Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Τα πρώτα video από τις σήραγγες στα Τέμπη και Πλαταμώνα


Engineer

Recommended Posts

Το τμήμα Ευαγγελισμός- Σκοτίνα του αυτοκινητόδρομου "Μαλιακός-Κλειδί" που εγκαινιάστηκε, αποτελεί έναν υπερσύγχρονο αυτοκινητόδρομο με 3 σήραγγες με ξεχωριστούς κλάδους ανά κατεύθυνση, μήκους 2 χλμ, 6 χλμ και 3 χλμ. Η σήραγγα 6 χλμ είναι η μεγαλύτερη οδική σήραγγα στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Αναλυτικά για το έργο

Πλαισιώνεται από την πρώτη Σήραγγα Τεμπών μήκους 2χλμ και την Σήραγγα Πλαταμώνα μήκους 3χλμ που διαθέτουν 2 λωρίδες +ΛΕΑ ανά ρεύμα κυκλοφορίας.

Η κάθε μία σήραγγα διαθέτει δύο κλάδους, με τον κάθε κλάδο να έχει διάμετρο 14,8 μέτρα, διαθέτει δύο λωρίδες κυκλοφορίας 3,60 εκ και μια ΛΕΑ, με συνολικό πλάτος οδοστρώματος 10,5 μέτρα. Επίσης διαθέτει 2 κατακόρυφα φρεάτια και μια οριζόντια σήραγγα αερισμού/εκκαπνισμού.

Κάθε κλάδος διαθέτει ανά 300 μέτρα έξοδο διαφυγής/διασυνδετήρια σήραγγα με τον διπλανό κλάδο, ενώ κάθε 900 μέτρα η διασυνδετήρια σήραγγα είναι κατάλληλη για τη διέλευση οχημάτων των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

Οι Σήραγγες έχουν υπερσύγχρονα ηλεκτρομηχανολογικά συστήματα: Συστήματα τελευταίας τεχνολογίας: Κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας, Σύστημα ανίχνευσης συμβάντος εντός 15”, Σύστημα ανίχνευσης ύψους, καυσαερίων & ορατότητας, Σύστημα εξαερισμού & φωτισμού, Σύστημα πυρανίχνευσης/πυρόσβεσης, Σύστημα ακουστικής ενημέρωσης & ραδιοεπικοινωνίας, Σύστημα ηλεκτρονικής διαχείρισης εγκαταστάσεων (SCADA), Τηλέφωνα εκτάκτου ανάγκης, Φωτεινή σηματοδότηση και πίνακες πληροφόρησης μεταβλητών μηνυμάτων.

Τα υπόλοιπα ανοιχτά τμήματα έχουν συνολικό μήκος 14χλμ και έχουν επίσης 2 λωρίδες +ΛΕΑ ανά κατεύθυνση κυκλοφορίας με στηθαίο ασφαλείας. Η απόσταση Ευαγγελισμός-Σκοτίνα θα διανύεται σε περίπου 15 λεπτά με ασφαλή, γρήγορα και άνετη οδήγηση και θα μειώνει τη χρονοαπόσταση κατά 25 λεπτά (κατά μέσο όρο η διέλευση απο τον παλιό δρόμο απαιτούσε 40 λεπτά).

Πληροφορίες από: https://www.voria.gr/article/fiesta-sta-tempi-gia-na-egkeniasi-o-tsipras-tis-siranges-fotovid και http://www.ypodomes.com/index.php/autokinitodromoi/uperastikoi/autokinitodromos-aigaiou/item/39884-egkainiastike-i-parakampsi-tempon-kai-platamona-pliris-aftokinitodromos-o-athina-thessaloniki

 

 

Και για τους νοσταλγούς του παλαιού οδικού δικτύου μια πολύ ωραία παρουσίαση εδώ:


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Τέρμα οι στάσεις στην Αγ. Παρασκευή των Τεμπών λοιπόν...

 

Εύχομαι να μην ξαναθρηνήσουμε θύματα ούτε σε αυτόν τον δρόμο, ούτε στον άλλο της Κορίνθου-Πατρών πλέον.

Φώτα να ανάβουν μες στα τούνελ οι απρόσεχτοι και περισσότερο ασυνείδητοι οδηγοί, να οδηγούν κοντά στα καθορισμένα όρισα, προσοχή μέσα σε αυτά γιατί ένα ατύχημα μέσα σε τούνελ αντιμετωπίζεται δυσκολότερα απ' ότι σε ανοιχτό δρόμο.

Οι δε εξυπνάκηδες που χρησιμοποιούσαν τη ΛΕΑ να σταματήσουν επιτέλους, γίνονται επικίνδυνοι για τους υπόλοιπους στο εθνικό δίκτυο αλλά και για τους ίδιους.

Edited by Ghostrider
Link to comment
Share on other sites

μια αφελείς και καπως χαζή ερωτηση ... ολα αυτα τα τουνελ μπορουν να λειτουργησουν και ως καταφηγια για πυρηνικο πολεμο , κανονικο πολεμο ή ως καταφυγια για τσουναμι ;;; για να ξερω που να παω αν γινει κατι ...

Link to comment
Share on other sites

επόμενη χαζή ερώτηση (γιατί βαριέμαι να ψάχνω τις εξαγγελίες και τις δηλώσεις), ο υπάρχων δρόμος που θα συνεχίσει να υπάρχει -προφανώς- θα παρέχει διέλευση χωρίς διόδια??

Link to comment
Share on other sites

Έχω & άλλη μια ερώτηση, μιας και είμαστε forum μηχανικών:

Μπορεί κάποιος που έχει σχέση με το άθλημα να μου πει με ποια λογική & ποια προοπτική ετών οι δρόμοι (όχι τόσο ο συγκεκριμένος, όσο περισσότερο της Πατρών-Κορίνθου) κατασκευάζεται με δυο λωρίδες ανά κατεύθυνση & όχι με περισσότερες;

Π.χ. αύριο-μεθαύριο η Πάτρα μπορεί να είναι μεγάλο λιμάνι ή να φιλοξενεί 1 φορά το έτος πίστα Formula 1.

Υπάρχουν κριτήρια ή μετρά μόνο το κόστος κατασκευής & απαλλοτριώσεων;

Link to comment
Share on other sites

1,60€ μέσα στα Τέμπη αλλά δεν ξέρω αν θα έχουν και άλλα (Πυργετού 2€, πλευρικά Μακρυχωρίου ?? )

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.