Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Μεταπτυχιακά για Πολιτικούς Μηχανικούς


Guest Mystic

Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

 

σε ένα χρόνο περίπου πιστεύω πως θα είμαι πλέον πτυχιούχος πολιτικός μηχανικός και θα ήθελα κάποιες συμβουλές απ' τους πιο έμπειρους. Σκέφτομαι σοβαρά το ενδεχόμενο να συνεχίσω τις σπουδές παρακολουθώντας κάποιο μεταπτυχιακό πρόγραμμα. Αυτό που με προβληματίζει είναι κατά πόσο είναι απαραίτητο ένα μεταπτυχιακό και πάνω σε τι; Σπουδάζω στο Αριστοτέλειο (κατασκευαστικό τομέα) και κάποιοι καθηγητές μου πρότειναν να ασχοληθώ με μεταλλικές κατασκευές. Πιστεύετε πως αξίζει κάποιο μεταπτυχιακό πάνω στις μεταλλικές ή θα ήταν προτιμότερο να μάθω δουλεύοντας σε κάποιο γραφείο; Αν τελικά κάνω το μεταπτυχιακό κατά πόσο θα με βοηθήσει να βρω δουλειά; Έχετε γενικά υπ' όψιν σας αξιόλογα μεταπτυχιακά προγράμματα; Ελλάδα ή εξωτερικό;

 

Τέλος η διπλωματική που θα επιλέξω να κάνω έχει σημασία για το αν θα με επιλέξουν στο μεταπτυχιακό; Την υπολογίζει ο μελλοντικός εργοδότης ή δε θα ασχοληθεί κανείς με το τι έχω κάνει;

 

Πολλές οι ερωτήσεις και δυστυχώς δεν μπορώ να βρω απαντήσεις πουθενά παρά μόνο εδώ..

 

Ευχαριστώ για το χρόνο σας!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 51
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Φιλε μου να κάνεις οπωσδήποτε μεταπτυχιακο. Ο ένας χρόνος που θα διαθέσεις γιαυτο ισως δεν ειναι τιποτα σε σχεση με την επαγγελματικη βοηθεια που θα σου δώσει. Και αν σκεφτεσαι για δημοσιο μην το συζητας καν.

Link to comment
Share on other sites

Δε μπορώ να σε συμβουλεύσω για το μεταπτυχιακό γιατί προσωπικά δεν είχα την οικονομική δυνατότητα να κάνω. Μέχρι τώρα αυτό το γεγονός δε μου έχει δημιουργήσει πρόβλημα αλλά ίσως ήμουν και τυχερή. Αν μπορείς να το κάνεις, κάν'το.

 

Όσο για τη διπλωματική, η γνώμη μου είναι να μην επιλέξεις με κριτήριο να τελειώσεις εύκολα και γρήγορα. Στο γραφείο που δουλεύω κοιτάνε πάντα το θέμα της διπλωματικής στους πιθανούς υποψήφιους για κάποια θέση εργασίας. Όχι οτι είναι το βασικό κριτήριο αλλά το κοιτάνε. Τα μεταλλικά είναι καλή επιλογή κατά τη γνώμη μου.

Link to comment
Share on other sites

Φιλε μου να κάνεις οπωσδήποτε μεταπτυχιακο. Ο ένας χρόνος που θα διαθέσεις γιαυτο ισως δεν ειναι τιποτα σε σχεση με την επαγγελματικη βοηθεια που θα σου δώσει. Και αν σκεφτεσαι για δημοσιο μην το συζητας καν.

 

Ξέχασα να τονίσω πως δε θέλω σε καμιά περίπτωση να δουλέψω στο δημόσιο. Δε θέλω να κάνω μεταπτυχιακό απλά και μόνο για να λέω ότι κάτι έκανα. Θέλω να κάνω κάτι που θα μου ανοίξει πόρτες και θα μου δώσει γνώσεις χρήσιμες για τη δουλειά που θα κάνω αργότερα. Έχω ακούσει πως σε διάφορες εταιρίες προτιμάνε άτομα χωρίς μεταπτυχιακό γιατί τους βγαίνουν πιο "φθηνοί".. Πραγματικά θα ήθελα την άποψη κάποιου ιδιοκτήτη κατασκευαστικής πάνω σ' αυτό..

Link to comment
Share on other sites

Φιλε μου καταρχην αν το κανεις θα το κανεις γιατι το θες εσυ.. Ασε τους κατασκευαστες λιγο στην ακρη.. εχεις ενα δικιο, "καλα ρε μεγαλε και αμα αφησω αυτους στην ακρη εγω τι θα κανω στη ζωη μου?" θα μου πεις..

 

Ομως το μεταπτυχιακο ειναι κατι διαφορετικο απο το πτυχιο.. Το κανεις ωστε να εμβαθυνεις σε καποιον τομεα.. Σε εναν τομεα που θα σε ενδιαφερει και θα σου αρεσει να αποτελει το κυριοτερο αντικειμενο ενασχολησης σου.. Αν τελικα θα γινει ετσι ειναι αλλο πραγμα..

 

Οντως οι μεταλλικες κατασκευες οσο περνανε τα χρονια μπαινουν και περισσοτερο στην ελληνικη αγορα, και ως εκ τουτου αποτελουν ενα ενδιφερον και ελπιδοφορο επαγγελματικα τομεα. Αλλα υπαρχουν απιστευτα πολλα ενδιαφεροντα αντικειμενα (ειδικα στο εξωτερικο) οποτε θελει δουλεια και σκεψη ωστε να βρεις αυτο που σε εκφραζει..

