσης ήδη υπάρχοντος. Πρόκειται για κτίριο του 1957 και οι λοιπές παραβάσεις είναι μονολιθικά συνδεδεμένες με τον σύμφωνα με την άδεια φέροντα οργανισμό. Συνεπώς δεν έχω θέμα με την παλαιότητα σε αυτό.

 

Σας ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

συμπληρωσε την ειδικοτητα στο προφιλ σου..ο νομος ειναι ξεκαθαρος οτι αν υπαρχουν μεταγενεστερες αυθαιρετες κατασκευες δεν μπορεις να επιλεξεις κατηγορια 2 , αν και το παταρι εχει κατασκευαστεί την ιδια χρονικη περιοδο τοτε μπορεις...επισης εφοσον λες οτι ειναι κτηριο του 57 μπορει να μπει κατηγορια 1 (εκτος αν ειναι καταστημα)

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε είναι κατάστημα η συγκεκριμένη ιδιοκτησία άρα δεν μπορώ να υπαχθώ σε Κατ. 1 αν και η επικρατούσα χρήση του κτιρίου είναι κτίριο κατοικιών. 

Σύμφωνα με το άρθρο 1 του Ν4178/13 όμως δεν θεωρούνται αυθαίρετες οι κατασκευές που έχουν περαιώσει την διαδικασία ένταξης στις διατάξεις του Ν3843/2010. Άρα το συγκεκριμένα τμήμα αντιμετωπίζεται σαν νόμιμο και όχι αυθαίρετο. Συνεπώς θα μπορούσα να υπαχθώ στην Κατ. 2.

Σημειώνεται πως η ένταξη στον Ν4178/13 αφορά το σύνολο του κτιρίου για μικρές παραβάσεις Κατ. 3 (Μικρή αλλαγή περιγράμματος μέχρι 2% και κάποιες διαμερισματώσεις) και απλά πρέπει να αναφερθεί στις κατόψεις η τακτοποίηση με Ν3843 όπου έχει γίνει.

Edited by gasvlaz
Link to comment
Share on other sites

Και πως αποδεικνύεται ότι, η αυθαίρετη επέκταση του παταριού, που δηλώθηκε με τον 3843 έγινε πριν την 1.1.1983;;;;

Αν αυτό καταφέρεις και το αποδείξεις, τότε για μένα μπορείς να το εντάξεις Κατηγορία 2.

 

Μην ξεχνάς ότι, κατά τη διαδικασία απόκτησης της "ηλεκτρονικής ταυτότητας ακινήτου", θα κληθούν όλοι όσοι έχουν ρυθμίσει με παλιότερους νόμους (π.χ. 3775, 3843, 4014 κ.λ.π.) ν' αποκτήσουν ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (από αυτές του 4178), εκεί θα είναι που θα ....κλάψουν μανούλες! Εκεί θα "νομιμοποιηθούν" - εξαιρεθούν οριστικά της κατεδάφισης, μέχρι τότε είναι απλώς ρυθμισμένα για 30, 40 κ.ο.κ. χρόνια.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.