 

Στο που θα το κανεις, ειναι μια αλλη συζητηση που προυποθετει για μενα να εχεις αποφασισει αν θα το κανεις (ή τουλαχιστον να γερνεις προς το ναι) ωστε να βαλεις στο τραπεζι ολες τις διαφορετικες παραμετρους που υπαρχουν..

 

Αντιστοιχα και η διπλωματικη, ειναι για σενα.. Αρα παιζει ενα ρολο σε οτι αποφαση παρεις απο δω και περα.. Για αλλους παιζει ρολο και στον επαγγελματικο τομεα για αλλους οχι.. Προσωπικα παντως, θα ζηταγα να δω την διπλωματικη καποιου, οχι τοσο για το αντικειμενο της αυτο καθε αυτο, αλλα για να κρινω τον τροπο σκεψης του, τον τροπο εργασιας του, τον τροπο εκφρασης του, το ενδιαφερον του και την αποτελεσματικοτητα του για αναζητηση πληροφοριων, τον τροπο αξιοποιησης αυτων των πληροφοριων............... Μπορεις να καταλαβεις πολλα πραγματα απο μια διπλωματικη για ενα ατομο και την επιστημονικη του καταρτηση με την ευρυτερη εννοια..

 

Σε καθε περιπτωση, καλα κανεις και το ψαχνεις και ρωτας και προβληματιζεσαι..

Link to comment
Share on other sites

Ξεκίνα απ' τον στόχο. Πού ακριβώς θέλεις να δουλέψεις και τι να κάνεις;

 

Θα ήθελα να ασχοληθώ με τις μεταλλικές κατασκευές αλλα δεν ξέρω σε τι βαθμό. Να κάνω μόνο μελέτες δεν θα ήταν κ ότι καλύτερο.. Δεν ξέρω τι έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον και μέλλον.. Φοιτητής είμαι και δεν έχω επαφή με επαγγελματίες για να παραδειγματιστώ από κάποιον. Το μόνο σίγουρο είναι πως έχω όρεξη και θέλω να ασχοληθώ με το επάγγελμα σοβαρά..

 

Εσύ με τι θα με συμβούλευες να ασχοληθώ; Τι βλέπεις να έχει μεγαλύτερες προοπτικές εξέλιξης; Από τι έχει έλλειψη η αγορά;

 

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις:)

Link to comment
Share on other sites

Αν ασχοληθείς με επίβλεψη-κατασκευή μεταλλικών δεν νομίζω ότι θα πιάσουν τόπο οι μεταπτυχιακές σπουδές στο αντικείμενο που ανέφερες.

Αν ασχοληθείς με στατικές μελέτες μεταλλικών τότε ναι, θα πιάσουν τόπο, ειδικά αν απασχοληθείς σε κάποια μελετητική εταιρεία που ασχολείται με στατικές μελέτες και μεγάλα, δημόσια συνήθως έργα.

Τι θα κάνεις όμως σ' ένα τέτοιο γραφείο, πόσες ώρες θα εργάζεσαι, πόσα θα αμείβεσαι;

Στη θέση σου θα ξεκινούσα μια έρευνα στον τόπο που θα ήθελα να ζήσω, να δω ποιες εταιρείες δραστηριοποιούνται στον τομέα που ενδιαφέρομαι και θα προσπαθούσα να μάθω όσο γίνεται περισσότερα για τους μελλοντικούς εργοδότες μου και τα υπόλοιπα που ανέφερα. Σε κάποιες από αυτές τις εταιρείες δραστηριοποιούνται και διδάσκοντες του τομέα Μεταλλικών του ΑΠΘ. Ξεκίνα από εκεί.

Link to comment
Share on other sites

φιλε μου, αν μιλας καλα αγγλικα και μπεις σε σελιδες αγγλικων παν/μιων θα παθεις πλακα με την ποικιλια που προσφερουν. Μιλαω για εκει γιατι ξερω προσωπικα.. Ρωτα και εδω, ατομα οπως ο Χαρης που, χωρις να τον γνωριζω προσωπικα, δειχνει αξιολογο και ενημερο ατομο.. ΑΛΛΑ Ψαξε και μονος σου τι υπαρχει γυρω σου.. Ρωτα οποιον βρισκεις κι'οποιον δεν βρισκεις.. Ιντερνετ!!! πολλες πληροφοριες.. ΤΕΕ ισως.. Ψαξε για συνεδρια με περιεργα και πρωτοποριακα αντικειμενα που γινονται ειτε εδω ειτε εξω..

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Εγώ έκανα το μεταπτυχιακό του ΕΜΠ τον '' Δομοστατικό σχεδιασμό & ανάλυση κατασκευών''. Ήταν πολύ θεωρητικό και δεν νομίζω ότι μου έχει χρησιμεύσει σε κάτι μέχρι τώρα στη δουλειά μου παρόλο που δουλεύω σε μελετητικό και κάνω κυρίως μελέτες μεταλλικών κατασκευών. Επίσης δεν ξέρω για τις μεγάλες εταιρείες αλλά στα πιο μικρά γραφεία δεν υπάρχει περίπτωση να σου δώσουν το επίδομα του μεταπτυχιακού...Θα σου πουν ότι δεν τους ενδιαφέρει το ότι έχεις μεταπτυχιακό. Για μένα το μεταπτυχιακό ειδικά εάν κάνεις κάποιο από τα ελληνικά πανεπιστήμια θα σου χρησιμεύσει κυρίως για το δημόσιο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.